29 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Din adamları İsrail’i kınadı

Mardİn’de düzenlenen ‘Barış Diyarı Mardin’ konulu sempozyuma katılan bazı din adamları, İsrail başbakanının, ABD’de Kudüs’ü İsrail’in başşehri ilân etmesine sert tepki gösterdi.

Küresel Yenilik ve Rehberlik Merkezi (GCRG) ile Canopus Consulting düşünce kuruluşunun Mardin’de düzenlediği ‘Barış Diyarı Mardin’ konferansına katılan Irak’ın önemli din âlimlerinden Dr. Ali Karadağli, İsrail’in bu kararından dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, İsrail’in almış olduğu kararın hiçbir şeyi ifade etmeyeceğini söyledi.

Bu kararın, uluslar arası hukukta hiçbir yeri olmadığını ifade eden Karadağli, “Müslümanların görüşü bu yöndedir. Hiçbir zaman Müslümanlar Filistin’den vazgeçmez. 2. Abdulhamid bunu 100 yıl önce de dile getirmişti. Yahudilerin Başkanı Herez geldiği zaman Abdulhamid’den ‘hiçbir zaman ecdadıma ihanet etmeyeceğini ve Filistin’den hiçbir zaman vazgeçmeyecekleri’ cevabını almıştı” dedi. Karadağli, “İsrail’in böyle bir karar alması Birleşmiş Milletler’in kararlarına aykırıdır. İsrail’in bu kararına İslâm âlemi ve dünya ülkeleri tepki göstermesi gerekir. Bu konuda Müslüman ülkelerine büyük işler düşmektedir” şeklinde konuştu.

“KUDÜS’Ü SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Suudİ Arabistanlı din adamı Nasri El Suud ise Yahudilerin hırsları ve tamahkârlıklarının hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. El Suud, “Tarih şahittir ki bu topraklar Müslümanlarındır. Yahudiler Müslümanların egemenliği altında yaşadığı sürece hep barış egemen olmuştur. Hatta bütün dinler aynı şekilde İslâm dini altında barış içinde yaşamıştır. Bu yöndeki saldırılar hiç bir zaman onları hiçbir şekilde yıldırmayacaktır. Allah mazlûmların galip geleceğini müjdelemiştir. Filistinlilere yapılan haksızlıklar dünyanın gözü önünde yapılmaktadır. Allah adildir. Bu günlerin hesabını mutlaka vereceklerdir” diye konuştu.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

29.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü İle kapak oldu

  Din adamları İsrail’i kınadı

  Afganistan’da, Amerikan kayıpları iki kat arttı

  Yahudiler, Macarlardan tazminat istiyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl