27 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Demokratik Açılım” paneli yarın İstanbul’da yapılıyor

Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 50. yıl dönümünde düzenlenen anma programları bütün yurtta devam ederken, Risale-i Nur Enstitüsü, bu senenin en kapsamlı panelini yarın İstanbul Sütlüce Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirecek.

RİSALE-İ Nur Enstitüsü Bediüzzaman Haftası kapsamındaki faaliyetlerine devam ediyor. Geçen hafta V. Ulusul Risale-i Nur Kongresini organize eden Risale-i Nur Enstitüsü, yarın da "demokratik açılım"ın konuşulacağı bir panel gerçekleştirecek.

Bediüzzaman Haftası içinde birçok ilde panel ve konferans gibi çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Bu programlardan en kapsamlı olanı ise yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Said Nursî ve Demokratik açılım” konulu panel. Saat 14.00’de İstanbul-Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan panele konuşmacı olarak Nazlı Ilıcak, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Mithat Sancar ve gazetimiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz katılırken programı Avukat Kadir Akbaş yönetecek.

Panelle ilgili bilgi veren Risale-i Nur Enstitüsü Genel Sekreteri Şener Boztaş, bu tarz organizasyonları düzenleme amaçlarının; “Risâle-i Nurun mesajlarını çeşitli akademik faaliyetlerle kamuoyuna aktararak, daha iyi anlaşılmasını sağlamak” olduğunu söyledi.

Risâle-i Nur perspektifiyle Türkiye ve dünyanın sorunlarına çözümler ortaya koymaya çalıştıklarını aktaran Boztaş, panele katılan isimlerin seçiminde hassas davrandıklarını ifade etti. Boztaş “Panelde yer alan katılımcıları tesbit ederken, konuyla ilgili geçmişteki birikimlerine, araştırmalarına bakıyoruz. Örneğin Nazlı Ilıcak 12 Eylül’de ve diğer dönemlerde ihtilâlcilere karşı mücadelesi bizim için önemli. Yok edilmeye çalışan bir misyonun sesi olmaya gayret ediyordu. Aynı zamanda Risâle-i Nura ilgisi olan bir gazeteci. Doğu Ergil, Türkiye’de en önemli siyaset bilimcilerdendir. Demokratik açılımın önemli ayağı olan Kürt sorunuyla ilgili ilk kapsamlı araştırmayı yapmıştır. Mithat Sancar da hukuk uzmanıdır. Kürt sorununun çözümü için etkili çözümler üreten bir insandır. Katılımcılardan Kâzım Güleçyüz ise Risâle-i Nurun yaklaşımını çok iyi özümsemiş ve sağlıklı eserler ortaya koymuş bir isimdir. Bu isimleri bunun için tercih ettik” dedi.

Panele özellikle yakın illerden dinleyici beklediklerini kaydeden Şener Boztaş, “Bu tarz organizasyonları en fazla yapan grubuz. Bütün organizasyonlarımız ilgi çekiyor. Özellikle bu sene Üstad'ın 50. vefat yıldönümü olması hasebiyle ilginin daha fazla olmasını bekliyoruz” dedi. Haliç Kongre Merkezinin İstanbul’un merkezî bir yerinde bulunduğunu ve ele alınacak fikirlerle birlikte güzel vakit geçirme imkânı olacağını ifade eden Boztaş, “Bu tür organizasyonlar katılımcılar için heyecan veriyor. Buradan çıkan her fikir onların dünyasına tesir ediyor. Bu tür faaliyetler devam ettikçe insanlardaki demokratik bilinç de zaman içinde gelişecektir” şeklinde konuştu.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

ELİF NUR KURTOĞLU

27.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa paketi eksik

  12 Eylül izleri silinmeli

  Menderes belgeseli ağlattı

  Kılıçdaroğlu: 12 Eylül’de kitap taşımaktan hapse girecektim

  DP Küçükçekmece’den Yeni Asya’ya ziyaret

  Din-Bir-Sen’den Diyanet Yasa Tasarısı’na eleştiri

  Türk-İş: İşçi-memur ayrımını net yapılsın

  Yerel dilde propaganda yapılabilecek

  “HİÇ KİMSE MENDERES KADAR SAHİCİ OLAMADI’’

  Başbuğ’a suç duyurusu

  Bağış: Müktesebatta “imtiyazlı ortaklık” yok

  Van’da 59 kaçak yakalandı

  Şırnak’ta köy korucusu şehit

  “Demokratik Açılım” paneli yarın İstanbul’da yapılıyor

  Bizim Radyo, paneli canlı yayınlayacak

  Saatler bu gece, 1 saat ileriye alınacak

  41 yeni üniversiteye 2 bin kişilik kadro

  Engelli öğrenciler YÖK’ün gündeminde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl