15 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Gökha, Guiza'dan daha iyi çalışıyordu

Turkcell Süper Lig’de deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe’de teknik direktör Christoph Daum, şampiyonluktaki durumlarının zorlaştığını söyledi.

Daum, maçın ardından yapılan basın toplantısında, kalelerini gole kapattıklarını belirterek, ‘’İlk yarıda birkaç pozisyon ürettik, ancak istediğimiz golü atamadık. İki puan kaybettik, şampiyonluktaki durumumuz zorlaştı. Maçtan memnun olabiliriz, ama pozisyonlarda golü bulamadık’’ dedi. Daum, forvet hattıyla ilgili bir soruya da şu cevabı verdi: ‘’Güiza’dan başka forvetler de var. Gökhan Ünal, antrenmanlarda iyi çalıştığı için bugün oynadı. Güiza önceki maçlarda kötü oynamadı, ancak çok iyi de değildi. Bu maçta Gökhan Ünal oynamayı hak etmişti.’’Fenerbahçe’nin kadro yapısıyla ilgili bir soruya ise Daum, ‘’Kadronun durumu belli. En iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Şampiyonluk için gol atmak gerekiyor’’ cevabını verdi. Alman teknik adam, ‘’Sezon sonunda Fenerbahçe’nin başarısız bir sonuç alması durumunda kendinizi nerede görürsünüz’’ şeklindeki soruyu, ‘’Ben teknik direktörüm, başarısızlık olsa da işime bakarım. Fenerbahçe’nin başarılı olması için elimden geleni yapacağım’’ diye cevapladı.

15.03.2010


 

FENER BERABERLİK İSTEMEZ

Gökhan Ünal da Ankara’ya beraberlik için gelmediklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Fenerbahçe hiçbir zaman beraberliği düşünmez, ama bugün galibiyet olmadı. Direkten dönen topumuz vardı. Şubat ayından beri bir şanssızlık var. Şampiyonluk yarışından uzak kaldık. Bu saatten sonra rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Gençlerbirliği’nin de bizim de pozisyonlarımız vardı. Biraz daha şansımız olmalı.’’

15.03.2010


 

Gençler cephesi hakemlere tepkili

GenÇlerbİrlİğİ Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, ‘’TFF’ye Allah yardım etsin diyorum, bu hakemlerden kurtuluruz diye Allah’a dua ediyorum’’ dedi. Cavcav, Turkcell Süpper Lig’de Gençlerbirliği ile Fenerbahçe’nin 0-0 berabere kaldığı maçın ardından yaptığı açıklamada, kırmızı-siyahlı takımın çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu belirterek, ‘’Uzun yıllardır futbolun içindeyim.

Ne yazık ki böyle hakemlerle Türkiye liginde başarılı olmak mümkün değil’’ diye konuştu. Hakemlerin Gençlerbirliği futbolcularına gösterdiği kartları eleştiren Cavcav, ‘’TFF’ye Allah yardım etsin diyorum, bu hakemlerden kurtuluruz diye Allah’a dua ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Gençlerbirliği teknik direktörü Thomas Doll da seyircilerin tempolu ve temponun değiştiği bir mücadele izlediğini, futbolcularının taktiksel düşüncelerini sahaya yansıtabildiklerini söyledi. Merkezde çok adamla pozisyona giren bir Gençlerbirliği izlettirdiklerini ifade eden Doll, ‘’Bugün iyi oyunumuzu 1 puanla süsleyebildik. Genel olarak her şey normaldi. Hakemler üst düzey klasman. Genele bakacak olursanız onlar da insan. Büyük takımlara daha kolay düdük çalınabiliyor’’ değerlendirmesini yaptı. Gençlerbirliğili futbolcu Harbuzi de ‘’Oyuna başladığımızda ortada bir oyun olacağını hissettik. Takım olarak iyi oynadık. Elimize gelen gol şansları oldu, değerlendiremedik. Belki konsantrasyon sorunumuz oldu, ama iyi oynadık. Oyununun genelinde biz daha iyiydik’’ diye konuştu.

15.03.2010


 

Fenerbahçe bildiğiniz gibi

Ankara’ da öyle bir futbol vardı ki, akşamdan sabaha kadar oynansa, olağanüstü bir şey olmazsa golsüz biterdi. Orta saha mücadelesinin bolca olduğu, bu da kaçmaz ki denilecek bir gol pozisyonunun olmadığı sıkıcı bir mücadeledeydi başşehirdeki karşılaşma.

Christoph Daum hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Akıl sır ermiyor Alman hocanın yaptıklarına. Semih Şentürk ve Daniel Guiza’ yı yanında oturtarak, Gökhan Ünal’ ı ilk 11’ de sahaya sürdü tek forvet olarak. Hem de mutlaka 3 puan alması gereken bir akşamda. Bununla da yetinmeyip, Mehmet Topuz’ u forvet arkası oynattı. Buradaki tek mantıklı düşüncesi, Mehmet Topuz ile olan Kayseri’deki birlikteliklerinden gelen uyumu olabilirdi. Ancak Topuz, eski takımındaki performansının çok çok uzaklarındaydı sarı lacivertli forma altında. Böyle olunca Gökhan Ünal didindi, çabaladı, hava toplarını indirdi, ama yanında kimseyi bulamadı.

Ligin ikinci yarısından beri koskoca takımda, hakkında olumlu konuşulan tek adam Emre Belözoğlu. Hırsıyla, mücadelesiyle takımın içinden sıyrılıp, forma hakkının nasıl verileceğeni arkadaşlarına gösteriyor. Ama takımdan kendisine eşlik edecek bir-iki oyuncu bile çıkmayınca maalesef O’ nun da yapabildikleri sınırlı kalıyor.

Bu saatten sonra Fenerbahçe’ nin şampiyonluğunu beklemek, hayal kurmaktan öteye geçmez bu takıma gönül verenler için. Sezon başında yakalanan 8 maçlık galibiyet serisinin ardında bir tuhaflıklar komedisi sergilendi İstanbul’un Anadolu yakasında. Mücadele, motivasyon, kazanma azmi ve takımdaşlık yerine, gruplaşmalar, sakatlıklar, disiplinsizlikler ve peş peşe gelen puan kayıpları konuşulmaya başlandı. Bir de buna, eskiden başarıları ve yaptığı hamleler ile giden maçları çevirerek gündeme gelen Alman çalıştırıcının, şimdilerde ise garip oyun anlayışı ve enteresan oyuncu tercihleri eklenince, mevcut durum kaçınılmaz oldu.

MEHMET ILGAZ [email protected]

15.03.2010


 

Guus Hiddink bugün İstanbul’da

(A) Millî Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, bugün İstanbul’a geliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, bugün İstanbul’a gelecek Hollandalı teknik adam, federasyon başkanı Mahmut Özgener ile birlikte saat 15.00’te Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus Hotel’de basın toplantısı düzenleyecek. TFF, 17 Şubat 2010’da, Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Açıklamada, Hiddink’in sözleşmesinin 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilmişti.

15.03.2010


 

Kartal, Denizli semalarında

Erteleme maçında Belediyespor’u yenerek tekrar zirve yarışına ortak olan Beşiktaş, kümede kalmak için son kozlarını oynayan Denizlispor’a konuk oluyor. Saat 20:00’de başlayacak 90 dakikayı Lig TV naklen yayınlıyor.

İki takım, lig tarihinde yarın 38. kez karşılaşacak. İki ekip arasında 28 Ağustos 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, bugüne dek 37 lig maçı oynandı. Bu maçların 25’inde siyah-beyazlılar sahadan galip ayrılırken, Denizlispor ise 4 galibiyet alabildi, 8 maç ise berabere sonuçlandı. Geride kalan maçlarda Beşiktaş’ın toplam 65 golüne karşılık, ‘’Horozlar’’ 33 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. Denizlispor, Beşiktaş’ı ligde 10 maçtır mağlûp edemiyor. En son 2004-05 sezonunda Denizli’de oynanan maçta Beşiktaş’ı 3-1 yenen ‘’Horozlar’’, daha sonra iç saha ve deplasmanda yaptığı 10 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Bu maçların 9’unda Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılırken, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

15.03.2010


 

Maç bitiyor, Trabzon bitmiyor

Trabzonspor, Turkcell Süper Lig’de son haftalarda, son dakika golleriyle hem puanlar aldı hem de 2010 yılındaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Ligde ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı son 13 maçta yenilmeyen bordo-mavililer, ligin 21. haftasındaki Bursaspor deplasmanında 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmada 87. dakikada Umut’un attığı golle maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak 1 puan aldı. Geçen hafta 1-1 devam eden Gençlerbirliği maçında 88. dakikada Gabriç ve 90 2. dakikada Umut’un attığı gollerle rakibini 3-1 yenerek 3 puan elde eden bordo-mavililer, Gaziantepspor maçında da 90. dakikada Alanzinho’nun golüyle skoru 1-1’e getirerek yenilgiden kurtuldu. Karadeniz ekibi, attığı bu kritik gollerle söz konusu 3 maçta 5 puan aldı. Trabzonspor, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçında 87. dakikada Cale’nin attığı golle maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrılmış ve rövanş maçı öncesi avantaj yakalamıştı. Bordo-mavililer, rövanş maçını 1-0 kazanarak turu atlayan taraf olmuştu.

15.03.2010


 

Hido’lu Toronto yine mağlûp

NBA’de Toronto Raptors’ın deplasmanda Golden State Warriors’a 124-112 yenildiği maçta, millî basketbolcu Hidayet Türkoğlu 4 sayı kaydetti.

Oracle Arena’da 17 bin 655 kişinin izlediği maçın 29 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu, 4 sayı, 8 asist ve 6 ribaunt üretti. Toronto temsilcisinde 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşmasına karşın, yenilmekten kurtulamadı. Chris Bosh 24 sayı, 11 ribaunt ve 5 asistle, Jose Calderon da 24 sayı, 12 ribaunt ve 1 asistle ‘’double-double’’ yaparken, Demar Derozan da 18 sayı ve 2 ribauntla oynadı. Raptors, bu sonuçla üst üste 4. mağlûbiyetini aldı.

15.03.2010


 

Rus rakibini yendi, secdeye kapandı

Antalya’da düzenlenen 13. Avrupa Wushu Şampiyonası’nda Sanda dalında mücadele eden ve finalde Rus rakibini yenen Hüseyin Dündar Avrupa şampiyonluğuna bir yenisini daha ekleyerek, bu ünvanı 5. kez elde etti.

Elde ettiği başarıyla Wushu Millî Takımı’nın gururu olan Hüseyin Dündar, 54 kiloda yarıştığı rakibi Rusya’dan Abakar Magomedov’u puanla yenerek 5. kez Avrupa şampiyonu oldu. Oldukça rahat götürdüğü karşılaşmada rakibini minderin dışına atan Hüseyin, galibiyetin ardından şükür secdesine kapanarak dua etti. Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Hüseyin Dündar “Yoğun bir antrenman programı geçirmiştik. Finalde Rus rakip çıktı; iyi bir sporcuydu. Karşılaşmayı taktik değiştirerek kazandım. Karşılaşmadan önce Allah’a çok dua ettim ve galip geldim. Allah’a şükrümü göstermek için secde ettim” dedi.

15.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl