13 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yıldırım: Kamyonlar takipte

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’de hangi belgeyle olursa olsun çalışan bütün araçlarını anlık giriş çıkışları, hareketlerini, faaliyetlerini Ankara’dan takip ediyoruz. Örneğin bir kamyon şüphe üzerine polis tarafından çevrildi. Ne olduğunu bütün detaylarıyla ortaya çıkarttılar. Bunu sınır kapılarından giren çıkan araçlar için yapıyoruz. Yurt içinde faaliyet gösteren araçlar için de yapabiliriz” dedi.

Bütün araçlar takibimizde

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, çalışan araçları takip amacıyla kurdukları “U-Net” sistemi sayesinde Türkiye’de hangi belgeyle olursa olsun çalışan bütün araçlarını anlık giriş çıkışları, hareketlerini faaliyetlerinin Ankara’dan takip edildiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İESOB) toplantısında Karayolu Taşıma Kanunu’nun bir reform niteliğinde olduğunu, 70 yıldır hiçbir kuralı olmayan sektörle ilgili düzenlemeler yapıldığını ancak bu sürecin başında beklediklerinden daha zor gerçekleştiğini söyledi. Denetimde istenen noktaya gelmenin biraz zaman alacağını, bunun kolluk kuvvetlerini eğitimi ve imkânlarının iyileştirilmesiyle yakından ilgili olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, ağırlık ve boyut kontrolü konusunda hiç taviz vermediklerini, bu sene de 30 noktaya sabit, 100’den fazla da seyyar kantar kuracaklarını bildirdi. Denetimlerde insan unsur ve teknik altyapıya değinen Bakan Yıldırım, eğitimli insan unsurunu cihazlarla desteklenmesine değinerek “U-net diye bir sitem kurduk. Türkiye’de hangi belgeyle olursa olsun çalışan bütün araçlarını anlık giriş çıkışları, hareketlerini faaliyetlerini biz Ankara’dan takip ediyoruz. Örneğin çarşamba günü bir kamyon şüphe üzerine polis tarafından çevrildi. Hemen bizim arkadaşlar bilgilerini sisteme girdiler. Ne olduğunu bütün detaylarıyla ortaya çıkarttılar. Dolayısıyla elimizde çok büyük bir imkân var. Bunu sınır kapılardan giren çıkan araçlar içinde yapıyoruz. Yurt içinde faaliyet gösteren araçlar için de yapabiliriz.” dedi. Bu sayede 15 sınır kapısındaki Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı memurlarını geri çektiklerini, Ankara’dan takip ettiklerini söyledi. Yıldırım, araç muayene istasyonlarının, artık Avrupa’dan ileri bir seviyeye ulaştığını altını çizdi.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

13.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ

  301 DEĞİŞTİ, ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ

  Yıldırım: Kamyonlar takipte

  Bunlar polisiye olaylar

  Atalay: Emniyet, asker meselesi değil

  İstiklâl Marşımız 89 yaşında

  İsveç Dışişleri Bakanı: Endişe verici

  İsveçli Büyükelçi Dışişleri’ne çağrıldı

  YargIya müdahale etmeyİnİz

  Gazi’de Ergenekon izi

  İş beklerken bir yılları geçti

  Bazı illerin milletvekili sayısı değişti

  Taş atan çocuklar tahliye edildi

  Günay: Müzelerdeki yağma 12 Eylül darbesiyle başladı

  Bir subay daha intihar etti

  AÜ’de kavga: 37 gözaltı

  IMF ile ayrılığın kaynağı farklılık

  Avrupalı siyasetçiler İslâmı seçim malzemesi yapıyorlar

  Âkif, milletin ölümsüzlük sevdasını mısralara döktü

  En az doktor Bayburt’ta

  Tartışılan kerpiç evler Urfalıları korkutuyor

  Valilik depremin acı bilânçosunu açıkladı

  Camilere adanmış ömür

  Ormanlara böcekli koruma

  İsviçre’ye minare yasağı eleştirisi

  Almanya’da İslâmî yatırım fonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl