10 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ŞAMPİYON KİM OLACAK?

ZAMAN Gazetesi'nin düzenlediği ''20. Geleneksel Yılın Sporcusu Ödül Töreni'' yapıldı.

Törende ödül alan sporcular ve spor adamları şöyle: ''Yılın sporcusu: Bahri Tanrıkulu (Tekvando), Nazmi Avluca (Güreş), Alemitu Bekele Degfa (Atletizm)Yılın futbolcusu: Fabian Ernst (Beşiktaş), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Arda Turan (Galatasaray)Yılın teknik direktörü: Mustafa Denizli (Beşiktaş), Ertuğrul Sağlam (Bursaspor), Salih Bora (Grekomen Güreş Milli Takımı)Yılın Spor Adamı: Yıldırım Demirören (Beşiktaş Kulübü Başkanı), Kadir Topbaş (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı), Erol Ünal Karabıyık (Voleybol Federasyonu Başkanı)Yılın takımı: Beşiktaş, FB Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı.'' Törende, Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'ya da UEFA Şampiyonluğundan dolayı özel onur ödülü verildi.

DEMİRÖREN, EMRE BELÖZOĞLU'NA TAKILDI

Yılın futbolcusu kategorisinde ödül alan oyunculardan Fabian Ernst, ödül için teşekkür ederken, takım arkadaşlarının da bunda büyük payı olduğunu belirtirken, Emre Belözoğlu ''Beşiktaş buraya iki kupa birden alıp geldi. İnşallah 2010 yılında da biz iki kupayı birden alıp buraya takım olarak geliriz'' dedi. Yılın Spor Adamı ödülünü alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise yaptığı konuşmada ''Kimse tek başına peygamber değildir. Benim yanımda olan eski ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' derken, iki kupayı almak istediklerini söyleyen Emre Belözoğlu'na da ''Emre kusura bakma, bu sezon da şampiyonluk kupasını biz alacağız, öbür kupa sizin'' diye takıldı. Yılın teknik adamı kategorisinde ödül alan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ''Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu tekrar hatırlayalım, hatırlatalım'' ifadesini kullandı.

10.03.2010


 

Zirvede dengeler bugün değişebilir

TÜRKCELL Süper Lig'de 18. haftada ertelenen 2 karşılaşma bugün yapılacak. İstanbul'daki elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle ikinci yarının ilk haftasında yapılması gerekirken ertelenen Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa-Bursaspor maçları bugün oynanacak.

Kasımpaşa ile Bursaspor arasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak, maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta ise hakem Yunus Yıldırım düdükçalacak. İki ekip arasında geride kalan 5 lig maçında taraflar birer kez galip gelirken, 3 maç berabere sonuçlandı. Her iki ekip de birbirlerine 5'er gol attı.

BEŞİKTAŞ, BELEDİYE İLE 6. DEFA OYNUYOR

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor 6. maçını oynayacak. 2007-2008 sezonunda BJK İnönü Stadı'nda yapılan maç golsüz berabere sonuçlandı. 27. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı ise 2-1 kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibini liderlik koltuğundan indirdi. Geçen sezon ise 5. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maç 1-1 tamamlandı ve Beşiktaş, lider olarak gittiği İkitelli'den yine koltuğu kaptırarak ayrıldı. Sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçı ise Beşiktaş 2-1 kazanarak, rakibi karşısında ilk galibiyetini aldı. Bu sezonun açılış maçında taraflar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı ve Michael Fink ile İbrahim Akın'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Bu arada, ligde Beşiktaş'a adeta kök söktüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda aynı grupta yer aldığı rakibini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-0 yenerek, çeyrek final umutlarını sonlandırdı.

10.03.2010


 

RİJKAARD: TAKIM YORGUN

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor karşısında kötü oynadıklarını ve kazanmayı hak etmediklerini söyledi.

Rijkaard, Giovani Dos Santos'u neden ilk 11'de oynatmadığı yönündeki bir soruyu şöyle cevapladı: ''Giovanni milli takım maçı için çok uzun bir yolculuk yaparak ABD'ye gitti. Zaman farkı var, yorgun döndü ve antrenmanlara başladı. Onu korumak amaçlı, sakatlanmasını önlemek için ilk 11'de başlatmadık'' dedi. Mücadeleyi değerlendirirken ''Kötü oynadık ve kazanmayı hak etmedik'' diyen Rijkaard, ''Çok top kaybı yaptık. Bu maçı bir kenara bırakıp sonraki maçlara konsantre olmamız lazım. Takım çok fazla diri değildi, çok yorgundu'' diye konuştu.

Rijkaard, bir gazetecinin ''Galatasaray, aldığı yenilgiyle şampiyonluk yarışında avantaj kaybetti mi?'' yönündeki soruya karşılık, ''Bizim için çok önemli bir avantajdı. Bu maçta alınan kötü sonuç bizi üzüyor. Bu maçta illa ki bir şey bulmak gerekiyorsa milli maçı söyleyebiliriz. Milli maçtan dönen birçok yorgun futbolcu vardı. Ama ne olursa olsun kendimizi suçlamamız gerekiyor'' dedi. Önemli oyuncuların fazla bir varlık gösteremediği ve bunu neye bağladığı sorusu üzerine ise Rjikaard, şunları söyledi: ''Ben bunu yorgunluğa bağlıyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Sonuçta şampiyonluğa gidiyorsunuz. Herkes de bunun bilincinde. O yüzden yorgunluk diyebiliriz.''

10.03.2010


 

Trabzonspor'da Onur kaleye iyice ısındı

TRABZONSPOR'A 3 sezon önce Karşıyaka'dan transfer edilen Onur Recep Kıvrak, teknik direktör Şenol Güneş ile forma şansı bulurken, bordo-mavili takım ile ligdeki en iyi dönemini geçiriyor.

Ligin 14. haftasındaki Eskişehirspor maçı öncesi kaleyi Senegalli kaleci Tony Sylva'dan devralan Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili takımın kalesini koruduğu 11 lig maçında 7 gol (maç başına 0.64) gördü. Onur, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 maçta, 4 gol yedi.Bordo-mavili kaleci, lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 17 maçta kalesinde 11 gol (maç başı 0.65) gördü.Tony Sylva'nın kaleyi koruduğu dönemde 12 lig maçında 19 gol (maç başına 1.58) yiyen bordo-mavili takım, Onur Recep Kıvrak ile rakiplerine kolay kolay geçit vermiyor.

10.03.2010


 

F.Bahçe'de bilet fiyatlarında indirim

FENERBAHÇE Kulübü, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kale arkası tribünlerden sonra Fenerium alt tribününün bazı bloklarında da indirime gitti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 9 Şubat Salı günü satışına başlanan 26. haftadaki Gaziantepspor mücadelesi için Fenerium alt G bloğun 132, B-F bloklarının 165 lira ve C-E bloklarının da 195 liradan satılmaya başlandığı bildirildi. Kulüp, daha önce yaptığı açıklamada, bu tribün blokları için biletlerin sırasıyla 165, 215 ve 255 liradan satıldığını duyurmuştu.

10.03.2010


 

Okçuların hedefinde Topkapı Sarayı var

Okçulukta Düya Kupası 2. ayak müsabakalarının finalleri Topkapı Sarayı mimarisinden esinlenilerek yapılan Antalya'daki Topkapı Palace Otel'de yapılacak.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yarışlarının 7-11 Haziran'da Antalya'da düzenleneceğini kaydetti. Topaloğlu, ''Uluslararası Okçuluk Federasyonu'nun programında yer alan Dünya Kupası'nın 2. ayağı ülkemizde düzenlenecek. Geçen yıl finalleri deniz kenarında hazırladığımız platformda yapmıştık. Bu yıl finalleri Osmanlı mimarisinin işlendiği Topkapı Palas Otel'de yapacağız'' dedi.

10.03.2010


 

Zirvede işler karıştı

G.Saray, Eskişehir'de ummadığı bir yenilgi aldı. Çünkü geçen hafta G.Saray sezon başından bu yana en uyumlu ve ritimli futbolunu ortaya koymuştu. Ama gel gör ki, o G.Saray'dan sahada eser yoktu. İlk yarıda nispeten oyunun kontrolü G.Saray'daydı. Ama Mehmet Topal ve hakem Bülent Yıldırım iş birliği devrenin bir farklı yenik kapanamsı sonucunu durdurdu. Hakem Koray'ın topu elle almasını göremeyerek, topu Koray'a veren Mehmet Topal' ı da yaktı bir anlamda. Bülent Yıldırım'ın ilk yarıda da ceza sahası önünde yine bir elle oynamayı görmemesi, "hentbol" maçı hakemiymiş intibaını uyandırdı. Ayrıca Santos' un düşürülmesi de penaltı değildi.

Hakemin hatalarını bir tarafa bırakacak olursak, G.Saray oyunu kontrolünde tutma becerisini yediği ilk gole kadar sürdürebildi. Bu süre zarfında sadece Elano'nun nefis ara pasına Jo'nun dışarı attığı pozisyonun olduğunu söyleyebiliriz. İkinci yarının başında yenilen gol bu maçın kaybedilişinin mührü oldu. Bu oyunla G.Saray'ın iki farktan oyunu çevirmesi mümkün değildi. Özellikle ikinci yarıda G.Saray' da iyi oynayan oyuncu neredeysa yoktu. Mehmet Topal G.Saray'ın oyuncusu olmadığını daha öncede yazmıştım. Buna artık miadını doldurmuş Ayhan, pas kapasitesine son zamanlarda üst düzey formsuzluğunuda eklediğimiz Servet gibi oyuncularıda ekleyebiliriz. Çünkü Reijkaard'ın oynatmak istediği oyun anlayışında bu tip oyuncuların forma giymeleri zor.

Sürekli pas yapma trafiğine bu oyuncular ayak uyduramıyor. Gücün yanında, teknik kapasiteninde iyi olması gerekli. Mehmet Topal G.Saray'da olan topu rakibe vererek bu yenilginin baş aktörü oldu. Servet'in yediği çalımlara akıl sır ermiyor. İkinci golde vücudunu kullanarak rakibi engelleyeceğine arkasını dönmesi çok acemice. Servet Avrupa liginden elenirkende Forlan'dan benzer çalım yiyerek elenmeye sebep olmuştu.

Bu mağlubiyet ligin üst tarafının yeniden karışmasına ve şampiyonluk yarışının yeni bir ivme kazanmasına sebep olacak. Avantajlı konumunu sürdüremeyen G.Saray'ın kadro yapısının, bu sezon böyle gideceği belli oluyor. Geçen hafta şampiyonluk için umut tazeleyen G.Saray, yeniden flu bir havaya girdi. Bu havanın berraklaşma süreciyse A.Gücü,Trabzon ve F.Bahçe maçları.

SAİD OKUR [email protected].

10.03.2010


 

Herkes iddialı

Galatasaray zorlu Eskişehir deplasmanında adeta öldü öldü dirildi. Geçen haftaki Kasımpaşa maçının aksine koşmayan saha içerisinde sorumluluk almayan bir takım vardı, belkide liderliğin verdiği rahatlıktı bu. Galatasaray 'ın omurgası hala oturmuş değil. Servet ve Neill'in hemen önünde oynayan Ayhan-Mehmet Topal ikilisi belkide sezon başından beri en kötü futbolu ortaya koydular. Sabri sağbekte yeterli diğil, herşeyden önce savunma yapamıyor. Caner ise kendi kanadında kademe hataları yüzünden savunmasını zor durumlara sokuyor.

Galatasaray Eskişehir karşısında ilk golü yedikten sonra çok bocaladı. Oyunda ciddiyetini de kayıp edince ortaya temposuz ve zevksiz bir mücadele ortaya çıktı. Bu durumda bazı Galatasaray'lı oyuncular ekstra performans sergilemeleri gerekirdi, ancak bunu da yapmadılar. Hücumdaki en güçlü kozları Arda ve Keita ikilisi adeta yoklara oynadı. Arda'nın oyuna iyi motive olamadığı kesin. En ufak hakem hatasında kendine hakim olamıyor. Hakemlerle uğraşarak hem enerjisini boşa harcıyor, hemde maçtan kopuyor. Keita'nın da Arda'dan bir farkı yok. Ligin ikinci yarısında çok istikrarsız performans sergiliyor. Eskişehir savunması bu ikiliyi çok iyi durdurdu. Arda ve Keita durunca Jo'da kayıpları oynadı. Kaleci Franco'nun yedek kaleciler Ufuk ve Aykut'tan ne fazlası olduğunu çok merak ediyorum. Üstelik 32 yaşında ve refleksleri çok ağır.

Artık ligde üç puan aslanın midesinde, işler iyice ciddiye bindi. Ligde hem şampiyonluk mücadelesi veren hemde kümede kalma savaşı veren takımlarla çok ciddi maçları var Galatasaray'ın. Fenerbahçe ile birlikte Beşiktaş ve Bursaspor'da şampiyonluk yarışının içinde.

Güven Ardahan, [email protected]

10.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl