15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

“3 MİLYAR DOLARLIK PROJELER ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUZ’’

Körfez’dekİlerİn genellikle ‘’pişmiş yemeği yemek’’ istediklerini, dolayısıyla son yatırımcı olmadıklarını, alıp daha sonra ondan para kazanmayı tercih ettiklerini ifade eden Akkuş, ‘’Şimdiye kadar Körfez sermayesi Amerika’ya Avrupa’ya gitti.

Oradaki bankalarda işlenip bizim gibi ülkelere geldi. Biz artık Amerika-Türkiye, Londra-Türkiye veya Ortadoğu üçgenini kesip direkt Körfez’den Türkiye’ye yatırım yapmaya çalışıyoruz. Çok zor bir şey, ama ufak ufak bölgeyi bunlara alıştırmaya çalışıyoruz’’ dedi. Akkuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Şu anda bizim çalıştığımız 3 milyar dolara yakın 3-4 büyük proje var. 2 yıldır çalışıyoruz. 3 milyar dolarlık yatırımda ağırlık yine emlak konusunda olacak. Fokuslandıkları nokta İstanbul... Geçen seneden sonra rota, Boğaz çizgisine döndü. Şehir merkezlerine daha çok fokuslandılar. Ayrıca enerji ve 2009 yılındaki dünyadaki finans ve bankacılık sektörü gerilemesine rağmen Türkiye’deki bankacılık sektörünün çok kârlı olmasıyla bankacılık sektörü... Biz enerjide hidroelektrik santralleriyle ilgileniyoruz. Bankacılıktan önce tarım da gündemdeydi. Bankacılıkta tekrar geri adım atıp daha çok tarıma yönelebilirler.

Körfez’de her şey ithalata dayalı. Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez bölgesinin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP... Tarım faaliyetinde bulunan firmanın belli hisselerini alıp ortaklık şeklinde veya mevcuda yatırım yapıp geliştirme şeklinde olabilir. 3 milyar dolarlık yatırımın 2012 sonuna kadar artacağını düşünüyorum. 2010’da bir sürpriz de yapabiliriz.

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Körfez’in yatırım rotası Türkiye

  ORTA DOĞUNUN YENİ İSVİÇRE’Sİ OLACAK

  “3 MİLYAR DOLARLIK PROJELER ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUZ’’

  Yunanistan’ı kurtarma planı bugün açıklanacak

  MÜSİAD sektör kurulları başkanlarını seçti

  Bankayı tazminata mahkûm etti

  KOBİ’ler daha fazla destek istiyor

  Maliye’den ev sahiplerine mektuplu uyarı

  En iyi yüz otelden 39’u Türk oteli

  Yıllık e-ticaret 10 milyar lira

  Çağlayan: Stres testinden geçiyoruz

  Alım heyetleri Türkiye’ye gelecek

  Tarımda üretim değeri 57 milyar dolara çıktı

  Gözler PPK toplantısında

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl