29 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Başörtüsü İle kapak oldu

Hollanda’nIn başşehri Amsterdam’da 1976 yılından bugüne değin tam 34 yıldır aktif olarak gönüllü çalışmalar yürüten Sevim Mercimek, Hollanda’nın en yüksek tirajlı dergilerinden biri olan Margriet dergisine kapak oldu.

Sevim Mercimek, derginin kendisini başarılarından ve aynı zamanda Hollanda toplumuna kendisini kabul ettirmesinden dolayı kapak yaptığını söyledi. Bu durumun kendisi için güzel ve gurur verici bir gün olduğunu, hizmetlerinden dolayı böyle bir demecinin yayınlanmasından çok büyük bir şeref duyduğunu belirten Mercimek, bu başarının Hollandalı Türk toplumunun hakkı olduğunu düşünüyor. 34 yıl boyunca Hollanda’da hiçbir kimse ile herhangi bir sorun yaşamadığını, ilkokul, ortaokul, lise ve yüksek okulda hep inancından dolayı başını örttüğünü belirten Mercimek, “Hiçbir zaman herhangi bir siyasî akım içinde bulunmadım. Çoğu zaman neden başımı kapattığımı iyi bir şekilde anlattığım zaman Hollandalılardan çok olumlu tepkiler aldım. İnsan kendini ispat ettiği sürece, doğru yolda kaldığı sürece Rabbine güvendiği sürece bu zorlukları aşıyor” diye konuştu.

BİZ MÜSLÜMANIZ, MÜSLÜMAN

GENÇLER BİLİNÇLİ VE SAĞDUYULU OLMALI

23 yIldIr Amsterdam’da Sint Lucas Andreas hastanesinde laborant olarak çalışan Mercimek, bazen zor durumlarla karşı karşıya kaldığını da belirtti. Bazı Hollandalıların “tesettürlü bayandan kan aldırmayız” derecesinde tepki gösterdiklerini; ama daha sonra “tesettürlü bayan çok güzel kan alıyor, bizlere güzel yardım ediyor. O bayan nerede bize yardımcı olabilir mi?” diye hastane yönetimine başvuranlar olduğunu aktaran Mercimek, Müslüman gençlerin bilinçli ve sağduyulu olmaları gerektiğini dile getirdi.

‘ÇOK OLUMLU MESAJLAR ALDIM, BU YAZI DA BANA GÜÇ VERDİ’

İlk olarak başşehir Amsterdam’daki Sint Lucas Hastanesi’ne laborant olarak müracaat ettiğimde tesettürlü olduğunu söyleyen Mercimek, “İşe başlar isem tesettürümü çıkartmayacağım şeklinde bölüm şefine bildirdim. Kendisi bana ‘Ben sizin taktığınız tesettüre bakmıyorum. Ben size verdiğim işleri düzgün yere getiriyor musunuz veya getirmiyor musunuz ona bakarım’ dedi. ‘Sen işini iyi yaptıktan sonra sorun olmaz’ dedi. Ve tam 23 yıldır hiç sorunsuz bu görevi getiriyorum” diye konuştu. Mercimek, işlerinin yanında gençlerin yetişmesi için akşamları ve hafta sonları ilmî ve dinî çalışmalar yaptığını dile getirdi. Bu çalışmalar kamuoyunda olumlu yankı bulunca 3 yıl önce dönemin Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen’in kendisine Hollanda Kraliyet nişanı verdiğini hatırlatan Mercimek, “Beni çok duygulandırdı bu ödül. Bundan sonra Margriet dergisi bana bir sayfa yer ayırdı. Dergide gönüllü hizmetlerimi öne çıkardılar. Çok olumlu mesajlar aldım. Bu yazı da bana güç verdi. Vatandaşlarımızın sorunlarını hep yakından takip edeceğim” ifadelerini kullandı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

29.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü İle kapak oldu

  Din adamları İsrail’i kınadı

  Afganistan’da, Amerikan kayıpları iki kat arttı

  Yahudiler, Macarlardan tazminat istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl