25 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çiçek: Biz de yeterli diyemeyiz

Anayasanın 23 maddesinde değişiklik öngören taslak, gazete ve TV’lerin genel yayın müdürlerine tanıtıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katıldığı toplantıda Çiçek yaptıkları düzenlemeye yeterli denilemeyeceğini belirterek, anayasada güvenlik lehine getirilen hükümleri özgürlükler lehine değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. AYM ve HSYK’nın yapısıyla ilgili Avrupa ülkelerinden örnekler veren Ergin, yaptıkları değişikliklerle yargıyı rahatlattıklarını savundu.


SİVİL ÖRGÜTLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TESK ve TZOB'nin, anayasa paketiyle ilgili ortak açıklamasında “Yapılacak değişikliklerin, önemli olmakla birli

YAŞ mağdurları umutlandı

Hükümet’İn muhalefete ve kamuoyuna sunduğu Anayasa değişiklik paketinde Yüksek Askerî Şûrâ (YAŞ) kararlarına yargı yolunun açılmasını yönündeki teklif


  Diyanet Teşkilât Kanunu, alt komisyona sevk edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı alt komisyona sevk edildi.


  Meclis Genel Sekreteri Koca, görevinden ayrıldı

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca görevinden ayrıldı.


  Genç kaymakamlar kur'a çekti

“94. Dönem Kaymakamlık Kursu Kapanışı ve Kura Çekim Töreni’’ Rixos Otel’de gerçekleştirildi.


  İmtiyazlı ortaklık fevkalâde rencide edici

İktİsadİ Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, ‘’Sayın Merkel’in her konuşmasında imtiyazlı ortaklıktan söz etmesi fevkalade rencide edici: imtiyazlı ortaklık kabul edilemez’’ dedi.


  Darbe anayasasını savunan hesap verir

Türkİye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, son anayasa değişikliği paketi ile ilgili olarak, ‘’Darbe anayasasına dokundurtmam diyenler, millet ve tarih önünde hesap verecekler’’ dedi.


  TRT, Menderes belgeseli yaptı

27 Mayıs darbesi sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in hayatı ve hizmetleri TRT tarafından 9 bölümlük belgesel haline getirildi. Belgeselin ilk bölümü 30 Mart’ta TRT ekranlarında gösterilecek.


  Arınç: Yüksek yargının açıklamalarını özenle not ediyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anayasa değişikliği taslağına ilişkin yargı cephesinden gelen değerlendirmeler konusunda, ‘’Yüksek yargının açıklamalarını dikkatle takip ediyoruz ve özenle not ediyoruz’’ dedi.


  AKP fire beklemiyor

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, AKP Grubunda, Anayasa değişikliği teklifi konusunda fire beklentilerinin söz konusu olmadığını söyledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıç, Anayasa değişiklik teklifi taslağına ilişkin CHP ve MHP’nin yaklaşımını eleştirdi.


  4/c için AYM’ye iptal talebi

Danıştay İdarî Dâvâ Daireleri Kurulu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun, geçici personel çalıştırılmasına imkân sağlayan ‘’4/c’’ maddesinin iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurma kararı aldı.


  Cansuyu’ndan Darfur’a yardım

Darfur’a yardım için düzenlenen konferansta yardım için elini uzatan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2015 yılına dek su ve tarım projelerine 500 bin dolar bağışlayacak.


  SGK önünde yumurtalı protesto

Başkentte Türk Büro-Sen üyesi bir grup Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı, banka promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmemesini protesto etti.


  Bediüzzaman coşkusu

BEDİÜZZAMAN Haftası faaliyetleri kapsamında Bedüzzaman Hazretlerinin ölümünün 50. yıldönümünde İzmit Temsilciliğimiz tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde “Toplum ve Gençlik” konulu bir panel düzenlendi.


  Esnafa tiyatro ile Ahilik dersi

Kayserİ’de Kazancılar çarşısı esnafı İbrahim Eser’in yazıp yönettiği ve rol aldığı ‘’Kazancılar Üniversitesi’’ adlı tiyatro oyununda, esnafa Ahilik felsefesiyle ilgili mesajlar verildi.


  Gençler, interneti aşırı ve gereksiz kullanıyor

Antalya’da iki lise öğrencisi, gençler arasında iletişim teknolojilerinin kullanımına ilişkin bir araştırma yaptı. 15-18 yaş aralığındaki öğrencilerle yapılan anket sonucuna göre gençler bilgisayarı en çok Facebook ve MSN’ye girmek için kullanıyor.


  Görme engellilere sensörlü baston

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘’Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Adana bölge finaline katılan liseliler görme engelliler için sensörlü baston çalışmasına imza attı. Sensörlü baston sergiyi gezenler tarafından ilgiyle incelendi.


  Safran'ın güneş saatini yaptılar

DünyanIn en pahalı baharatları arasında yer alan safran birçok sanayi dalında hammadde olarak kullanılıyor.


  Yeni dinozor türü keşfedildi


  İlköğretim öğrencileri camiyi nakşettiler


  Vanlıların çay kültürü TÜBİTAK’a konu oldu

VanlIlarIn çay kültürü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen projeye konu oldu.


  Bardız kilimleri kitaplaştı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak ile Yrd. Doç. Dr. A. Aslıhan Ergüder’in yaptığı çalışma sonucu ünlü “Bardız Kilimleri”ni her yönüyle tanıtan bir kitap hazırlandı.


  Rüşvet, toplumun gelişmesine engel


  İmece usûlü fidan diktiler



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl