27 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Menderes belgeseli ağlattı

1960 darbesinde idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in hayatını konu alan belgeselin tanıtımında babasından bahseden Aydın Menderes, duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

TRT’de yayımlanacak Ali Adnan ‘’Başvekil’’ adlı belgeselin tanıtım toplantısı Rixos Otel’de yapıldı. Törene, Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve çok sayıda davetli katıldı. Aydın Menderes, babasını gün geçtikçe daha çok özlediğini belirtirken, merhum Menderes’in Türkiye’de demokrasinin yerleşmesine büyük hizmetleri olduğunu söyledi. Menderes, “Merhum Adnan Menderes’in demokrasinin Türkiye’ye yerleşmesi için büyük hizmetleri olmuştur. Issız bir adada idamından 50 yıl sonra Adnan Menderes’le ilgili bir belgesel yapılabiliyorsa; bu demokrasinin ve aziz Türk milletinin büyük bir zaferidir” diye konuştu. Rahmetli annesini çok sevdiğini dile getiren Aydın Menderes, “Ama giderek rahmetli babam Adnan Menderes’i daha çok özlüyorum. Vatanperver, büyük devlet adamı, güzel ve mütevazi insanı milletimizin nasıl bağrına bastığını ve onu en az bizim kadar sevdiğini gördüm” demesi salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Adnan Menderes’le ilgili bir belgesel yapmanın büyük bir cesaret işi olduğunu da söyleyen Aydın Menderes, aradan 50 yıl geçmiş olmasına rağmen, o günlerdeki zalim ve baskıcı zihniyetin sinsi bir şekilde günümüze kadar devam ettiğini söyledi. Bu zihniyette olanların hâlâ Adnan Menderes’i millete unutturma çabaları bulunduğuna dikkat çeken Menderes, yapılanın belgesel çalışmasının “fincancı katırlarını ürkütecek cinsten ve cesurca” olduğunu vurguladı. Yapımcılığını Sait Bey Polat yaptığı belgeselin yönetmenliğini Yaşar Taşkın Koç ve Cengiz Göktaş danışmanlığında Menderes’le ilgili kitap çalışmaları bulunan Erdal Şen yaptı.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

FATİH KARAGÖZ

27.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa paketi eksik

  12 Eylül izleri silinmeli

  Menderes belgeseli ağlattı

  Kılıçdaroğlu: 12 Eylül’de kitap taşımaktan hapse girecektim

  DP Küçükçekmece’den Yeni Asya’ya ziyaret

  Din-Bir-Sen’den Diyanet Yasa Tasarısı’na eleştiri

  Türk-İş: İşçi-memur ayrımını net yapılsın

  Yerel dilde propaganda yapılabilecek

  “HİÇ KİMSE MENDERES KADAR SAHİCİ OLAMADI’’

  Başbuğ’a suç duyurusu

  Bağış: Müktesebatta “imtiyazlı ortaklık” yok

  Van’da 59 kaçak yakalandı

  Şırnak’ta köy korucusu şehit

  “Demokratik Açılım” paneli yarın İstanbul’da yapılıyor

  Bizim Radyo, paneli canlı yayınlayacak

  Saatler bu gece, 1 saat ileriye alınacak

  41 yeni üniversiteye 2 bin kişilik kadro

  Engelli öğrenciler YÖK’ün gündeminde

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl