16 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Balyoz’dan tahliye talebine ikinci red

‘’Balyoz Planı’’ iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tümamiral Semih Çetin’in de aralarında bulunduğu 7 kişinin tahliye talepleri, ikinci kez reddedildi.


“HUKUKA SAYGI” SÖYLEMLERİYLE BAĞDAŞMIYOR

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, kısa süre önce Habertürk, sonra da Milliyet ve Hürriyet gazetelerine kurmaylarıyla birlikte verdiği özel bey

“Türkiye’de sistem çöktü”

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin işleyiş biçimindeki sistemin çöktüğünü ifade ederek, “Başta anayas


  Gündem kamufle ediliyor

BELEDİYE-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, ‘’Türkiye’de her şey güllük gülistanlıkmış gibi gündem farklı şeylerle kamufle ediliyor’’ dedi.


  Çubukçu: Hedef tüm çocuklara okul öncesi eğitim

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitime önem verdiklerini vurgulayarak, okul öncesi çağındaki tüm çocukların bu eğitimi alacakları bir sistem hedeflediklerini kaydetti.


  AB, stratejik temel hedef

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘’Türkiye için AB, modernleşme çabasının doğal sonucu olan son derece önemli stratejik temel hedeftir” dedi.


  AB’nin sorunları üyeliğimizi kaçınılmaz hâle getirecek

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği’nin artan sorunlarının, Türkiye’nin üyeliğini kaçınılmaz hâle getireceğini söyledi.


  “Tıp Bayramı’’ yerine “Sağlık Bayramı’’

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, ‘’Tıp Bayramı’’ yerine ‘’Sağlık Bayramı’’ ifadesini teklif etti.


  Romanlar mutlu

ROMANLAR, önceki gün gerçekleşen Roman buluşmasından mutlu. Roman Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Çardak, Türkiye’de ilk kere Roman vatandaşların varlığının kabul edildiğini ifade ederek, “İlk kez, bu ülkede yaşadığımız kabul edildi.” dedi.


  Ankara’da ulaşım ücretlerine yeni dâvâ

ANKARA Tüketici Hakları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı son UKOME kararına ilişkin Ankara 16. İdare Mahkemesi’nde ‘’iptal’’ davası açtı.


  BARIŞ ELÇİLERİ TÖREYİ ANLATTI

ŞANLIURFA’NIN Viranşehir ilçesinde, “Başlık Parası, Töre Cinayetleri, Kız Çocukları Erken Yaşta Evlendirilmesine Son” projesi kapsamında doktor, hemşire, müftü ve imamlardan oluşan ekip köy köy gezmeye devam ediyor.


  11 yıllık husumet barış ile sonuçlandı

ŞANLIURFA’NIN Suruç ilçesinde 11 yılda 7 kişinin ölümü ile başlayan kan davalı iki aile, Vali Nuri Okutan’ın da katıldığı törenle barıştı. Suruç ilçesine bağlı Yukarı Ataklar köyünde akraba olan Diden aşiretine mensup Türkmen aileleri arasında yaklaşık 11 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davası başlamıştı.


  Eğitim-Bir-Sen’den memurlara seminer

EĞİTİM-Bir-Sen İzmir Şubesi, Memuriyette Görevde Yükselme Sınavına girecek eğitim çalışanları için 27 Mart-10 Nisan tarihleri arasında sınava hazırlık semineri düzenliyor.


  Engellilere deprem eğitimi

BURSA Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerine Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimi’ verildi.


  NAMAZ İLE DİRİLİŞE ÇAĞRI

İNSANLARI namaza teşvik etmek ve toplumda namaz şuuru oluşturmak için faaliyet gösteren Namaz Gönüllüleri Platformu (NGP) 4 yaşına bastı. Fatih’te Ali Emirî Kültür Merkezinde yapılan toplantıda bir araya gelen platform üyeleri, geçen dört yılda yapılan hizmetleri anlatarak yeni projelerini, “Kur’ân ve namazla diriliş seferberliği” olarak ilân ettiler.


  Kadınlara cenaze yıkama kursu veriliyor

KAYSERİ'DE kadınlara yönelik düzenlenen, 41 kişinin katıldığı cenaze yıkama kursunda, oyuncak bebek üzerinde uygulamalı eğitim veriliyor.


  Rusya’da mevlid coşkusu

Rusya’nın başkenti Moskova’da 4.'sü düzenlenen “Mevlid Nebi-2010” büyük coşkuyla kutlandı. Rus, Tatar, Dağıstanlı, Türk, Türkmen, Kırgız, Azeri, Kazak, Karaçay ve Çeçenlerden oluşan binden fazla kişi, merasimin yapıldığı salona sığmadı. Rusya Halk Sanatçısı Vladimir Berezin, Hz. Muhammed’in (a.s.m.) insanlara barış, sevgi ve huzur getirdiğini belirtti.


  St. Petersburg Camii 100. yılını doldurdu

Rusya’nın Batıya açılan penceresi olarak adlandırılan ve 1703 yılında Çar Petro tarafından kurulan St Petersburg şehrindeki tarihi cami, inşasının 100. yıldönümünü kutluyor.


  Rusya’da alkol yasağı genişliyor

Rusya’da ulusal tehdit olarak tanımlanan alkol yasağına destek giderek büyüyor. Başbakan Vladimir Putin, alkol tüketiminin 2020’ye kadar yarı yarıya azaltılması için çalışmalar yapılmasını isterken, parlamento da gece saatlerinde alkol satışlarını yasaklamaya hazırlanıyor.


  Ağlamanın da faydası var

İnsanoğluna has bir özellik olan ve duyguların hakim olunmadığı anlarda gerçekleşen ağlama olayının normalinin faydalı olduğu belirtildi.


  TV’yi kapatıp kitap okuyorlar

Van’da Beyüzümü İlköğretim Okulunca düzenlenen ‘’Televizyonları kapatalım kitap okuyalım’’ kampanyası kapsamında Beyüzümü Mahallesi sakinleri her akşam televizyonlarını 1 saat kapatarak kitap okuyor.


  Homeros Vadisi genişliyor

İzmİr Büyükşehir Belediyesi’nin, Bornova ilçesinde 2008 Mayıs ayında hizmete açtığı Homeros Vadisi genişletilecek.


  Toplumun % 12’si yaptığı işten memnun

İş ve insan kaynakları sitesi olan Yenibiris.com’un üyeleri arasında düzenlediği ‘Geçim derdi olmasa hangi işi yapardınız?’ anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Yenibiris.com, üyeleri arasında düzenlediği bir anket ile çalışanların hayallerini süsleyen meslekleri ortaya çıkardı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl