13 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

Ankara’da durdurulan mühimmat yüklü kamyonla ilgili soruşturmada, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından ‘’suç unsuru bulunmaması’’ sebebiyle ‘’kovuşturmaya yer olmadığına’’ karar verildi.


301 DEĞİŞTİ, ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığının 2009 yılı İnsan Hakları Raporu’nda, TCK’nın 301’inci maddesindeki düzenlemelere rağmen, savcıların “ideolojik sebeple soruş

Yıldırım: Kamyonlar takipte

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’de hangi belgeyle olursa olsun çalışan bütün araçlarını anlık giriş çıkışları, hareketlerini, faaliyetlerin


  Atalay: Emniyet, asker meselesi değil

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Ankara’da askeri sevkıyat yaptığı bildirilen kamyonun yakalanmasında emniyetle asker arasında bir iletişim sorunu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, “Hayır, hayır bu emniyet, asker meselesi değil. Şu anda yargının elindeki bir konu” dedi.


  İstiklâl Marşımız 89 yaşında

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ‘’Dünyanın her tarafında yapmadığımız şeylerle bizi karalamak isteyenler, hiç görmedikleri bir coğrafya hakkında karar verenler şunu bilsinler ki verdikleri kararın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur’’ dedi.


  İsveç Dışişleri Bakanı: Endişe verici

İSVEÇ Parlamentosunda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasını öngören tasarının bir oy farkla kabul edilmesinden sonra İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, karardan endişe duyduğunu belirterek, “Tarih siyasileştirilemez’’ dedi.


  İsveçli Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

İSVEÇ Parlamentosunda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasını öngören tasarının bir oy farkla kabul edilmesinden sonra İsveç’in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.


  YargIya müdahale etmeyİnİz

Evrensel Hukukçular Platformu Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıverdi, ‘’Lütfen hakim ve savcıların üzerinden ellerinizi çekiniz, yargıya müdahale etmeyiniz’’ dedi.


  Gazi’de Ergenekon izi

Sultangazi Mahallesinde 17 kişinin öldüğü olayların 15. yıldönümünde binlerce kişi, ölenleri anmak, olayları protesto etmek amacıyla biraraya geldi. Burada ölenlerin yakınları, yaşanan olaylardaki Ergenekon bağlantısına dikkat çekerek, buna rağmen soruşturmada sonuç alınamamasından şikâyet etti.


  İş beklerken bir yılları geçti

Türkİye İş Kurumuna (İŞKUR) kayıtlı işsizlerin büyük bölümü bir yılı aşkın süredir iş bekliyor.


  Bazı illerin milletvekili sayısı değişti

BazI illerin milletvekili sayıları değişti. İstanbul’un milletvekili sayısı 70’den 84’e, Ankara’nın milletvekili sayısı 29’dan 31’e, İzmir’in milletvekili sayısı ise 24’den 26’ya çıktı.


  Taş atan çocuklar tahliye edildi

Taş atan çocukların hapis cezasıyla yargılanmasını önlemek için TBMM’ye getirilmeye hazırlanan yasa tasarısına bir destek de mahkemeden geldi.


  Günay: Müzelerdeki yağma 12 Eylül darbesiyle başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’(12 Eylül döneminde) Bazı orijinal eserler, önemli yapıtlar, çeşitli kurumlara, çeşitli üst düzey yöneticilere, makamlarını renklendirmek, süslemek için gönderilmiş’’ dedi.


  Bir subay daha intihar etti

Ankara’nIn Polatlı ilçesinde bir üsteğmen beylik tabancasıyla intihar etti.


  AÜ’de kavga: 37 gözaltı

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı, olaya karışan 37 kişi gözaltına alındı.


  IMF ile ayrılığın kaynağı farklılık

Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen Orta Doğu ve Doğu Akdeniz Ülkeleri Ekonomi Basını Forumu’na katılan Başbakan Yardımcısı Babacan, IMF ile stand-by anlaşmasının gerçekleştirilememesi konusunda, ‘’IMF ile ayrılık, gelecek ile ilgili projeksiyonlar konusunda bakış açımızdaki farklılıktan kaynaklandı’’ dedi.


  Avrupalı siyasetçiler İslâmı seçim malzemesi yapıyorlar

BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Düzeyli Grup Üyesi John Esposito, Avrupa’da seçim dönemlerinde politikacıların oy toplamak adına İslâm’a karşı tavır geliştirdiklerini belirterek ‘’Avrupa ve Amerika’da İslâm fobisi giderek artıyor. Ayrımcılığın da arttığını görüyoruz. Bu bir çifte standarttır’’ şeklinde konuştu.


  Âkif, milletin ölümsüzlük sevdasını mısralara döktü


  En az doktor Bayburt’ta

TÜRK Sağlık-Sen, Tıp Bayramı öncesi yaptığı bir araştırmayla Türkiye’nin doktor haritasını çıkardı.


  Tartışılan kerpiç evler Urfalıları korkutuyor


  Valilik depremin acı bilânçosunu açıkladı


  Camilere adanmış ömür

Türkİye’nİn değişik birçok ilinde cami inşaatlarında çalışan emekli marangoz ustası, eşinin sahip olmadığı bir maket fotoğrafı sebebiyle 6 yılda 3 cami maketi yaptı.


  Ormanlara böcekli koruma

KIzIlçam ağaçlarının yapraklarını yiyerek, gelişimini olumsuz etkileyen çam kese böceğiyle tabiî yöntemlerle mücadele eden orman ekipleri, laboratuvarda ürettikleri ve sadece çam kese böceği yiyen ‘’Calosoma’’ adlı böcekleri ormana bırakıyor.


  İsviçre’ye minare yasağı eleştirisi

ABD Dışişleri Bakanlığının 2009 yılı İnsan Hakları Raporunda İsviçre ile İran, Rusya, Çin, Kuzey Kore, Küba gibi ülkelere yer verildi.


  Almanya’da İslâmî yatırım fonu

Almanya’da ilk defa aktif olarak yönetilen bir İslâmî yatırım fonu Meridio şirketi tarafından hayata geçirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl