17 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İslâm dünyasında çok ciddî sıkıntılar var

İslÂm Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) İnsan İşleri İdaresi Mısır ve Gazze Sorumlusu Dr. Ahmed Hüseyin, Cansuyu Genel Merkezi’ni ziyaret etti.


SİVİL BİR ANAYASA YAPILMALI

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can, Türkiye'de sivil bir anayasa yapılması gerektiğini belirterek, ''Anayasamız darbe anayasası, yarg

Bağış: AB’nin en saygın üyelerinden biri olacağız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye’nin eninde sonunda AB’nin en saygın üyelerinden biri olacağını” söyledi. Başbakan Recep Tayyip E


  Karadeniz’de petrol ve doğal gaz umudu

Türkİye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Karadeniz’de Türkiye’nin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak petrol ve doğal gaz potansiyelinin var olduğunu düşündüklerini bildirdi.


  1 asker daha intihar etti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir uzman çavuş, beylik tabancasıyla intihar etti. Alınan bilgiye göre, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Erdem Acar, Emek Mahallesi’ndeki evlerinde kimsenin olmadığı sırada henüz belirlenemeyen sebeple başına dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar etti.


  Siirt’te KCK operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Sİİrt’te terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı Sıddık Taş ile İHD Şube Başkanı Vetha Aydın’ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.


  İsrail, İzmir’e fahri konsolosluk açacak

İsraİl Başkonsolosu Moshe Kamhi, İzmir’e fahri konsolosluk açmak için çalıştıklarını söyledi.


  Meclisin yetkisi kâğıt üzerinde

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, anayasa değişikliğine ilişkin, ‘’Anayasa değiştirme konusu Meclisin elinde hukuken var, ama fiilen yok’’ diyerek, Meclisin yetkilerinin kâğıt üzerinde kaldığına işaret etti.


  MHP’de Aytaç Durak krizi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı (Aytaç Durak) ve Belediye Meclis üyesi partimizden istifa etmelidir”dedi.


  Basına askerî yargı tehdidi

Askerî Ceza Kanununun 95. maddesinin ast-üst ilişkilerini zedelemeye ilişkin olduğunu belirterek, ‘’Verdiğiniz beyanatlar, konuşmalar vesaire eğer Silâhlı Kuvvetlerdeki ast-üst ilişkilerini zedelemeye yönelik olursa kovuşturma açılabilir. Şimdiye kadar suç duyurusunda bulunmadık, ama bundan sonra belli olmaz’’ diyen Başbuğ, bir gazetecinin ‘’O zaman çok kişi hakkında kovuşturma açılabilir’’ sözüne ‘’Mahkeme karar verir, ben bilmem’’ diye karşılık verdi.


  Kafes iddianamesi mahkemede

Poyrazköy dâvâsıyla birleştirme talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen Kafes iddianamesi, mahkeme tarafından incelenmeye başlandı. 3 tutuklu 33 şüphelinin yer aldığı iddianamenin bir numaralı şüphelisi emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü. 65 sayfadan oluşan ve 6 ek klasörü bulunan iddianamede yer alan amiraller ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanıyor.


  “MUHALEFET DESTEK VERMİYOR, REFERANDUMA GİDİLECEK’’

‘’Gönlümüzden geçen sıfırdan yeni bir Anayasa yapmaktır’’ diyen Kuzu, değiştirmekten anayasanın ‘’yamalı bohça’’ ya döndüğünü ifade etti.


  Ayrımcılığa karşı 500 bin TL’ye kadar ceza

“DEMOKRATİK açılım’’ sürecinde kurulacak ‘’Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu’’na ilişkin kanun tasarısı taslağı hazırlandı. Görüşleri alınmak üzere çeşitli kurumlara gönderilen 21 maddelik taslak, ‘’cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, etnik köken, cinsel kimlik, felsefi ve siyasi görüş, sosyal statü, medeni hal, sağlık durumu, engellilik, yaş ve benzeri temellere dayalı ayrımcılığın yasaklanmasını’’ öngörüyor.


  Filistin’e bu kez denizden ulaşacaklar

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Derneği, İsrail işgali altındaki Filistin’e 20 gemiden oluşan yardım malzemesini deniz yoluyla ulaştırmak için ‘’Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük’’ filosu oluşturdu.


  “Taş atan çocuklar” yarın görüşülecek

KAMUOYUNDA “Taş atan çocuklar” ile ilgili düzenleme olarak bilinen yasa tasarısı, yarın TBMM Adalet Komisyonunda görüşülecek. Komisyon, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile 5 ayrı teklifi, yarın ele alacak. Tasarı, TMK’da yer alan ve çocuklar aleyhinde sonuç doğuran bazı istisnai hükümleri kaldırıyor.


  Ankara Temsilciliğine 41. yıl ziyareti

Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, gazetenin kuruluşunun 41. yılı dolayısıyla Ankara temsilciliğini ziyaret ederek, çalışanlara özel bir yemek verdi.


  Zemin değil, bina çürük


  Yenilenebilir enerji dersleri geliyor


  Mezarın da sahtesi oldu


  Yedikleri pastadan zehirlendiler


  103 kaçak küçükbaş hayvan ele geçirildi


  Ayrı bayraklar altında yaşayan tek milletiz


  Konya’ya gelen artık Şems’i de arıyor


  Servet-i Fünun Latin harflerine çevriliyor


  Parmak ucundaki bakteri suçluyu yakalatıyor


  En kısa adam öldü



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl