21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Sorumlu kim?

Beşiktaş son 4 maçından 12 puan alınca, yönetim ve taraftarın şampiyonluk inancı artmıştı. Kasımpaşa’dan alınacak 3 puan ile ezeli rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma gelinecekti. Ama olmadı. Beşiktaş Kasımpaşa ile berabere kalarak çok değerli 2 puan kaybetti. Peki, 107. doğum gününde, (19 Mart Dünya Beşiktaşlılar günü) taraftarın üzülmesinin sebebi neydi, kaybedilen puanların sorumlusu kim ya da kimlerdi?

Sorumlu, geçen haftayı maç yapmadan geçiren, dinlenmiş Kasımpaşa’nın karşısına, Denizli deplasmanından yorgun dönen fizik ve konsantrasyon sıkıntısı çekeceği belli (Bizim takımlar 3 günde bir maç yapmaya hazır değil) bir takımı çıkaran federasyon mu? Salı günkü yazımızda sormuştuk tekrarlayalım: 25.Haftanın son maçını pazartesi günü oynayan takıma 26. haftanın ilk maçını Cuma günü oynatmanın mantığı nedir?

Sorumlu, “Önümüzdeki hafta kupa maçı oynayacak takımlar dururken neden biz Cuma günü oynuyoruz?”diye sorgulayamayan, bu konuda etkisiz ve tepkisiz kalan yönetim mi? (Aynı durumu bu hafta yaşayacak Bursaspor’un tepkisine hak veriyorum)

Sorumlu, futbol oynamaya ,etkili pas yapmaya elverişli olmayan zemin mi?

Sorumlu, ilk yarıda bulduğu pozisyonları cömertçe harcayan, ikinci yarıda uyurgezer bir görüntü veren Holosko, yenilen gollerde hatası olan Ekrem ve Sivok’un yerine giren İbrahim Kaş mıdır?

Sorumlu, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1'i yakalayan takımın geriye çekilmesini engelleyemeyen, Kasımpaşa baskısına çözüm üretemeyen Mustafa Denizli mi?

Sorumlu, skor avantajını elde eden şampiyonlukta iddialı rakip takım futbolcularının zamanı profesyonelce kullanan, oyunu soğutan, tempoyu düşüren anlayışına rağmen, hemen her maçta, kapanan, topu rakibe verip savunma anlayışına giren Beşiktaşlı futbolcular mı?

Sorumlu, şu veya bu, şunlar veya bunlar, ya da hepsi. Hiç fark etmez, artık olan olmuş. Bundan sonra yapılacak şey, tıpkı bu maç gibi, Bursa ve Manisa karşısında yapılan hatalardan da ders çıkarıp daha sonraki karşılaşmalarda dikkatli olmak.

Başta kaptan İbrahim Üzülmez olmak üzere Beşiktaşlı futbolculara son dakika stratejisi ve psikolojisi hakkında bilgi verilmeli. Şampiyonluğa oynayan bir takım skor avantajını elde etmişken, panik yapmamalı, son dakikaları ecel terleri dökerek geçirmemeli. Hele hele avucuna kadar gelen galibiyeti, üstelik de savunma yaparken kaçırmamalı.

NADİ AKSOY [email protected]

21.03.2010


 

Beşiktaş İstanbul'da 19 PUAN KAYBETTİ

TÜRKCELL Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Beşiktaş, bu sezon İstanbul'da oynadığı maçlarda zorlandı ve puan kayıpları yaşadı.

Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de İstanbul'da bu sezon toplam 15 maça çıkarken, 7 galibiyet, 5 beraberlik, 3 de mağlubiyet alıp, tam 19 puan yitirdi. Ligdeki toplam 4 yenilgisinden 3'ünü İstanbul'da alan (Galatasaray, Kayserispor, Bursaspor) ''Karakartallar'', İstanbul'da 21 gol atıp, kalesinde 13 gol gördü. Beşiktaş, İstanbul'daki 3 yenilgisinin 2'sini BJK İnönü Stadı'nda, birini ise Ali Sami Yen Stadı'nda yaşadı. BJK İnönü Stadı'nda 12 puan yitiren Beşiktaş, İstanbul'daki diğer statlarda ise 7 puan kaybetti. İstanbul'da 26. hafta sonunda toplam 19 puan yitiren Beşiktaş, deplasmanlarda ise sadece 7 puan kaybetti. Siyah-beyazlılar, bu sezon İstanbul'da Galatasaray, Kayserispor ve Bursaspor'a yenilip, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Diyarbakırspor ile de berabere kaldı. Beşiktaş, deplasmanlarda ise Gençlerbirliği ve Manisaspor ile berabere kalıp, Gaziantepspor'a yenilerek puan kayıpları yaşadı.

DENİZLİ SAVUNMA OYUNCULARINA KIZDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kasımpaşa karşısında alınan beraberlik soncu hata paylarının sıfıra indiğini belirtti. Bundan sonra Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde, şampiyonluktan söz etme şansının azalacağına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Şartlar ne olursa olsun, ligin sonuna kadar 4 puan kaybetme olasılığı bizi hedefimize götürürdü. Burada artık bunun dışında sadece kaybedebileceğimiz 2 puan var'' diye konuştu. Denizli, savunmaya büyük eleştiriler getirdi. Denizli, bu çizgiye gelmiş bir takımın özellikle bire bir mücadelelerde rahat ekarte olmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Dönem dönem bize yakışmayan futbol ortaya koyduk'' dedi.

21.03.2010


 

Bobo ligde 10. golünü attı

BEŞİKTAŞ'IN golcü futbolcusu Bobo, Kasımpaşa karşısında da takımı adına 1 gol atarken, bu gol siyah-beyazlıların galip gelmesine yetmedi.

Siyah-beyazlıların en golcü futbolcusu olan Bobo, Kasımpaşa maçıyla ligdeki 10. golünü atarken, Tello ise 3. golünü kaydetti.

21.03.2010


 

Karadeniz'de dev derbi

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün sahasında Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenerek, üç büyük rakibi karşısındaki galibiyet özlemine son vermek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Ligde üç büyük rakibi karşısında en son galibiyetini 10 Mayıs 2008'de 2-0'lık sonuçla Fenerbahçe karşısında alan bordo-mavililer, bugün sahasında Galatasaray'ı yenmesi halinde 680 gün sonra galibiyet hasretini sonlandırmış olacak. Trabzonspor, söz konusu dönemde yaptığı 9 lig ve 1 Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere 10 maçta, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

YENİ YILDA HENÜZ YENİLGİ GÖRMEDİ

Üç büyükler karşısında uzun süredir kazanamayan Trabzonspor, 23 Aralık 2009'dan bu yana maç kaybetmedi. En son 23 Aralık'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Trabzonspor, daha sonra yaptığı 13 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, Galatasaray'a yenilmesi halinde yeni yıldaki ilk yenilgisini alacak ve 87 gün sonra kaybetmiş olacak. Trabzonspor, hafta içinde yaptığı çalışmalarda özellikle Galatasaray'ın sağ kanadını kullanan Keita'ya karşı önlemler almaya çalıştı. Antrenör Ünal Karaman, hafta içinde yapılan taktik çalışmalarda savunmanın sol kenarında oynayan Cale'ye özel uyarılarda bulunurken, zaman zaman da Song'dan, bu futbolcuya bazı pozisyonlarda yardımcı olmasını istedi.

TARAFTARA 20 BİN ATKI DAĞITILACAK

Karadeniz ekibi de Ömer Aysan, Cale, Selçuk, Burak, Gabriç ve Serkan sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek. Karşılaşma öncesi TrabzonCell, bordomavili taraftara 20 bin adet atkı dağıtarak büyük bir görsel şov hazırladı. Taraftarlar kendilerine dağıtılan TrabzonCell atkıları ile yapacakları tribün şov için son hazırlıklarını tamamladılar.

21.03.2010


 

Tribünden insan atmanın cezası bu mu olmalı?

Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarının aldığı kararlara ve yaptığı uygulamalara akıl sır ermiyor. En son PFDK, İBB-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylar hakkında güneydoğu ekibine 3 maçla cezalandırırken, aynı toplantıda, aynı kurul üyeleri Galatasaray-Ankaragücü maçında tribünden atılan bir vatandaş ile ilgili Galatasaray Kulübüne 185 bin lira para cezası verdi..

Yıllardır hakemler için söylemediğimizi bırakmıyoruz. Verdikleri kararlar da bir standart yok diye. Kadıköy'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde hakemin başına taş gelip maç oynanırken, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında hakem yaralanınca karşılaşma tatil edildi. Son yıllarda bunlara benzer birçok örnekle karşılaşıyoruz. Bir hakemin bir olayla ilgili verdiği kararın tam zıddını, benzer bir hadisede başka hakem vermeyebiliyor. Bunlara saha içi kararlardaki tutarsızlıkları da eklersek, Dünya Kupalarında niye hakemimiz yok diye birbirimize sorup dururuz..

Hakemlerin kararlarındaki bu aymazlıkların nereden kaynaklandığı, TFF'nin kurullarının verdiği birbiri ile örtüşmeyen, kulüp renklerine göre verildiği izlenimi oluşturan kararlarından anlaşılabiliyor. PFDK, standardı olmayan uygulamalarından bir tanesine daha imza attı. Kameraların da tespit ettiği, Galatasaray tribününden atılan bir taraftar ile ilgili para cezası verdi. Hem de Galatasary Başkanı Adnan Polat'ın, 'Fenerbahçe maçımızı seyircimizle Ali Sami Yen' de oynayacağız' açıklamasının akabinde. Kısacası bu kararla birlikte tribünden münferit olarak herkes istediği bir kişiyi aşağı atabilir. Paran varsa daha çok kişiyi de atabilirsin. Daha önce benzer tribün olaylarında Beşiktaş'a 3 maç, Fenerbahçe'ye 1 maç ceza veren kurul üyeleri, bu sefer para cezasını uygun gördüler..

Tribün olaylarının arttığı ve provokasyonların çoğaldığı şu günlerde olayları böyle basit cezalar ile geçiştirmek çok manidar. İnsan hayatını hiçe sayan her türlü yanlış hareketlerde formasının rengi ne olursa olsun, en ağır cezalar, adil olarak verilmeli ki, en azından kamu vicdanı sızlamasın..

[email protected]

Mehmet Ilgaz

21.03.2010


 

Tanjevic'in test sonuçları bekleniyor

FENERBAHÇE Ülker ve (A) Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Bogdan Tanjevic'in bağırsaklarından önemli bir rahatsızlık geçirdiği ifade edildi.

Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde ''Tanjevic'e acil şifalar diliyoruz'' başlığıyla yapılan açıklamada, bağırsaklarındaki rahatsızlığı nedeniyle Tanjevic'e yapılan testlerin derinleştirildiği kaydedildi. Acıbadem Hastanesi'nde kontrolden geçirilen 63 yaşındaki tecrübeli teknik adamın, rahatsızlığının ciddi olabileceği şüphesiyle detaylı testlerin yapıldığı belirtildi. Yaşadığı sağlık sorununun erken teşhis edildiği kaydedilen açıklamada, Tanjevic'in test sonuçlarının önümüzdeki günlerde alınacağı belirtilerek, ''Bogdan Tanjeviç'e rahatsızlığının önemli olmaması temennisiyle acil şifalar diliyor, kısa sürede aramızda olmasını bekliyoruz'' denildi.Öte yandan, medyada dün yer alan haberlerde, tecrübeli teknik adama kolon kanseri teşhisi konulduğu iddia edildi.

21.03.2010


 

Adnan Öztürk listesini açıkladı

GALATASARAY'DA 27 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde başkan adaylarından Adnan Öztürk listesini açıkladı.Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan toplantıda Adnan Öztürk ekibi ile gövde gösterisi yaptı.

Öztürk'ün listesinde şu isimler yer alıyor:"Kaan Boyner, Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Cibara, Can Topsakal, Murat Ece, Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak.''Yönetim Kurulu listesinin açıklandığı toplantıya eski başkanlardan Faruk Süren, eski yöneticilerden ve Futbol A.Ş'nin başına geçeceği belirtilen Ali Dürüst ile birlikte Galatasaray'ın eski futbolcularından Hakan Şükür ve Suat Kaya da katıldı. Adnan Öztürk başkan olması halinde daha önce sözleşme imzaladıkları Peter Kenyon'un başkan başdanışmanı, Tomas Kurth ve Esteve Calzade icra kurulu üyesi olarak görev yapacaklarını açıkladı. Öztürk, bu isimlerin, kulüpte yapacakları konusunda da bilgiler verdi.

21.03.2010


 

Trabzon-Galatasaray maçı ırmızı topla oynanacak

TÜRKCELL Süper Lig'in 26. haftasındaki en önemli karşılaşması olarak nitelendirilen Trabzonspor-Galatasaray maçında bugün kırmızı top kullanılacak. (Nike) Red 'Lace Up. Save Lives' ortaklığına ilişkin bilinci artırmak amacıyla kırmızı top ile oynanacak maçta ayrıca bazı sporcuların da kramponlarına kırmızı bağcık takacakları açıklandı. Derbide AIDS ile mücadeleye dikkat çekmek için kırmızı top kullanılacak. Özel olarak tasarlanmış bir T90 Ascente olan (Nike) Red topun, şu anda Avrupa'da üç ligde de kullanıldığı belirtildi.

21.03.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

14:00 Sivas - G. Birliği (Barış Şimşek)

14:00 A. Gücü - Kayseri (Aytekin Durmaz)

19:00 Trabzon - G. Saray (Yunus Yıldırım)

22 Mart 2010 Pazartesi

20:00 Bursa - Denizli (Serkan Çınar)

21.03.2010


 

Türkoğlu'ndan 5, Okur'dan 2 sayı

NBA'DE Air Canada Center'da Oklahoma City Thunder'ı ağırlayan Toronto Raptors, rakibine 26 sayı farkla 115-89 kaybetti.

Misafir takımdan Kevin Durant 31 sayı ile sahanın en skorer ismi olurken, takım arkadaşlarından Jeff Green 25 sayı, Russell Westbrook da 11 sayı 10 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Toronto formasını giyen Hidayet Türkoğlu maçı 5 sayı bir ribaunt ile tamamladı. Toronto'da en skorer isim, 22 sayı atan Chris Bosh oldu. Bir diğer maçta ise Phoneix Suns, Utah Jazz'ı ağırladı. Türk basketbolcu Mehmet Okur'un sadece 2 sayı atabildiği maçı Utah Jazz, 110-100 kaybetti. Ev sahibi ekipten Amare Stoudmire, 44 sayı atarak sezon rekorunu kırdı.

21.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl