30 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Rehberinizi yedekleyin!

CEP telefonları vazgeçilmezlerimiz arasına gireli uzun süre oldu. Cep telefonlarımızda yer alan numaraları hem telefonumuzun hafızasında hem de sim kartımızın hafızasında saklayabiliyoruz.

Telefonumuzu veya sim kartımızı kaybetme riskine karşı, bunların hafızalarında yer alan numaralarımızı yedeklemeliyiz. Bu konuda gün geçtikçe daha avantajlı duruma geliyoruz.

nAldığımız telefonun PC ile bağlantı programını kurmak ve böylece sim kartı bilgisayarımıza yedeklemek. Bugün aldığımız telefonların üreticilerin hemen hepsi telefonumuzun bilgisayar senkronize bir biçimde çalışması için gerekli yazılımı CD ile birlikte bize teslim etmektedirler. Nokia markalı telefonlar için Nokia PC Suite ve Samsung marka telefonlar için Samsung PC Studio yazılımları gibi. Bu yazılımları internette de bulabilmekteyiz. Bu yazılımları kullanarak rehberimizi bilgisayara yüklemiş oluruz. Telefon rehberimiz her zaman aynı durmadığı için bu yazılım ile tekrar bilgisayarımıza bağlanıp yedeklemeyi güncellersek yeni numaralarda yedek içinde yer almış olacaktır. Bir şey daha! Bilgisayarınızdaki işletim sisteminin çökmesi vb. gibi durumlar için bu yedek dosyasını güvenli bir medyada (flash bellek, cd vb.) saklamanız tavsiye edilir. Eğer ‘daimi iletişim’ sizin için önemliyse!

nKullanmadığımız sim kartlar telefon rehberimizi yedekleyebileceğimiz en güzel yollardan biridir. Yukarıda bahsettiğimiz zahmetlere girmeden elde edeceğiniz bir sim karta, telefonunuzdaki rehberin tamamını kopyalarsınız. Bir çok telefonda ‘rehberin tamamını kopyala’ seçeneği vardır. Telefonunuz kaybolduğunda tek yapacağınız, yedek siminizi yeni cihazınıza yerleştirmek ve bütün numaraları yeni cihazınıza kaydetmek. Böylece sim kartın hafıza boyutuna göre 120 veya 250 kişilik bir listeyi yedeklemiş oluruz. Günümüzde ‘operator değişimleri’ nedeni ile bir çok telefon kullanıcısının elinde sim kartlar atıl bir vaziyette durmaktadır. Bunların bir yedeklemede kullanmak ve daimi iletişimin keyfini çıkarmak bize kalmış.

nTelefon rehberimizi yedeklemenin diğer yöntemi ise, servis sağlayıcı şirketler. Günümüzde bu şirketler ücretli veya ücretsiz bir şekilde müşterilerinin rehberlerini yedekleme hizmeti vermektedirler. Hatta bazı servis sağlayıcılar sadece rehber bilgilerini değil, fotoğraflarınız, videolarınız vb. gibi kişisel verilerinizi de yedeklemektedir. Mesela Turkcell bu hizmeti ücretsiz olarak verdiğini ifade etmektedir. Bu servisin telefondan telefona değiştiğini de unutmamak lazım. Bu yöntem daha yeni yaygınlaşmaktadır ama kişisel veri güvenliğinizin herhangi bir sanal saldırıda tehlikede kalacağını unutmayın.

nBu yöntemlerin dışında, simi yedeklemek için bazı elektronik cihazların olduğunu da gözden çıkarmayın.

30.03.2010


VueScan

VueScan, dünyanın en popüler tarayıcı yazılımlarından birisidir.

Yazılım, fotoğrafçılar, ev kullanıcıları, tarama hizmeti verenler ve şirketler tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. VueScan, en yüksek kalitede tarama işlemleri yapabilen, mükemmel renk değerlerine ve dengesine sahip sonuçlar alınabilen bir yazılımdır.

Kullanımı oldukça kolay olan yazılım soluk renk düzeltme, toplu tarama ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılabilecek diğer gelişmiş özelliklere de sahiptir. Kullanıcıların sistemlerinde hiçbir olumsuz değişiklik yapmayan yazılım aynı zamanda işletim sistemine herhangi bir ek araç yüklememektedir. Tüm diğer tarayıcı yazılımları gibi bunlar olmadan işlevlerini sürdürmeye devam etmektedir.

VueScan gelişmiş tarama seçeneklerine, güçlü özelliklere, renk canlılığını ve en iyi renk dengesini sağlama yeteneklerine sahiptir. 700’den fazla tarayıcıyı ve 209 ayrı dijital kameranın RAW dosya biçimini desteklemektedir. Eğer elinizde bir tarayıcı var ve siz bunu sürücüsü olmadığı veya Windows 7´e geçtiğiniz için kullanamıyorsanız, VueScan ile bu artık bir engel değil!

Websitesi: www.hamrick.com

30.03.2010


Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi:

TÜRKİYE'NİN iş ve insan kaynakları sitesi yenibiris.com, bireylerin ve kurumların işgücü arz ve talebinin birbirini cevapladığı bir iş platformu ve insan kaynakları alanında bireysel ve kişisel gelişimde referans mecra olmak üzere 2000 yılının Ekim ayında yayına başladı.

Yenibiris.com bugün, büyük ölçekli ve çokuluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörlerden 56 bini aşkın firmaya internet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunuyor.

Yenibiris.com’un özgeçmiş bankasında ise 10 milyon 500 bini aşkın özgeçmiş bulunuyor. Sunduğu içerikle de bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eden Yenibiris.com, yerel ve küresel değişimleri göz önünde tutarak farklı sektörlere yönelik geliştirdiği eğitim odaklı projelerle de istihdam piyasasında fark meydana getiriyor. Sürekli yenilenen teknolojisiyle bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama süreçlerini hızlandırıp kolaylaştırmaya yönelik çözümler üreten Yenibiris.com, temel işlevini “insan kaynakları yöneticilerinin aday seçme sürecinde çözüm ortağı olmak ve onların en uygun adaylara en kısa sürede ulaşmalarını sağlamak” olarak belirliyor.

Bu amaç doğrultusunda son dönemde kurumsal üyelerine hız ve kolaylık sağlamak için “Aktif Aday Projesi”, “Kredili Özgeçmiş Bankası” gibi hizmetler sunarken, “Yerel Yönetim Çözümleri Projesi” ile de Sancaktepe, Güngören ve Bakırköy Belediyeleri için geliştirdiği İK modülüyle belediyelere yönelik çalışmalar yürütüyor. Yenibiris.com, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) Türkiye Şubesi işbirliğiyle oluşturulan “Mutlu Gelecek Koçluk Projesi” ile bireysel üyelerine ücretsiz koçluk hizmeti vermenin yanında iş arayan adayları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için “İş Ararken Fark Yarat” eğitimleri de düzenliyor.

30.03.2010


12 Windows Kısayolu

Günlük işlemlerde ihtiyaç duyacağımız kısayollar:

Seçilmiş bir öğeyi kopyalamak: Ctrl+C

Seçilmiş bir öğeyi kesmek: Ctrl+X

Seçilmiş bir öğeyi yapıştırmak: Ctrl+V

Bir eylemi geri almak için: Ctrl+Z

Herşeyi seçmek için: Ctrl+A

Pencere Yönetimi ile ilgili kısayollar:

Pencereyi küçültmek: Windows logo tuşu + Aşağı Ok (Windows 7 için)

Pencereyi büyültmek: Windows logo tuşu + Yukarı Ok (Windows 7 için)

Açık pencereler arası dolaşım: Alt+ Tab

Masaüstüne dönmek: Windows logo tuşu+D

İşleri yönetmek için kısayollar:

Görev Yöneticisini açmak için: Ctrl + Shift + Escape

Bilgisayarı kitle veya kullanıcı değiştir: Windows logo tuşu+ L

Büyültme ve küçültme için: Windows logo tuşu + +/ Windows logo tuşu + -

30.03.2010


FAQ\SSS nedir?

FAQ; İngilizce Frequently Asked Questions kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir kısaltmadır.

TÜRKÇE karşılığı ‘Sık Sorulan Sorular’ şeklindedir. Bu terim,80’li yıllarda türetilmiş ve ilk olarak bilgisayar sektöründe kullanılmaya başlanmıştır. Zamanla iletişim ve enformasyon sektörlerinin diğer alanlarında da kullanılır hale gelmiştir. SSS terimi ilk olarak internetin bulunuşundan önce NASA (Amerikan Milli Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından kullanılmıştır. 80’li yılların başında veri depolama maliyetleri çok yüksek olduğu için Savunma Bakanlığı’na bağlı ARPA (İleri Araştırma Projeleri Kurumu) ve NASA arasındaki yazışmalarda kullanılan elektronik posta sisteminde sürekli tekrar edilmesi gereken “doğru” cevapları bir liste halinde toplamaya karar verilmiştir. Günümüzde, genelde web tabanlı teknolojilerde ve web sayfalarında ilgili teknolojilerle ilgili bilgi vermek amaçlı olarak yoğun bir biçimde kullanılmaktadır.

30.03.2010


Microsoft Office 2010 Teknoloji Garantisi

Microsoft, Office 2007’yi bugünlerde satın alınlara, Office 2010’a ücretsiz sahip olma fırsatı sunuyor.

5 Mart 2010 ile 30 Eylül 2010 tarihleri arasında uygun bir Office 2007 ürününü satın alır ve etkinleştirirseniz, ek bir maliyet olmadan Office 2010’u karşıdan yükleyebilirsiniz. (Daha Fazla Bilgi için http://office2010.microsoft.com/tr-tr/tech-guarantee/)

30.03.2010


İlk 500 bilişim firması belirleniyor!

Interpromedya, 27.5 milyar dolarlık büyüklüğe erişen bilişim sektörünün yıldızlarını “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nda yer almaya davet ediyor.

Türk bilişim sektörünü, kamu kurumlarından iş dünyasına, Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar ulaştıran “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”, başvuruları başladı. 22 Nisan 2010’a kadar yapılacak başvurular sonrasında, 5000 şirket arasından sektörün ilk 500 şirketi ile birlikte toplam 48 kategorinin liderleri belirlenecek. Türkiye bilişim sektörünü tüm detaylarıyla yansıtarak sektörünün ilk ve tek referans kaynağı olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması”nda yer almak için; firmaların formunu doldurup Interpromedya’ya ulaştırması yeterli olacak.

Bilişim 500 araştırması ve yayını nedir?

Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yıl boyunca gösterdikleri performansı sergilemek amacıyla yapılan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması, aynı zamanda sektördeki firmaların yıllık büyümelerini de mercek altına alıyor. Türkiye’de bir sektöre özgü tek sıralama araştırması olan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması, bilişim sektörüne ayna tutarken geriye dönük bilgileri kapsamlı, güvenilir bir kaynak olarak sunuyor. Türkiye bilişim sektörünün ilk ve tek araştırması olan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması, her türlü sektörel iş birliği ve serbest pazar ilişkileri açısından sektörün en etkili referans kaynağı olarak kabul görüyor. Bu araştırma sonucu ortaya çıkan İlk 500 Bilişim Şirketi yayını, sektördeki şirketlerin kendilerini konumlandırması, rakiplerini izlemeleri, yurtiçi ve yurtdışında kendilerini tanıtmaları için önemli bir araç olarak da konumlanıyor. Ayrıca şirket satın almak isteyen veya işbirliği yapmak isteyen yabancı şirketler için, ticari ataşeliklerde bilgi kaynağı olarak bulunuyor.

30.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl