12 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tıkır tıkır çalışan bir demokrasiye ihtiyacımız var

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), tarafından ekonomi basınını teşvik etmek ve başarılı çalışmaları desteklemek amacıyla 2000 yılından bu yana düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri`nin 10.cusu Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın katıldığı bir törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye’nin geçmiş yıllardaki büyüme trendini yakalamasının elzem olduğunu, bu büyümenin sağlanabilmesi içinse ‘’Tıkır tıkır çalışan bir demokratik düzene’’ ihtiyaç bulunduğunu kaydetti. Vardan konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun için de; insan hak ve özgürlükleri temelinde işleyecek, yargı reformuna, kamu yönetimi reformuna, eğitim reformuna ve yeni, sivil, çoğulcu bir demokratik anayasaya ihtiyacımız var' dedi. Vardan konuşmasın şöyle devam etti: "Bu reformların yapılmasında, uzlaşma, bizce oldukça önemli, ama taraflar uzlaşma masasına dahi oturmuyorlarsa, o halde referanduma gidilmekte de hiçbir beis yok. Bu reformların yanı sıra; AB çıpasından kopmadan, piyasalarda başlamış olan hareketin devamı ve bu şekilde iç piyasanın daha da canlı tutulması oldukça önemli bir başka husustur.”

BABACAN: SEÇİM EKONOMİSİNİ

LUGATLARDAN ÇIKARACAĞIZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim ekonomisi terminolojisini lügatlardan çıkarmak istediklerini söyledi. Dünyada, küresel ekonomide kademeli yavaş bir toparlanmanın başladığının görüldüğünü, ancak bu toparlanmanın olağanüstü desteklerle süren bir toparlanma olduğunu kaydeden Babacan, Türkiye ekonomisinde özellikle reel sektördeki gidişatı farklı verilerle takip ettiklerine değinerek, bu verilerin son üç dört aydır toparlanmanın reel sektörde de başladığını gösterdiğini kaydetti. Babacan, 2011 yılının seçim yılı olduğunu hatırlatarak, ‘’Seçim ekonomisi terminolojisini lügatlardan çıkarmak istiyoruz. Bunu daha önceki seçim dönemlerinde de gerçekleştirdik’’ dedi.

12.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Faiz,yuvaları yıkmasın

  MÜSİAD’ın ekonomi basını ödülleri sahiplerini buldu

  Tıkır tıkır çalışan bir demokrasiye ihtiyacımız var

  Ülker yeni ortaklık peşinde

  Temiz enerjide, gerçek yatırımcının önü açılacak

  Cari açık Ocak’ta 6’ya katlandı

  İnşaat sektöründe istihdam azaldı

  Kısa çalışma süresi 6 ay daha uzatıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl