07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Dibe vurdu

G.Saray, Sivas'ta dibe vurdu. Kazanamamanın pisikolojik bozukluğunun tüm sonuçlarını bu maçta bütün çıplaklığıyla gördük. Türkiye liginin en pahalı takımı, futbolun ABC' sini bile yapamaz haldeydi. Yanındaki oyuncuya topu aktaramayan bir yapıya büründü G.Saray. Bu maçla birlikte Reijkaard'ın kalan destekçileri de desteğini çekecektir. Anlaşılmaz bir özgüven kaybı ve korkaklık hem takıma, hem teknik heyete hakim olmuş. Bu sindirilmişlik haline, hakem kisvesi altında ama hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan Halis Özkahya'nın sopasını bütün gücüyle G.Saray'ın terbiyesi için kullanması, perdeyi tamamlayan son kare oldu. Yönetim kalitesinin bu kadar aşağıya çekilmesi, Türkiye'deki hekem tartışmalarını sürekli kılacaktır.

G.Saray'ın bu hale düşmesinin tek sebebi iyi yönetilememekten başka bir şey değildir. Yönetilememe işi yukarıdan yani yönetimden başlar. Ülkemiz kültürünü hiç bilmeyen bir insana kulübün futbol yönetimini devretmeden evvel, onunla bu konuyu ayrıntılarıyla görüşmek ve konuşmak gerekmez mi? Mesela Reijkaard sezon başından beri takımı kampa almıyor. Adam çalıştığı kulüplerde böyle yapmış ve hiç bir zararını görmemiş. Ama bizim oyuncularımız buna alışık değil. Nihayet yönetim bu konunun mecburiyetini görerek bu maçta kamp uygulaması yaptırdı. Madem bu yapılacak teknik adama sezon başında önemini anlatıp, bunca kayıp yaşanmaması sağalanamaz mıydı?

Bütün bunlar bir tarafa G.Saray'ın en kötü gerçeği takım olma özelliğini kaybetmiş olması. Eski oyuncusu Rigober Song bunu G.Saray'ı yendikleri maçtan sonra dile getirmişti. Takım olamama şudur: Teknik adam ve oyuncuların bütünü arasındaki sevgi ve saygı bağları zayıflar. Ondan sonra oyuncular ne taktiği uygulamada kendini sıkar, ne de müsabaka sırasında dayanışma ve yardımlaşmak için kendini parçalar. Kolay teslim olan, kazanma adına inançlı ve inatçı kimliği olmayan bir oyuncu grubundan başka bir şey değildir takım olamamak. Bu durum bir takım için kanser virüsü gibidir. Tedavinin uzun süreli ve etkili olması lazım. Yeniden görevi devralan Adnan Polat yönetiminin önünde iki seçenek var. Ya Reijkaard'ı sezon sonu gönderecekler. Ki bunu yapmayacaklarını geçen hafta açıklamıştı. Eğer öyle olacaksa gelecek sezon G.Saray'ı Reijkaard'a inşa ettirecekler.

SAİD OKUR [email protected].

07.04.2010


 

G.SARAY'DA HAYAL KIRIKLIĞI

GALATASARAY, Turkcell Süper Lig'de bu sezonun başlangıcında aldığı sonuçlarla mutlu ettiği taraftarlarını, son haftalarda büyük düş kırıklığına uğratarak üzdü.

Sezona çok iyi başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk 9 lig maçında toplam 24 gol (maç başına 2,66 ortalama) kaydetti. Galatasaray'ın hızı ligin 8. haftasında alınan 3-0'lık Ankaragücü mağlubiyeti ve ligin 10. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakip Fenerbahçe'ye kaybedilen 3-1'lik mağlubiyetle kesilirken, sarı-kırmızılılar bu karşılaşmanın ardından farklı galibiyetler almayı unuttu. Fenerbahçe maçının ardından ligde 18 karşılaşma yapan Galatasaray, sadece Antalyaspor (3-2), Kasımpaşa (4-1) ve Ankaragücü (3-0) maçlarında 3 ve üzeri gollü galibiyetler alabildi.

YENİLER ETKİLİ OLAMADI

Galatasaray'ın gol yollarında tıkanmasında, Baros'un Fenerbahçe maçının ilk dakikasında sakatlanması ve yaklaşık 4,5 ay sahalardan uzak kalması, Kewell'ın sakatlığı ve devre arasında gönderilen Nonda'nın boşluğunun doldurulamaması etken oldu. Yeni yapılan transferlerden Jo, oynadığı 8 karşılaşmada, biri penaltıdan 3 gol bulabilirken, Giovani'ni ise henüz gol atamadı.

SON 5 MAÇTA 5 GOL ATABİLDİ

Sezonun başlarında ligin gol rekorunu kırmaya aday gösterilen Galatasaray, son 5 maçta ise 1 gol ortalamasıyla oynadı. Son 5 lig maçında 3 yenilgi, 1 beraberlik alan ve sadece 1 kez rakibini yenebilen ''Cim Bom'', 1-0 kaybettiği Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında gol atamazken, Eskişehirspor'a 2-1 yenilip, Sivasspor ile de 1-1 berabere kalarak toplam 11 puan yitirdi.

07.04.2010


 

Sivasspor ligde kalacak

SİVASSPOR Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ''Ligde kalacağız, herkes buna inansın'' dedi. Bakkal, Galatasaray maçında taraftarı ve takımı çok beğendiğini söyledi.

Futbolcularının Galatasaray karşısında müthiş oynadığını ifade eden Bakkal, ''Hepsi çok düzgün, karakterli oyuncular. Nerede olduklarının farkındalar, onun için de mücadele ediyorlar. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Şu an 5 haftayı final haftası ilan ediyoruz." dedi.

07.04.2010


 

"Telekulak Operasyonu" Rıdvan Dilmen gözaltında

İSTANBUL başta olmak üzere 4 ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takip, dün sabah operasyona dönüştü. İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğu 36 kişi yakalandı. Gözaltına alınan bu kişilerin, tanınmış kişi ve iş adamlarının telefonlarının izinsiz dinlenilmesiyle alakalı oldukları iddia edildi. Olayla ilgili eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da ifadesine başvuruldu. Çolak, basın mensuplarının soruları üzerine, ''Sabah 08.30'da aradılar. Gelip ifade verdim. Benim telefonlarımı dinlemişler. Mağdurum. Mağdur olarak geldim. 'Şikayetçimisiniz' dediler, şikayetçi olduğumu bildirdim. Bu olay futbolda şikeyle alakalı değil. Gizlilik kararı var konuşamıyorum'' dedi. Çolak, ''Rıdvan'dan şikayetçi oldunuz mu?'' sorusunu ise ''Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikayetçi olmadım. Ben buraya geldiğimde Rıdvan'ın olduğunu bilmiyordum. Öğrenince avukatıma talimat verdim. Rıdvan'a avukatımı verdim'' diye cevaplandırdı.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI

Polis teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ümraniye Polis Ormanı’nda ağaç dikme bayramına katılan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın son operasyonun yasadışı dışı dinleme ile ilgili olduğun söyledi. Çapkın, bir gazetecinin “Aralarında Rıdvan Dilmen’in de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bir operasyon yapıldı. Bu operasyonla ilgili neler söyleyeceksiniz?“ sorusuna, “Bizim zaman zaman planlı operasyonlarımız olur ve sık sık olur. Bu da onlardan biridir. Gözaltına alınanların bazıları toplumun tanıdığı kişiler. Ama bunu zamanı gelince öğreneceksiniz“dedi.

07.04.2010


 

SAĞLAM: SEZON SONUNDA MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Sezonu bitirdikten sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldığımızda, şehir ve yönetim desteğini takımın başarı seviyesine çıkaramazsak, o vizyona ulaşamazsak, durumumuz Sivasspor'dan çok farklı olmaz'' dedi.

İzmir Gücü Spor Vakfı'nın düzenlediği yarışmanın, Mart ayı jüri toplantısına katılan Sağlam, yaptığı konuşmada, önceki gün bir tören nedeniyle bulunduğu Karabük'te, kentteki şampiyonluk havasını teneffüs ettiklerini, Bucaspor'un yakaladığı başarı sayesinde İzmir'de de benzer bir hava olduğunu söyledi. Yakaladıkları başarıda en büyük pay sahibinin futbolcular olduğunun altını çizen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çok düzgün bir oyuncu grubumuz var. Diğer şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerin kalite ve yetenek düzeyinin altında, ama kişilik ve karakter yapısı olarak çok üst düzeyde. Takımda olayı sahiplenme çok üst düzeyde. Bu da kalite düzeyindeki dezavantajı ortadan kaldırdı ve bizi daha avantajlı hale getirdi. Futbolcularımı tebrik ediyor ve hepsine teşekkür ediyorum.'' Sağlam, Buraspor'un başarısının tesadüf olduğu yorumlarını şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti: ''Bu Bursaspor'un ürettiği başarıya ve oyuncularımıza çok büyük haksızlıktır. Sezon sonunda işin nasıl olacağını göreceğiz. Anadolu'nun her yerinde sporseverlerimizin ilgisi bize güç veriyor. Bizden beklentisi olan insanları mahcup etmeyeceğiz, mutlu sona ulaşacağız. Bundan herkes emin olabilir.''

07.04.2010


 

Türkiye Turu'nda geri sayım başladı

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu tarafından 11-18 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda geri sayım başladı.

İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'ndan 11 Nisan Pazar günü startı verilip, 18 Nisan Pazar günü Antalya-Alanya etabıyla sona erecek olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na, Türk Milli Takımı ile birlikte 15 takımdan 116 profesyonel bisikletçinin katılacağı ve 8 günde toplam 1257 kilometre kat edileceği bildirildi. Yarışta sırayla Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etapları geçilerek finişe varılacak. Dünyanın önde gelen bisiklet takımlarıyla çok sayıda ünlü bisikletçinin pedal çevireceği turu 8 gün boyunca Eurosport ve TRT kanallarından her gün 2 saat canlı olarak verilecek.

ÜNLÜ BİSİKLETÇİLER PEDAL ÇEVİRECEK

Dünya klasmanında birinci sırada yer alan ABD’li Andre Greipel, Fransa ve İspanya turlarında önemli başarılar elde etmiş Benatti ve Sagan gibi ünlü bisikletçiler Türkiye Turu'nda mücadele edecek. Turun ilk kez 2. HC (Horse Category) klasmanında yer alarak, dünyanın en önemli 17 yarışı arasına girmeyi başardığı bildirildi. Bu yıl ilk kez genel klasman liderinin de alışıla gelmiş şekilde sarı mayo değil, turkuaz renk mayo giyeceği ifade edildi. Turun tüm dünyaya Türkiye'nin güzelliklerinin tanıtılması amacıyla Türkiye Güzellikleri Prim Kapıları da eklendi.

TÜRK HAVA YOLLARI ANA SPONSOR OLDU

Yakın zamanda ünlü futbol takımları Barcelona ve Manchester United'a verdiği desteklerle gündeme sık sık gelen Türk Hava Yolları, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna 2010 yılında ana sponsor oldu. Türk Hava Yolları yaklaşık 450 kişilik kafilenin yurtdışından Türkiye'ye yarış için geldiği bu çok önemli organizasyona ciddi bir destek sağlıyor.

EROL DOYRAN [email protected]

07.04.2010


 

Manisasporlu Kalabane arabasıyla kaza yaptı

MANİNASPOR'UN Gineli futbolcusu Oumar Kalabane, İzmir'de meydana gelen trafik kazasında hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kalabane'nin (29) kullandığı otomobil, Yeşildere çevre yolunda, direksiyon hakimiyetinin yitirilmesi sonucu, Buca Askeri İnzibat Komutanlığının duvarına çarptı. Kazada hafif yaralanan futbolcu, kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edildi. Kulüp Müdürü Alparslan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Kalabane, eşini İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na bıraktıktan sonra, Manisa'ya dönmek üzere yola çıkmış. Yeşildere yolunda bir aracın kendisini sıkıştırması sonucu yol kenarındaki duvara çarparak durabilmiş. Oyuncumuzun durumu iyi'' diye konuştu.

07.04.2010


 

Sivassporlu Hayrettin taburcu edildi

TÜRKCELL Süper Lig'de 1-1 sonuçlanan Sivasspor-Galatasaray maçının 51. dakikasında rakibiyle girdiği mücadele sonrası yerde kalan ve baygın şekilde ambulansla hastaneye kaldırılan Hayrettin Yerlikaya, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yerde kaldığı pozisyon sonrası takım arkadaşları, iki kulübün doktorları ve sağlık heyetince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, ardından da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Sivasspor'un başarılı sol bek oyuncusu Hayrettin Yerlikaya, geceyi beyin ve sinir cerrahisi servisinde geçirdi. Yerlikaya, "Sahada ilk müdahaleyi Galatasaray'ın doktoru yapmış. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

07.04.2010


 

İspanya'yı El Clasico heyecanı sardı

İSPANYA Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) cumartesi akşamı oynanacak Real Madrid-Barcelona maçına yoğun ilgi olurken, 2500 avroya satılan VİP bölümündeki biletlerin dahi tükendiği açıklandı.

''El Clasico (Klasik)'' olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçı, bu sezon iki takım arasındaki büyük çekişmeyle çok daha fazla önem kazandı.

07.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl