25 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

SBS’ye başvurular yarın sona eriyor

lköğretİm 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) başvurular 26 Mart Cuma günü sona erecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PBYS) başvuru işlemleri ise 2 Nisan’a kadar yapılabilecek.

Kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak başvuru için 10 TL sınav ücretinin e-başvuru kılavuzunda belirtilen bankalardan birisine öğrencinin T.C. Kimlik numarası ile yatırılmış olması yeterli olacak. İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri PYBS’ye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak. PYBS için başvuru yapacak öğrencilerin başvurularını, okul müdürlüğü elektronik ortamda onaylayarak başvuru belgesinin aslını okulda saklayacak, bir örneğini öğrencinin velisine imza karşılığı verecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, SBS için 24 Mayıs, PYBS 5,9,10 ve 11’inci sınıflar için 20 Nisan tarihlerinde, ‘’http://www.meb.gov.tr’’ veya ‘’http://oges.meb.gov.tr’’ adreslerinden okul müdürlükleri tarafından kesinlikle renkli alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek. 2010 yılı PYBS 5, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için 2 Mayıs Pazar günü, SBS ve PYBS 8’inci sınıflar için 5 Haziran Cumartesi günü, 7’nci sınıflar için 6 Haziran Pazar günü, 6’ncı sınıflar için ise 12 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Sınavlar, yurt içi ve yurt dışı sınav yerlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da merkezi sistemle aynı anda gerçekleştirilecek.

POLİS KOLEJİNE BAŞVURULAR

Polİs Koleji için başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler ise 26 Mart’a kadar ‘’http://www.meb. gov.tr’’, ‘’http://oges.meb.gov. tr’’ ile ‘’https://e-okul.meb. gov.tr’’ adreslerinde açılacak olan başvuru ekranından öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından başvuruda bulunacak. Bu öğrenciler SBS’ye girmek zorunda oldukları için SBS başvuru döneminde sınav ücretini yatıracak, bunun dışında bir ücret ödemeyecek. Polis Koleji başvuruları okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak.

25.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğretmen ve imamdan örnek çalışma

  Karayolunda ‘inek’ tehlikesi

  Vali de bizim gibi birisiymiş

  SBS’ye başvurular yarın sona eriyor

  Engellilerin artık dikili bir ağacı var

  Toplumun, sağlıklı gıda bilgisine ihtiyacı var

  Tapusuz köy

  Siirt-Batman karayolu yargıya taşındı

  Kocaeli’ne gençlik merkezi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl