12 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gül: Olayı fazla büyütmemek gerekir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ankara’da mühimmat yüklü kamyonla ilgili değerlendirmeniz nedir?’’ sorusu üzerine, “Bunlar savcıların konularıyla ilgili. Hukukumuz ne gerektiriyorsa o yapılır. Bunları çok fazla büyütmemek gerekir” dedi.


“RUTİN SEVKİYAT” AÇIKLAMASI

Ankara girişinde durdurulan sivil plakalı kamyondan 900 el bombası çıkması şaşkınlıkla karşılanırken, olayla ilgili olarak askerî yetkililere atfen çı

ATALAY: SAVCILIK BİR AÇIKLAMA YAPAR

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Ankara Etimesgut civarında durdurulan mühimmat yüklü kamyonla ilgili olarak, ‘’Yargıyı ilgilendiren bir konu. Savcılık b


  Kamyon 3 ayrı kazaya karışmış

ANKARA Gölbaşı yakınlarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince incelenen ve içinden silah ile çeşitli mühimmatların çıktığı belirlenen kamyonun 2008’in ilk aylarında 3 ayrı maddi hasarlı trafik kazası yaptığı belirtildi.


  Önce bir reform paketini görün

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’’Her alanda Avrupa Birliği kriterlerini uygulayalım ama Anayasa’ya gelince, yargı reformuna gelince oraya dokunmayın’ diyorlar. Böyle bir anlayışın, bu tür siyaset tarzının geçmişte Türkiye’ye nasıl ağır bedeller ödettiğini hep birlikte gördük’’ dedi.


  Bülent Arınç, ruhanî liderlerle görüştü

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’deki azınlıkların ruhani liderleri ve cemaat vakıflarının başkanları ile Başbakanlığın Dolmabahçe Ofisi’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.


  Siyasî istikrarı 12’den vuran muhtıra

BUGÜN TSK’nın siyasi hayata ilk postmodern müdahalesi olarak yorumlanan 12 Mart’ın 39. yıldönümü. Ekonomik kriz, parti bölünmeleri ve öğrenci olayları sebebiyle ülkede çıkarılan karışıklıkları bahane eden Ordunun üst komuta kademesi, 12 Mart 197’de işbaşındaki hükümeti hedef alan bir ültimatom verdi.


  İstiklal Marşı, kurtuluş mücadelesinin notları

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yıldönümü dolayısıyla yayamladığı mesajında, mermilerin, bombaların patladığı savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşı’nın; köylerin, kasabaların, bozkırların arasında süren bir kurtuluş mücadelesinin notları olduğunu söyledi.


  Hüzünlü buluşma

Elazığ’daki depremin simgesi haline gelen 8 yaşındaki Keko, Almanya’dan dönen babasıyla buluştu. Keko’yla babasının buluşması duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.


  e-Devlet tasarısı Meclis'te

Ulaştirma Bakanı Binali Yıldırım, e-Devlet tasarısının TBMM’ye sevk edildiğini belirterek, ‘’Bu tasarı evraka dayalı, ıslak imzaya dayalı birçok işlemin sanal ortamdan, elektronik ortamdan yapılabilmesine imkan sağlayacak düzenlemeler getiriyor’’ dedi.


  AB’den 650 milyon Avro

Başbakanlik Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, ‘’AB, katılım öncesi mali yardım kapsamında Türkiye’ye 2010 yılında, 650 milyon avro kaynak kullandıracak’’ dedi.


  Emeklilerden Dinçer hakkında suç duyurusu

Bır grup emekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız ile iki emekli derneğinin yöneticileri hakkında, “Muvafakatları olmadan aylıklarından derneklere aidat kesildiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


  Yargıya baskı yargıdan

Eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, yargı üzerindeki en büyük baskının yine yargının içinden geldiğini söyledi.


  Askerden Sayıştay denetimine itiraz

Genelkurmay Başkanlığı, “Sayıştay aracılığıyla mal ve performans denetimi” getirmek isteyen hükümete, “TSK’nın performansını Sayıştay ölçemez. Mal denetimi için de gizlilik içeren yönetmelik çıkarmak zorundasınız” cevabını verdi.


  Şırnak’ta askerî araç devrildi: 2 yarlı

Şirnak’ta askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker yaralandı.


  Üniversitede yolsuzluk iddiasına 10 gözaltı

Erzincan Üniversitesinde, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.


  “Nevruz tatil olsun” teklifi

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, 21 Mart’ın tatil ilan edilerek, Nevruz Bayramı olarak kutlanması için TBMM’ye Kanun teklifi verdi.


  Diyarbakır polisi, taş atan çocukları görüştü

Diyarbakir Emniyet Müdürlüğü, taş atan çocuklara ve ailelerine yönelik yapılabilecek önleyici faaliyetler konusunu ele alan bir toplantı yaptı.


  Elazığ’a 625 bin TL gönderildi

ELAZIĞ meydana gelen deprem sebebiyle, bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için Başbakanlık Acil Yardım ödeneğinden 500 bin TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nden 125 bin TL olmak üzere toplam 625 bin TL gönderildi.


  İstiklâl Marşı, kurtuluş mücadelesinin notlarıdır

İstiklâl Marşımızın kabulünün (12 Mart 1921) 89. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Ankara merkezli faaliyetler üç ayrı mekânda gerçekleştirilecek. Sabah saat 10.00’da Mehmed Âkif’in İstiklâl Marşını yazdığı Taceddin Dergâhı’nda Türkiye Yazarlar Birliğinin düzenlediği program icra edilecek.


  PRİŞTİNA’DA, ÂKİF SEMPOZYUMU

Mehmet Âkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı, TİKA, Kosova’da görevli Türk Polis Teşkilâtı, Kosova Radyo Televizyon Kurumu ve Kosova Bahar Dergisi tarafından Kosova’nın Başşehri Priştina’da, ‘’Mehmet Âkif Ersoy Sempozyumu ve İstiklâl Marşı Okuma Yarışması’’ düzenlenecek. Priştina Grand Otel’de yarın gerçekleştirilecek sempozyuma, Türkiye’den Mehmet Âkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, yardımcısı Prof. Dr. Nurullah Çetin (Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi), Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu (Karadeniz Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Mahmut Kaplan (Manisa Celal Bayar Üniversitesi) tebliğleriyle katılacak.


  Cansuyu’ndan gıda yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma ekipleri, depremzede vatandaşlara battaniye, mont, kaban ve gıda yardımına başladı.


  Kahvehaneler kafeteryaya dönüşüyor

KapalI alanlarda sigara yasağının başladığı günden bu yana, kahveci esnafın bir kısmı iş yerini kapatmak zorunda kalırken bir kısmı çareyi ‘’fast food’’ satarak kafeteryaya dönüşmekte buldu.


  Bir hafta boyunca sadece ölümü düşünün

İngİltere’nİn başşehri Londra’ya bağlı Haringey Belediyesi, 15-21 Mart tarihlerini kapsayacak ‘Ölüm Önemlidir Haftası’ kampanyası ile vatandaşlardan ölümü ve ölüm anında ne tür dileklerde bulunacakları konusunda düşünmelerini teşvik ediyor.


  Türk halkı teknolojiye meraklı

LG Orta Doğu Bölge Üst Yöneticisi K. W. Kim, Türkiye’de teknolojiye meraklı, yenilikleri çok yakından takip eden büyük bir nüfus bulunduğunu söyledi.


  Herkes sakin şehre yerleşmek istiyor

Türkİye’nİn ilk sakin şehri unvanını alan İzmir’in Seferihisar ilçesindeki arsa ve konutlara büyük ilgi olduğu bildirildi.


  Çin Seddi’nin en eski kalıntıları bulundu

Çİn’İn orta kesimindeki Hınan eyaletinde Çin Seddinin bilinen en eski kalıntıları bulundu. China Daily gazetesinin haberine göre, Kültür Mirasları İdaresi, eyaletin Yeşian şehrinde bulunan kalıntıların, antik Çu Devleti dönemine ait olduğunu açıkladı.


  4 bin yıllık beyinleri bor madeni korumuş

Kütahya Seyitömer Höyüğü’nde bulunan ve yaklaşık 4 bin yıllık oldukları belirlenen insan beyinlerinin bor madeni sayesinde günümüze kadar bozulmadan kaldığı belirlendi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl