13 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Rijkaard: Şampiyonluğa olan inancımı koruyorum

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, şampiyonluğa olan inançlarının sonsuz olduğunu söyledi. Rijkaard, Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan ''Rijkaard'la Soru Cevap'' programına katıldı. Ligdeki şampiyonluk yarışı ile ilgili görüşlerini açıklayan Hollandalı çalıştırıcı, ''Kesinlikle şampiyonluğa olan inancımız ilk günkü gibi devam ediyor.

Fakat şampiyonluk yolunda sadece bir takım yok. Birçok takım var. Bursaspor'u rakibimiz olarak görebiliriz. Rakipler Bursaspor'a karşı büyük takımlara karşı oynadıkları gibi oynamıyorlar. Biz şampiyonluk mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Şampiyonluğa olan inancımız sonsuz'' diye konuştu. Eskişehirspor maçında alınan yenilginin nedenleriyle ilgili soruları cevaplayan Rijkaard, milli maçlardan sonra oyuncularda mental ve fiziksel açıdan sorunlar olabildiğini dile getirdi. Rijkaard, ''Uzun zamandır oynayan birçok futbolcumuz var. Mesela bir Arda'yı sayabilirsiniz. Şu ana kadar yaptığı maçlar 50'yi bulmuştur, tabi bu da kolay değil'' dedi.

ESKİŞEHİR'DE GÜNÜMÜZDE DEĞİLDİK

Eskişehirspor maçında iyi futbol oynamadıklarını itiraf eden Frank Rijkaard, deplasmanda oynadıkları maçlarda son 3 maçtır galip gelemediklerinin hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti: ''Bence deplasmanda oynanan maçlarda daha fazla puan toplamamız gerekiyordu. Son oynadığımız Eskişehirspor maçında iyi oynamadık. Bunda yorgunluklar etkili olmuş olabilir ama ne olursa olsun iyi futbol oynamadık.''''Eskişehir maçında günümüzde değildik'' diyen Rijkaard, rakibin uyguladığı yakın markajdan kurtulamadıklarını ifade etti. Bu markajdan kurtulmanın yolunun hareketli olmaktan geçtiğini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Top da sizde olmalı. Ama ne yazık ki biz maçın başından itibaren birçok top kaybı yaşadık. Bir tek Jo'yu sayabilirim ilk on birimizde oynayan oyuncular arasından. Jo daha hareketliydi. Ama genel olarak günümüzde değildik'' diye konuştu.

Rijkaard, Eskişehirspor maçında rakip takımın golünü atan oyuncunun elle oynadığının görüldüğünü belirterek, şunları söyledi: ''Bu pozisyonlar maç içerisinde yaşanabilecek şeyler. Elle dokunduğu çok açık ama hakem de her şeyi göremeyebilir. Eğer o teknolojiye sahip değilseniz bu tip şeyler olabilir. Yani hakeme de bir şey söylememek lazım. O görmeyebilir. Bence bu tip pozisyonlar, bu tip birkaç elle dokunma size çok fazla maç kaybettirmez. Maçı kaybetmenizin en büyük sebebi o gün iyi bir performans gösterememenizdir. Yoksa bu tip pozisyonlar değil.'' Bazı maçlarda hakemlerin Galatasaray aleyhine hatalar yaptıklarının belirtilmesi üzerine Rijkaard, şunları söyledi: ''Bu tip kararlar verilebilir ama eğer iyi bir performans gösterirseniz zaten bu kararların önemi de pek olmaz ve maça etki etmez. Örneğin ligin ilk yarısındaki Kasımpaşa maçında Ali Güneş topu kaleden elle çıkarttı ama takımımız o maçta iyi bir performans gösterdi ve maçı kazandı. O yüzden bu tip şeyler olabiliyor. Hakemi suçlamaktan ziyade kendiniz iyi bir performans göstermeniz gerekiyor.''

MİLLİ TAKIM HOCALARINA TAVSİYE

Milli maçlar olduğu zaman Galatasaray'dan birçok futbolcu çağrıldığını belirten Rijkaard, şöyle konuştu: ''Bu da normaldir çünkü hepsi çok kaliteli oyuncular. Ama eğer milli takım bir hazırlık maçı oynayacaksa akıllıca hareket etmemiz gerekiyor. Belki teknik direktörle konuşmamız gerekiyor olabilir. Oyuncularımızın 90 dakika yerine 45 dakika oynaması gerektiğini söyleyebiliriz. Böylece oyuncuların daha fazla diri kalmalarını sağlayabiliriz. Sonlara doğru yaklaştığımızda bu tip konular hakkında çok hassas davranmamız gerekiyor. Eğer hassas olmazsak daha kötü görüntüler ortaya çıkabiliyor. O yüzden dikkat etmemiz gerekiyor. Milli takıma bu kadar fazla oyuncu göndermek büyük bir gurur. Ne olursa olsun ligin sonuna yaklaştığımızda bunu bir dezavantaj olarak görebiliriz."

13.03.2010


 

F.Bahçe'nin zor deplasmanı

TÜRKCELL Süper Lig'de geçen hafta Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle kötü gidişine son veren Fenerbahçe, 25. hafta mücadelesinde bugün başkentte Gençlerbirliği'ne karşı zor bir sınav verecek.

Turkcell Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını kapsayan süreçte üst üste 7 resmi maçında kazanamayarak kötü bir şubat ayı geçiren sarı-lacivertli ekip, Antalyaspor galibiyetiyle üzerindeki stresi atarken, bu kez Gençlerbirliği karşısında zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Ligde rakip sahalarda çıktığı son 2 maçta galibiyeti bulunmayan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışında rakipleriyle arasındaki puan farkının açılmaması için başkentte kazanmak zorunda. Son deplasman galibiyetini 19. hafta mücadelesinde Sivasspor'a karşı 5-1'lik farklı skorla alan Fenerbahçe, 21. haftada Manisaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalıp, 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nda 2-1'lik yenilgi aldı. Alex'in cezası nedeniyle forma giyemeyeceği sarı-lacivertli ekipte, Gökhan Gönül'ün sakatlığı bulunuyor. Teknik direktör Daum, omuzundan yaşadığı sakatlığın ardından bu hafta takımla çalışmalara başlayan Özer'e şans verebilir. Sarı-lacivertli ekibin Gençlerbirliği karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle: Volkan Demirel, Bekir, Lugano, Bilica, Andre Santos, Deivid (Mehmet Topuz), Cristian, Emre, Vederson, Özer (Gökhan Ünal), Güiza. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Gençlerbirliği-Fenerbahçe mücadelesini Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

13.03.2010


 

Kayseri'de ‘Mini Dünya Kupası’ başladı

KAYSERİ'DE 34 ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin AB desteğiyle hayata geçirdiği ''AB Yolunda Uluslararası Halı Saha Ligi'', Kayserisporlu futbolcular Makukula ve Abdullah'ın başlama vuruşunu yaptığı GanaKenya maçıyla başladı.

Avrupa Birliği'nin 8 bin Avro destek verdiği ligin açılış maçı dolayısıyla Ağırnas Şimşekspor Tesisleri'nde düzenlenen törende Makukula ile Abdullah, öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi. 18 ülkeden 450 öğrencinin katıldığı 34 hafta sürecek ligin başlama vuruşunu, Makukula ve Abdullah birlikte yaptı. Makukula, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Bu çocuklar büyüdüklerinde başarılı birer futbolcu olurlar. Unutmamak gerekir ki eğitim de çok önemli. İnşallah lig boyunca eğlenip mutlu olurlar. En iyi olan kazansın'' dedi. Kendisinin lise mezunu olduğunu, futbola başladığı için üniversite eğitimi alamadığını belirten Makukula, yüksel tahsil yapamasa da futbolcu kimliğiyle hayatını kazandığına şükrettiğini söyledi. Makukula, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili de, ''Bence Türkiye oldukça büyük bir ülke ve Avrupa Birliği'ne girmeyi hak ediyor'' dedi.

13.03.2010


 

Ertuğrul Sağlam..

Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam, tezahüratları ile inliyordu Beşiktaş tribünleri. Hem de Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada Manchester United' dan 8 gol yedikten sonra. Her şeye karşı olan Çarşı da koyu bir Sağlam' cıydı. Takım şampiyonluk potasında olmasına rağmen Yıldırım Demirören ani bir kararla genç çalıştırıcı ile yollarını ayırdı. Belki Beşiktaş şampiyon oldu. Ama takım Sağlam'ın kurduğu oyunculardan oluşmaktaydı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor yarışta olmadığı gibi bu sene küme düşmeme mücadelesi veren Sivasspor' un önünde kaldırılan kupa zaferleriydi siyah beyazlıların ki...

Samsunspor ve Kayserispor başarıları ile ülke kamuoyunda herkesin haklı takdirini kazanan, Beşiktaş macerasında kendisine haksızlık yapıldığı noktasında büyük çoğunluğun hemfikir olduğu Ertuğrul Sağlam, Bursaspor serüveninde de daha ilk yılında başarılara kulaç atmaya başladı. Ali Tandoğan ve Hüseyin Cimşir gibi Süper Lig' in tecrübelileri ile alt yapıdan gelen Sercan Yıldırım ve Volkan Şen gibi gençleri kaynaştırıp çok koşan, presle rakibi bıktıran zımba gibi bir takım çıkardı karşımıza. Devleri teker teker dize getirdiği yetmediği gibi, Diyarbakırspor maçı da tescil edildikten liderlik koltuğunun da sahibi olacak.

Asıl zor günler bundan sonra başlıyor yeşil beyazlılar için. Trabzonspor' un yaptığı devrimin tekrarlanabilmesi için son düzlüğe girildi. 3 büyüklerle kafa kafaya girilen bu mücadelede Ertuğrul Sağlam için şampiyonluk yolu karanfil ve güllerle bezenmiş şekilde olmayacak. Ancak hocanın tecrübesi, kadrosunun gücü, şehrin potansiyeli ve ülkede kazanmış oldukları sempati bu işi kolaylaştırabilir. Önlerinde Sivasspor gibi bir örnekte var. Aynı hataları yapmadan, stresi problemsiz taşıyabildikleri ölçüde şampiyonluk mücadelesinin içinde olabilecekler. Tabi ki, Hakan Şükür' ün yaptığı 'Futbolun da Ergenekonu var' açıklaması doğru ise ve bu Ergenekoncular da izin verirse şampiyonluk kupasının 26 yıl sonra tekrar Anadolu' ya gitmesi çok da zor görünmüyor.

MEHMET ILGAZ [email protected]

13.03.2010


 

Tenis yıldızlarından Haitili depremzedelere yardım

TENİS dünyasının faal ve bu sporu bırakmış yıldızları, Haitili depremzedelere yardım için karşı karşıya geliyor.

ABD'de Indian Wells Tennis Garden'da bugün düzenlenecek gösteri maçlarında 1 milyon dolar toplanması bekleniyor. Gösteri maçlarında, erkeklerde İsviçreli Roger Federer ile ABD'li eski 1 numara Pete Sampras, çiftler maçında İspanyol Rafael Nadal ve ABD'li eski 1 numara Andre Agassi'ye karşı mücadele edecek. Bayanlarda ise ABD'li eski 1 numara Martina Navratilova ile Belçikalı Justine Henin, çiftler maçında eski 1 numara Alman Steffi Graf ve ABD'li Lindsay Davenport'a karşı oynayacak. Turnuvayı düzenleyen Oracle şirketinin sahibi Larry Ellison, ''Bu kadar önemli oyuncuların Haiti için bağış toplamak amacıyla birlikte çalışmasının etkileyici olduğunu'' söyledi.

13.03.2010


 

Drogba Afrika'da yılın futbolcusu seçildi

FİLDİŞİ Sahili milli takımının ve Chelsea'nin hücum oyuncusu Didier Drogba (32) Afrika'da geçen yılın en iyi futbolcusu seçildi. Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen ödül töreninde, Afrika Futbol Konfederasyonu, Drogba'yı bu unvana layık gördü.

Chelsea'den takım arkadaşı olan Ganalı Michael Essien ve İnter'de oynayan Kamerunlu Samuel Eto'o ile 2009'un en iyi futbolcusu ödülüne aday gösterilen Drogba bu ödülü 2006'da da kazanmıştı. Futbola 1998'de Fransa 2. liginde Le Mans'da başlayan ve 2002'de Fransa 1. ligindeki Guingamp'a transfer olan Drogba, 2003'te Marsilya'ya geçtikten sonra 2004'te 24 milyon Sterlin karşılığında Chelsea'ye geldi. Chelsea'de 157 maçta 74 gol atan Drogba, Fildişi Sahili milli takımında da 66 maçta 43 gol attı.

13.03.2010


 

Millî atlet Almitu Bekele 3 bin metrede finale kaldı

KATAR'IN başkenti Doha'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında, bayanlar 3 bin metrede milli atlet Almitu Bekele Degfa finale kaldı. Bayanlar 3 bin metre elemelerinde 2. seride yarışan Bekele, 8.48.73'lük derecesiyle bu seriyi 3. sırada tamamlayarak finale yükseldi.

Bayanlar 3 bin metre finali yarın yapılacak. 2 seri halinde yapılan 3 bin metre elemelerinde her seride ilk 4'e giren atletler ve bunların dışında en iyi dereceyi yapan 4 atlet finale kaldı. Bekele'nin yarıştığı 2. seride ilk 4 sırayı alarak finale kalan atletler ve dereceleri şöyle: 1. Meseret Defar (Etiyopya): 8:48.23, 2. Sylvia Jebiwott Kibet (Kenya): 8:48.60, 3. Alemitu Bekele (Türkiye): 8:48.73, 4. Layes Abdullayeva (Azerbaycan): 8:49.65.

13.03.2010


 

Arda Turan'a Londra'nın merkezinde özel köşe

GALATASARAY'IN yıldız futbolcusu Arda Turan için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Nike mağazasında özel bir bölüm ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımdan ayrılması halinde İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'da forma giymek istediğini söyleyen milli futbolcu için Londra'nın en önemli merkezlerinden biri olan Oxford Circus'taki Nike mağazasında özel bir köşe tasarlandı. Arda Turan'ın büyük bir resminin bulunduğu bölümde, Türk Milli Takımı'na ait forma, eşofman ve çeşitli spor kıyafetleri yer alıyor. Mağazada ayrıca Brezilya, Portekiz, Hollanda ve Hırvatistan milli takımlarına ait ürünlerin satışa sunulduğu bölümler de bulunuyor.

13.03.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Bugün:

13.30 Boluspor-Altay (Bolu Atatürk)

14 Mart Pazar:

13.30 Karabükspor-Orduspor (Necmettin Şeyhoğlu)

13.30 Çaykur Rize-Dardanelspor (Yeni Rize Şehir)

13.30 Kocaelispor-Kayseri Erciyesspor (İsmetpaşa)

13.30 Hacettepe-Gaziantep B.B. (Cebeci İnönü)

13.30 Adanaspor-Giresunspor (Adana 5 Ocak)

13.30 Karşıyaka-Kartalspor (İzmir Alsancak)

13.30 Mersin İd.-Konyaspor (Tevfik Sırrı Gür)

15 Mart Pazartesi:

20.00 Samsunspor-Bucaspor (Samsun 19 Mayıs)

13.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl