12 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bursaspor'un rüya gibi sezonu

TÜRKCELL Süper Lig'in 24. haftasında 49 puanla Galatasaray'ın ardından ikinci sırada yer alan Bursaspor, Diyarbakır maçından gelmesi beklenen 3 puanla ligin yeni lideri olacak.

Oynanan futbol ve alınan başarılı sonuçların ardından taraftar tarafsız herkesin beğenisini kazanan yeşil-beyazlı ekip yöneticilerinin de mutluluk kaynağı oldu. Tarihin en iyi sezonunu geçiren takımın yöneticileri, 'rüya gibi bir sezon' yaşadıklarını söylediler. Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, yavaş yavaş iyi şeyler olacağını kabullenmeye başladıklarını söyledi. Güçlü bir birliktelik sergileyen Bursaspor camiasının bulunduğu yeri hak ettiğini ifade eden Nayman, takımın, Kasımpaşa galibiyetiyle iddiasına ve gücünü bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Kasımpaşaspor karşısında çok iyi bir futbol oynandığını belirten Nayman, "Net bir skorla geçtik. İkinci devre biraz bastırdılar ama bizi zorlayan bir görüntü vermediler. Bursaspor normal futbolunu oynadı ve kazandı" yorumunu yaptı. Bu sene Bursaspor'un şampiyonluğunun konuşulduğunu hatırlatan Nayman,şöyle devam etti: "Tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor. Biz peşin hükümle konuşmak istemiyoruz ama her maç bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor. İnşallah hayal ettiğimiz şeyler gerçekleşir."

12.03.2010


 

Sercan golle tanıştı

BURSASPOR'UN yıldız golcüsü Sercan Yıldırım, gol orucuna Kasımpaşaspor maçında son verdi.

Turkcell Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan, 1. haftada Bursapor'un sahasında Kasımpaşaspor'u 2-1 yendiği maçta gol atan, bir hafta sonra yeşil-beyazlı takımın 3-2 yenildiği Eskişehirspor maçında da rakip fileleri havalandıran Sercan, daha sonra derin bir sessizliğe büründü. Sakatlıklar yüzünden zaman zaman forma giyme şansı da bulamayan Sercan, ligde bin 862 dakika rakip fileleri havalandıramadı. Sakatlığı geçtikten sonra takımda yer almaya başlayan genç yıldız, gol atamasa da asistleri ve hücumdaki etkinliğiyle takımına faydalı oldu.

12.03.2010


 

Denizli: 10 maçı kaldıracak gücümüz ve tecrübemiz var

TÜRKCELL Süper Lig'de erteleme maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2 - 0 yenen Beşiktaş'ta yüzler gülüyor.

Tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, çok önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi. Denizli, ''Lige çıktığından beri her maçı Beşiktaş için zor geçen Büyükşehir'e karşı oyun, skor ve mücadele olarak iyi bir 90 dakika yaşadık. Beşiktaş, Kayserispor maçında gösterdiği görüntüyü devam ettirmek zorunda. Hataların telafi edilmeyeceği haftalar oynanıyor, biz Beşiktaş olarak hazırlıklıyız ve bu görüntüyü devam ettireceğiz, buna zorunluyuz. Ligin ilerleyen haftalarında değişiklikler olabilir. Artık hata yapma hakkımız yok. İyi bir dönemdeyiz, geride bıraktığımız 24 haftanın aksine çok ilginç ve enteresan bir 10 hafta bizi bekliyor. Bu sıkıntılı dönemi iyi geçen takımlar başarılı olacak. Biz tüm camia olarak bu 10 maça hazırız, bu stresi kaldıracak güçte ve tecrübedeyiz.'' dedi.

75-77 PUAN TOPLAYAN ŞAMPİYON OLUR

Denizli, Bursaspor'un gösterdiği bayarışla ilgili soruya ise, ''Bursaspor çok önemli bir rakip, 10 hafta geride kalan 24 haftaya göre çok farklı olacak. Burada bütün koşulları iyi karşılayan takımlar başarılı olacak'' diye cevap verdi. Denizli, 'kaç puan takımları şampiyonluğa ulaştırır' sorusuna ise, ilk yarıda 80 - 82 puan baremi hesaplandığını belirterek, ''Ancak ikinci yarıdaki maçlar sonunda bu barem biraz düştü. 75, 76, 77 puan bareminde şampiyon belli olur'' diye cevap verdi.

12.03.2010


 

Daum: Sezonu 3 kupa ile kapatmak istiyoruz

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, sezonu 3 kupayla kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

FB TV'de ''Teknik Analiz'' programında konuşan Daum, sezon başında TFF Süper Kupa'yı alarak ilk hedeflerine ulaştıklarını belirterek, ''Şimdi almamız gereken iki kupa daha var. Hem Turkcell Süper Lig'de şampiyon olup, şampiyonluk kupasına sahip olmak, hem de Ziraat Türkiye Kupası'nı müzemize götürmek istiyoruz. Sezonu üç kupayla kapatmayı hedefliyoruz'' dedi. Antalyaspor maçı sonrası bütünleştiklerini ve yakaladıkları bu havayla sezon sonundaki hedefleri için bütün güçleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan Alman teknik adam, şöyle devam etti:''Sakatlıklarımız var, ama şunu kabul etmek gerek ki Antalyaspor maçında, mental ve fiziksel zorluklara karşın çok iyi mücadele ettik. Antalyaspor maçıyla, gitmek istediğimiz yönü belirledik. Hedeflerimiz netleşti. Kötü geçen günlerin ardından birçok ders aldık. Şimdi de Gençlerbirliği maçını kazanarak şampiyonluk hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz.'' Daum, son dönemde çok fazla gol yedikleri şeklinde yapılan eleştirilerle ilgili olarak ise şunları söyledi:''Yediğimiz gollerle ilgili detaylı bakmak lazım. Rakibimizin attığı her golde ayrı bir pozisyon hatası var. Bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Birçok pozisyonda, ciddi anlamda şanssızlıklar da yaşadık. Daha sabırlı mücadele etmemiz gerekir. Bazı golleri yememeliydik, ama bazen ne yapsanız engelleyemiyorsunuz.''

12.03.2010


 

Eleştiri okları Hidayet'e

NBA'DE Toronto Raptors forması giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, önceki günkü Los Angeles Lakers mağlubiyetinin ardından Kanada basınında eleştirilerin merkezine oturdu.

Kanada'nın en büyük gazetesi Toronto Star'ın NBA yazarı Dave Feschuk, son mağlubiyetin ardından milli basketbolcu hakkında bir yazı yayınladı ve Türkoğlu'nu ağır bir dille eleştirdi. 4 maçlık Batı deplasmanı serisine çıkan Toronto Raptors takımı, Lakers mağlubiyetinin ardından günü Los Angeles'ta geçirirken Toronto Star yazarı Feschuk, Türkoğlu'nun takım arkadaşları ve antrenör Jay Triano ile görüşerek milli oyuncu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Feschuk yazısında, ''Türkoğlu, sözleşme yılında geçen sene Orlando Magic ile üst düzey grafik sergileyerek takımını NBA finallerine taşımıştı. Bunun sonucu 53 milyon dolarlık bir transfer ücretiyle Toronto Raptors'a gelen Türkoğlu, sezon başından bu güne kadar kendisinden beklenen performansı sağlayamıyor. Sezon başında yyeterince dinlenen oyuncu, buna rağmen zayıf kondisyonu ve sık sık sakatlanması ile gündemde'' dedi.

12.03.2010


 

Real Madrid'de şok

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nin 2. turunda dün Fransa'nın Olympique Lyon takımına elenen İspanyol Real Madrid, bu sezon da ''Devler Ligi''nde çeyrek finale çıkamayarak, transfer döneminde yaptığı harcamanın karşılığını alamadı. Real Madrid, evinde Lyon ile 1-1 berabere kalmış, deplasmandaki ilk maçı 1-0 kaybettiği için elenmişti.

6 yıldır çeyrek finale çıkamayan Madrid ekibinin elenmesine geniş yer veren İspanyol basını, takımı ve Şilili teknik direktör Manuel Pellegrini'yi ağır şekilde eleştirdi. Sonucu ''Felaket'' başlığıyla duyuran AS gazetesi, bunun kabul edilemez olduğunu yazdı ve takımın 6 yıldır çeyrek finale çıkamaması için ''Kabus sürüyor'' ifadesini kullandı. Marca gazetesi de haberinde, skordan sorumlu tuttuğu Pellegrini için ''Dışarı'' başlığını kullandı ve bunun son 15 yıldaki en büyük başarısızlık olduğunu savundu. Marca'nın haberinde, ''Şilili yine başarısızlığa uğradı. Lyon'da ağır hatalar yapmıştı. İspanya'daki maç da daha iyi değildi. Suçlu Pellegrini'' diye yazdı. ABC gazetesi, transferde harcanan 250 milyon Avro'yu hatırlatarak, ''250 milyon Avro çöpe atıldı'' başlığını kullandı.

12.03.2010


 

Trabzon, G.Antep önünde çıkışını sürdürmek istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak Trabzonspor sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdüdrmek istiyor.

Kamil Ocak Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Geçen hafta Gençlerbirliği'ni sahasında 3-1 yenerek 3 haftalık beraberlik serisinden sonra ligde galip gelen bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. 2010 yılında lig ve Türkiye Kupası olmak üzere toplam yaptığı 12 lig maçında 8 galibiyet, 4 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, zirveden kopmamayı amaçlıyor. Trabzonspor'da, gelecek haftaki Galatasaray maçı öncesi 5 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Bordo-mavili takımda, 3'er sarı kartı bulunan Gabriç, Cale, Serkan, Ömer Aysan ve Burak, kart görmeleri halinde sarı-kırmızılı takım karşısında forma giyemeyecek.

12.03.2010


 

Zirveye 4 ortak oldu

Galatasaray lider gittiği Eskişehir'de yenilince, maçları ertelenen Bursa ve Beşiktaş´a şampiyonluk yarışı için önemli bir fırsat doğmuştu. Nitekim her iki takımda bu şansı iyi değerlendirdiler. Bursa Kasımpaşa´yı yenerek (Diyarbakır´dan gelecek 3 puanla) liderlik koltuğuna otururken, Beşiktaş da İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında kazanıp zirvede rakiplerini yakaladı. Son 10 haftaya girilirken alınan bu sonuçlar 4 takımın taraftarı için çok sesli şampiyonluk şarkıları söylenmesine sebep oldu. Fikstür avantajını da elinde bulunduran Bursaspor bu yıl şampiyon olursa kimse şaşırmasın. İyi mücadele eden, istekli arzulu oynayan futbolcular, yeterli tecrübeye sahip teknik direktörü, her türlü desteği veren taraftarı ile Bursa takımı, eğer geçen sene Sivas´ın yaptığı gibi stres yapmazsa şampiyonluk umudu en fazla olan kulüp.

Beşiktaş ise, Galatasaray maçından sonra istediği galibiyeti alamamasına rağmen, "Şampiyonluk hesabı yapabilir" demiştik. Kayseri deplasmanını kazanınca da yazı başlığımız "Ümitler yeşerdi" olmuştu. Bizleri bu düşünceye sevk eden şey Beşiktaşlı futbolculardaki mücadele azmi ve kazanma isteği, Mustafa Denizli´nin inancı idi. Nitekim takımında bu ışığı gören taraftar hafta içi olmasına rağmen İnönü´yü doldurdu ve tıpkı geçen yılın son haftalarında olduğu gibi yaptığı tezahüratla takımına güvendiğini gösterdi. Evet, hem takım, hem taraftar, hem de Mustafa Denizli şampiyonluk havasına girmiş göründüler. Şu an 4 takım arasında belki de şampiyonluk umudu en az olan Beşiktaş için, düşmeme mücadelesi veren Denizlispor ve Kasımpaşa maçları kazanılabilirse (ki çok zorlu geçecek) şampiyonluk mücadelesi son hafta Bursa-Beşiktaş finaline kadar sürebilir.

NADİ AKSOY [email protected]

12.03.2010


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

12 Mart Cuma:

20.00 Gaziantepspor-Trabzonspor: Cüneyt Çakır

13 Mart Cumartesi:

19.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe: M. Kamil Abitoğlu

14 Mart Pazar:

14.00 Kayserispor-Eskişehirspor: Serkan Çınar

14.00 Antalyaspor-Sivasspor: Süleyman Abay

14.00 İstanbul B.B-Diyarbakırspor: Hüseyin Göçek

15.00 Bursaspor-Manisaspor: İlker Meral

19.00 Galatasaray-Ankaragücü: Kuddusi Müftüoğlu

15 Mart Pazartesi:

20.00 Denizlispor-Beşiktaş: Abdullah Yılmaz

12.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl