13 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Belçika 18 imama maaş veriyor

Federal Milletvekili Hilal Yalçın’ın mecliste yönelttiği soru üzerine cevap veren Adalet Bakanı Stefaan De Clerck, Belçika’da sadece 18 imamın maaşa bağlandığını duyurdu.

75 caminin resmen tanındığı Belçika’da kaç din görevlisinin devletçe maaşa bağlandığı sorusunu yönelten Hilal Yalçın’a cevap Adalet Bakanı Stefaan De Clerck’den geldi. Adalet Bakanı, 16’sı Valon bölgesinde olmak üzere toplam 18 imamın maaşının bakanlık tarafından ödendiğini kaydetti. Bakan De Clerck, sürece dair önce bölge yönetimlerin dinî toplumlara ait camileri tanımaları gerektiğini, sonrasında ise Belçika Müslüman Temsil Kurumu (Executif)’nun söz konusu camilerde vazifeli imamları atamasından sonra, bakanlığın maaş ödemeye başladığını söyledi. Federal Milletvekili Hilal Yalçın, “Flaman bölgesinde söz konusu maaş ödemeler noktasında ciddî bir geriliğin olduğu görülüyor. Bu da sanırım, bu bölgenin Valonlara karşı daha ağır bir tanınma süreci uygulamalarından kaynaklanıyor. Ayrıca İslâm Fakültesi Projesi’nin hâlâ hayata geçirilememiş olması da uzun vadede sorun olmaya devam ediyor. Exucutif’in bu konu hakkında federal hükümetle ortak çalışma içine girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMEN GÖREVİNE GERİ

DÖNDÜ

Belçİka’nIn Charleroi şehrinde belediyeye ait bir okulda başörtülü olduğu gerekçesiyle işten atılan matematik öğretmeni, yerel mahkemenin okul yönetimini haklı bulmasına rağmen temyize başvurarak işine döndü. RTBF televizyonunun haberine göre, mesleğe aynı okulda 3 yıl önce başörtülü olarak başlayan öğretmenin okulla ilişiği, “derslere başörtülü girdiği” gerekçesiyle geçen yıl Eylül ayında kesildi. Başvurduğu Charleroi mahkemesinin, Belçika millî eğitim sistemindeki “tarafsızlık” ilkesi gereğince okul yönetimini onaylaması üzerine, dâvâ Mons temyiz mahkemesine taşındı. Üst mahkeme, nihaî kararında, okulun, eğitim bakanlığı yerine belediyeye bağlı olması dolayısıyla tarafsızlık ilkesini öngören yönetmeliğe tabi olmadığına hükmetti. Mahkeme kararında, Belçika’nın Fransızca eğitim yapan ve eğitim bakanlığına bağlı olmayan okullarında öğretmenlerin, “görüşlerini öğrencilerine empoze etmemek şartıyla her türlü dinî sembol taşıyabileceği” belirtildi.

13.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  500 general ihraç edildi

  Papa’dan Tantavî için taziye

  Belçika 18 imama maaş veriyor

  BM: Gazze ablukası İsrail’in de çıkarına olmaz

  Vatikan Büyükelçisi: Yeni bir dil oluşturulmalı

  Rachel’in hayatı Türkiye’de sahnelenecek

  Türkiye ve Diaspora ortak bir yol bulmalı

  Küresel petrol talebi artacak

  Amr Musa’nın yerine yine bir Mısırlı gelecek

  Pakistan’da çifte intihar saldırısı

  Çin’den ABD’ye raporlu cevap

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl