15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Bediüzzaman Haftası başlıyor

BEDİÜZZAMAN Haftası itibarıyla birçok ilde panel ve konferanslar olmak üzere çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Bu panellerden en kapsamlı olanı ise İstanbul’da 28 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Bediüzzaman Said Nursî, gündemdeki demokratik açılım kapsamında yer aldığı ifade edilen konularda da çağın ihtiyaçlarını karşılayan inanç, akıl ve bilim eksenli yapıcı fikirler, yorumlar ve projeler ortaya koymuş yetkin bir isim. Bugün Güneydoğu’dan hâlâ bir sorun olarak bahsediliyorsa ve henüz kalıcı çözümlere ulaşılamadıysa, bu, Bediüzzaman’ın tecrübesinden yararlanamadığımızın bir göstergesidir.

Bediüzzaman Haftası itibarıyla birçok ilde çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Birbirinden değerli konuşmacıların yer alacağı panel ve konferanslarda ağırlıklı olarak “Said Nursî ve Demokratik Açılım” konusu işleniyor. Bediüzzaman Haftası faaliyetleri kapsamında Risale-i Nur Enstitüsü tarafından organize edilen faaliyetlerden biri de 28 Mart 2010 tarihinde yapılacak olan panel.

“Said Nursî ve Demokratik Açılım” konusunun işleneceği panele konuşmacı olarak Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Kâzım Güleçyüz katılırken paneli Av. Kadir Akbaş yönetecek.

Panel, 28 Mart Pazar günü, saat 14.00’da İstanbul Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

15.03.2010


 

Ulusal Risale-i Nur Kongresi 5. yılında

BEDİÜZZAMAN Haftası kapsamında gerçekleştirilecek diğer bir büyük organizasyon ise 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi olacak.

Kongre’nin konusu ise, “Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursî Modeli”. Bediüzzaman, vefatının üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen, eserleri ve fikirleriyle, gerek Türkiye’de, gerekse dünyada her geçen gün artan bir ilgiyle, kendisinden söz ettiren bir inanç, ilim, tefekkür ve aksiyon adamı. Onun 100 yıldır tazeliğini koruyan fikirleri, günümüz Türkiye’sinin, İslâm âleminin ve insanlığının sorunlarına Kur’ân’dan reçeteler sunuyor, çözümler getiriyor. Onun getirdiği çözümleri toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak adına, Risale-i Nur Enstitüsü tarafından organize edilen V. Ulusal Risale-i Nur Kongresi, 20-21 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşecek. Bediüzzaman Haftası faaliyetleri kapsamında düzenlenen Kongre’nin konusu “Çağımız Sorunlarına Çözüm Arayışları ve Said Nursî Modeli”. Bu başlık altında, sekiz adet masa çalışması planlanıyor. Masa başlıkları ise şöyle:

I. Masa: Din ve Siyaset

II. Masa: Demokrasi ve İnsan Hakları

III. Masa: Kürt Sorunu:

IV. Masa: Dünya Barışı

V. Masa: Kadın ve Aile

VI. Masa: İnsan, İman ve

VII. Masa: Eğitim, Kültür ve Sanat

VIIIMasa: Gençlik

Kongre, 20 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da başlayıp, 21 Mart Pazar günü, saat 12:00’de sona erecek. Çalışmaların tamamlanması ve sonuç bildirilerinin kaleme alınmasından sonra 21 Mart Pazar günü aynı mekânda saat 13:00’te sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Sonuçların açıklandığı bu oturuma çok sayıda akademisyen, bilim adamı, aydın, gazeteci, san'atçı, siyasetçi ve sivil toplum temsilcileri katılacak. Bütün bu kongre süreci halka kapalı olacaktır.

15.03.2010


 

Risale-i Nur gençliği Ankara’da buluşuyor

RİSALE-İ Nur Enstitüsü, Bediüzzaman Haftası kapsamında, bütün Türkiye’de çeşitli programlar düzenliyor.

Bunlardan biri de 16 Mayıs 2010 tarihinde Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Gençlik şöleni. Genç Yaklaşım Dergisi’nin ana sponsor olduğu şölende; bilgi, fotoğraf, kısa film, karikatür ve şiir yarışmaları düzenlenecek. Dereceye girenler için umre ziyareti, diz üstü bilgisayar, ipod ve para ödülleri verilecek.

Yarışmalara başvuru başladı

RİSALE-İ Nur Enstitüsü’nün organize ettiği “Bediüzzaman Said Nursî veya Risale-i Nur” konulu yarışmalara 15 ve 30 yaş arası her genç katılabilir. Bilgi yarışması haricindeki diğer kategoriler için son başvuru tarihi, 15 Nisan olarak belirlendi. Yarışma kategorileri ve ödülleri şöyle: Fotoğraf yarışması, karikatür yarışması ve şiir yarışmasında, birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL üçüncüye ise 250 TL para ödülü verilecek. Kısa film yarışması kategorisiyle dereceye giren gençlerden de birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL üçüncüye de 1000 TL hediye edilecek.

İki kademeli olarak yapılacak bilgi yarışmasında ise, Türkiye çapında 1. etap 14 Mart Pazar günü saat 10.00’da yapıldı. 2. Etap ise 24 Nisan Cumartesi günü Ankara’da yapılacak ve Türkiye çapında dereceye girenler belirlenecek. Mayıs’taki şölende birbirinden değerli ödüller sahiplerini bulacak. Bilgi yarışmasında 14–18 yaş Asay-ı Musa’dan (50 soru), 18–25 yaş ise Tarihçe-i Hayat’tan (100 soru) test olacaklar.

Ulusal Risale-i Nur Gençlik

Şöleni programı ise şöyle:

lAçış Konuşması: Mehmet Kutlular (Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi)

lUlusal Risale-i Nur Gençlik Kongresi Sunumları

lİhtida Öyküleri

lKonferans: “Risale-i Nur Gençliği” İslâm Yaşar (Eğitimci-Yazar)

lMüzik Dinletisi Ali Oktay & Biz Bize Musikî Topluluğu

lŞiir Dinletisi

lYarışmaların Ödül Töreni

lKarikatür ve Fotoğraf Sergisi

Gençlik, kongre ile karşımızda

GENÇLİK Şöleni kapsamında bir de “Kur’ân Medeniyeti ve Gençlik” konulu kongre düzenlenecek. Ankara’da 24–25 Nisan’da gerçekleştirilecek kongre katılımcılarının tamamı gençlerden oluşacak. Katılımcılar, 10 masada çalışmalar yaparak hazırladıkları sonuç bildirilerini, Gençlik Şöleninde kamuoyuna sunacaklar. 10-12 kişilik masa çalışmaların konuları ise şunlar: Ahlâk ve Gençlik, Eğitim ve Gençlik, Kültür, Sanat ve Gençlik, Aile ve Gençlik [Hanımlar masası], Din ve Gençlik, Siyaset ve Gençlik, Bilim ve Gençlik, Hürriyet ve Gençlik. Geleneksel hale getirilmesi düşünülen şölen için daha geniş bilgi www.risaleinurgencliksoleni.org sitesinden alınabilir.

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl