16 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

TARAYICI SAVAŞLARI!

WEB tarayıcıları, internete açılan kapılarımızdır. Bir internet tarayıcısı işletim sisteminin en gözde elemanıdır. Bir tarayıcıda hız, güvenlik, sistemle bütünleşme, eklentiler, çerezler, sekmelilik, güvenli sörf v.b. gibi öğelere bakarız. Günümüzde tarayıcılar arasındaki rekabet kızışmıştır. İnternette tarayıcı savaşları adına birçok yazı ve resim bulmak mümkündür. İşte onlardan bazıları:

DÜNYANIN En çok kullanılan 5 Web tarayıcısı ve logoları. Rekabetin en keskini de bu tarayıcılar arasında oluyor elbette.

MOZİLLA tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir ağ tarayıcısıdır. Firefox tarayıcısının Internet Explorer karşısındaki yükselişini ifade ediyor.

OPERA, gömülü sistemler de dâhil olmak üzere pek çok işletim sistemi ve düzlem için Opera Software tarafından geliştirilen ağ tarayıcısıdır. Opera tarayıcısı 10 sürümüyle ve diğer tarayıcılarda olmayan orijinal özellikleriyle tarayıcı pastasından kapabildiği en büyük payı kapmaya çalışıyor. Resim, Opera'nın Firefox ile rekabetini temsil ediyor.

OPERA güvenli olmasıyla ve diğer tarayıcılarda olmayan özellikleriyle iddiasını sürdürüyor. Resimde Opera’nın Firefox ve Internet Explorer tarayıcılarının büyümesini engellemesi gösteriliyor.

DÜNYANIN en çok kullanılan 5 tarayısından dördü olan Firefox, Safari, Internet Explorer ve Opera arasındaki rekabet devam ederken bu kavgaya Chrome da katılıyor.

Mİcrosoft tarafından geliştirilen ve tarayıcı piyasasının çoğuna hakim olan (yaklaşık % 60) tarayıcı. IE6 sürümünde yer alan hatalar Internet Explorer sürümüne karşı olan resimlerin artmasına yol açtı. (ilk resim) IE8 sürümüyle itibarını tekrar elde etmeye çalışıyor.

Google Chrome

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen, açık kaynak kodlu bir ağ tarayıcısıdır. Chrome geliştiricisi Google’in sadeliği ve hızı ile ünlenerek kısa zamanda Safari ve Opera'yı geri planda bırakarak en çok kullanılan 3. Tarayıcı olmuştur. Bütün tarayıcıların ayrıca Chrome ile yarışta olduğunu gösteren bir çizim.

16.03.2010


PROGRAM TANITIMI

Phone Security ile (telefon güvenliği) telefonunuzun çalınmasını önleyin!

Androİd işletim sisteminde hazırlanan bu yazılım, cep telefonun sim kartı ile Phone Security yazılımını bir kereye mahsus olmak üzere senkronize ediyoruz. Bu saatten sonra, program tamamen arka planda çalışıyor. Telefon her açıldığında, program kendisini arka planda başlatıyor ve sim kartınızı kontrol ediyor.

Eğer içerisindeki takılı sim kart, doğru sim kart ise, herhangi bir işlem yapmıyor.

Eğer yanlış bir sim kart ise (yani başkasının), arka planda bizim daha önce kayıt ettiğimiz telefon numarasına SMS mesajı gönderiyor. SMS’i alan telefonun asıl sahibi; karşı tarafın telefon numarasını, SIM serial numarasını, operatörü, IMEI gibi bilgileri öğrenmiş oluyor. Ve bu bilgilerle savcılığa başvurabiliyor.

Tüm bu işlemler esnasında, yeni sim kartı takan kişi herhangi bir şeyi fark edemiyor. Çünkü program, ne programlar menüsünde gözükmektedir ne de herhangi bir kısa yolu vardır. Ve androidin bir nevi görev yöneticisi gibi çalışan “task killer” programı tarafından da görüntülenememektedir.

İndirme: Android Market üzerinden, PhoneSecurity ismini aratarak indirilebilir.

(Program tanıtımında www.bg.org.tr

adresinden faydalanılmıştır.)

Umut AVCI

16.03.2010


www.bediuzzamanvakfi.org

İSLÂMİYET'İN büyük hızla yayılışından sonra Müslümanlar birer şefkat ve iyilik abidesi olan vakıf müesseselerin kurmuşlardır.

İlk vakıf kurucusu bizzat Peygamberimiz Efendimizdir (asm). Onun Medine’de şahsi arazisi olan Fedek arazisini vasiyet yoluyla vakfetmesiyle ilk İslâmî vakıf ortaya çıkmıştır. Müslümanların en köklü müesseselerinden biri olan vakıflar ilmin, medeniyetin ve sanatın koruyucusu olmuş, muhtaçların, yoksulların, gariplerin ve öğrencilerin elinden tutmuş, kanadı kırık kuşların bile barınağı olmuştur.

Bunlardan biri olan; “Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, cihanşümul olan Risâle-i Nur Külliyatını ve onun müellifi Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerini elden geldikçe geniş insan kitlelerine tanıtmak ve ulaştırmak amacıyla kurulmuştur. Dünyada ilk Bediüzzaman isimli vakıf Urfa’da kurulmuştur.”

İlk vakıf sitelerinden olan www.bediuzzamanvakfi.org yenilenerek yeniden hizmete başladı. Sizlerde sık kullanılanlara ekleyerek, vakfın sitesini takip edebilirsiniz.

-Vakıf tarafından yayınlanan haberleri ve her türlü güncel Nur haberlerini okuyabilirsiniz.

-Çevrenizde olup biten Nur’dan Haberleri yollayabilirsiniz.

-Duyuru bölümünde güncel etkinlikleri takip edebilirsiniz.

-Web bağlantıları bölümünde tavsiye ettiğimiz linkleri görebilirsiniz.

16.03.2010


Ders sonrası bilgisayar, öğrenilenin yüzde 70'ini unutturuyor

Ders çalıştıktan sonra bilgisayar ile meşgul olan öğrenci öğrendiklerinin yüzde 70’ini unutuyor.

Pedagog Fatih Kalkınç, ders çalıştıktan sonra bilgisayar ve televizyon ile meşgul olan öğrencinin çalıştığı dersin yüzde 70’ini unuttuğunu söyledi. (Haberin tamamı için

http://sentezhaber.com/haber_detay.asp?haberID=7391)

16.03.2010


Ücretsiz Anti virüs ister misiniz?

Windows kullanıcıları için bir antivirüs yazılımı kullanmak olmazsa olmazlarımızdan.

Avast HOME EDITION, ev kullanıcıları için ücretsizdir. avast! Bedava Ev Antivirüs programı otomatik güncellemeleri ile değerli veri ve programlarınızı devamlı korur. Normalde 60 gün olan kullanım süresini Avast’ın web sayfasından kayıt olarak 1 sene boyunca ücretsiz kullanabiliriz. http://www.avast.com/tur/home-registration.php adresindeki forma bilgilerimizi gireriz. Lisans kodu e-mail adresimize gelecektir. Ardından bu kodu indirdiğimiz programa girerek 1 yıl boyunca ücretsiz antivirüs kullanmanın keyfini yaşayabiliriz. (Yeni versiyon 5.0 için Türkçe dil seçeneği şu anda mevcut değildir. Şimdilik İngilizce versiyonu kullanabilir. Ya da 4.8 sürümü Türkçe olarak http://www.avast.com/tur/avast_4_home.html adresinden indirilebilir.)

16.03.2010


BİLİŞİM SÖZLÜĞÜ

HOSTİNG: Web sitesi hazırlamak isteyen kişi ya da kuruluşlara verilen bir hizmettir. Hosting hizmeti veren servis sağlayıcılar, sunucularında belli bir alanı kullanıcıya rezerve ederler ve web sitesi bu alanda depolanır. Rezerve edilen alanın büyüklüğü çoğu zaman ödenen ücretlerle doğru orantılı olarak artar.

IMAP: “Internet Mobil Access Protocol” teriminin kısaltılmasıdır. Bu protokol, uzaktaki elektronik posta kutularını, sanki yerel bir posta kutusuymuş gibi kullanmamızı sağlamaktadır.

FTP: “File Transfer Protocol” teriminin kısaltılmasıdır. İnternet üzerinde birbirine bağlı olan bilgisayarların dosya veya program alışverişini yapmalarına izin veren protokolü belirtmek için kullanılır.

Dosya Uzantısı: Dosya uzantısı, bir dosyanın türünü tanımlayan ve adından sonra gelen üç karakterlik kısaltmadır. İşletim sistemi ayarlarına göre bu kısaltma görülebilir ya da görülmeyebilir. En çok karşılaşılan dosya uzantılarının bazıları şunlardır: TXT: Metin dosyaları; DOC: MS Word dosyaları; XLS: MS Excel tabloları; PPT: MS Power point dosyaları; JPEG, BMP, GİF: Resim dosyaları; HTM, HTML: İnternet dosyaları.

Hazırlayan: MESUT YÜKSEKDAĞ

16.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl