13 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

500 general ihraç edildi

Rus ordusunda modernleşme ve reform çalışmaları kapsamında üç yılda 500’den fazla general ve amiralin ordu ile ilişiği kesildi. Buna göre Rus ordusu 2012 yılına kadar 1 milyon 340 binden 1 milyona, general ve amiral sayısı da bin 100’den 200’e çekilecek. Üst düzey komutan sayısında da yüzde 60’lık bir indirime gidilmesi planlanıyor.


Papa’dan Tantavî için taziye

Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16. Benediktus, Mısır’ın en yüksek dinî otoritesi El Ezher Şeyhi Muhammed Seyyid Tantavi’nin vefatı dolayısıyla

Belçika 18 imama maaş veriyor

Federal Milletvekili Hilal Yalçın’ın mecliste yönelttiği soru üzerine cevap veren Adalet Bakanı Stefaan De Clerck, Belçika’da sadece 18 imamın maaşa b


  Vatikan Büyükelçisi: Yeni bir dil oluşturulmalı

Türkİye’nİn Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, her medeniyetin kendi geleneklerinin temelindeki evrensel mahiyet taşıyan değerleri fark etmesi gerektiğini belirterek, “Bu çerçevede, hem kendisinden kaynaklanan, hem de evrensel ufku olan bir etik bilinçle yeni bir dil oluşturmalıyız” dedi.


  Rachel’in hayatı Türkiye’de sahnelenecek

Dünya genelinde sahnelendiği birçok ülkede ilgiyle izlenen tiyatro oyunu “Benim Adım Rachel Corrie” Türkiye’de ilk defa Antakyalıların karşısına çıkacak.


  Türkiye ve Diaspora ortak bir yol bulmalı

The Economist dergisi, Ermeni iddialarına ilişkin haberinde, Türkiye ve Ermeni diasporasının ortak bir yol bulma konusunda harekete geçmeleri gerektiğini aktarıyor.


  Küresel petrol talebi artacak

UluslararasI Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebinin bu yıl özellikle Çin olmak üzere Asya ülkelerinde ekonomik faaliyetlerin artması dolayısıyla yükseleceğini bildirdi.


  Amr Musa’nın yerine yine bir Mısırlı gelecek

MIsIr Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt, önümüzdeki yıl ortalarında görev süresi bitecek olan Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın yerine gelecek ismin de Mısırlı olacağını söyledi. Ebul Geyt, Arap Birliği genel sekreterliğinin üye ülkeler tarafından sırayla üstlenilmesi gerektiği yönündeki iddialara da karşı çıktı.


  Pakistan’da çifte intihar saldırısı

Pakİstan’In Lahor şehrinde iki intihar saldırısı düzenlendiği, saldırılarda 20 kişinin öldüğü bildirildi.


  Çin’den ABD’ye raporlu cevap

Çİn yönetimi, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan insan hakları raporuna yine bir raporla karşılık verdi. Çin Devlet Konseyi basın bürosu tarafından açıklanan ve bu yıl 11. kez yayımlanan “ABD’nin İnsan Hakları Sicili” başlıklı raporda, ABD’nin kendisini “insan hakları hakimi olarak gördüğü” ve “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın raporunda, kendi sınırları içindeki insan hakları durumunun görmezden gelindiği” ileri sürüldü.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl