07 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başsavcı: Görev değişimi yaptık

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ‘’Balyoz’’ adı verilen soruşturmayı yürütmek ve koordine etmekle görevli olan başsavcıvekilinin, çalışma arkadaşları arasında görev değişimi yaptığını ve bunun makul sebeplere dayandığını söyledi.


Paket yarın komisyonda

Anayasa değişikliği teklifi, AKP’li 265 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına verilmesinin ardından Anayasa Komisyonuna sevk edilerek gündeme al

Bahçeli: Figüran değiliz

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mevcut anayasa değişiklik teklifinin, bu haliyle tam bir AKP anayasası ve tümüyle dayat


  Anayasa, Türkiye’ye katkı sağlamıyo

ADIYAMAN Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Avrupa Birliği (AB) hesaplarının yapıldığı bir dönemde, mevcut anayasanın Türkiye’ye katkı sağlamayacağını söyledi.


  Erken seçimi asla düşünmüyoruz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik alanda havayı bulandıran siyasetçilerin “ülkelerine ihanet ettiklerini” ifade ederek, “Bizler kamuoyu yoklamalarında oy oranlarımız yüksek olduğu halde bir erken seçimi asla düşünmedik, düşünmüyoruz.


  Muvazzaf subaylar cezaevinde

BALYOZ Darbe Planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, adliyeye sevk edildi, haklarında yakalama emri bulunan 7 muvazzaf subay cezaevine gönderildi.


  Adalet Bakanı Ergin’den uluslar arası standart vurgusu

ADALET Bakanı Ergin, ‘’Balyoz’’ soruşturmasında iki savcının görevinin değiştirilmesini değerlendirirken, “Temelinden bu işi uluslar arası standartlara oturtup tartışılmayacak bir yapıyı bina etmedikçe, biz bu tartışmaları daha her gün tartışmaya devam ederiz’’ dedi.


  ‘Balyoz’da koordinatör savcı Mehmet Ergül oldu

BALYOZ Darbe Planı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında koordinatör savcı olarak soruşturmaya yeni atanan Mehmet Ergül görevlendirildi. Koordinatörlük savcılığını Süleyman Pehlivan yapıyordu.


  İbadetin şartı özgürlüktür

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinde ‘Özgürlük Peygamberi’ konulu bir konferans verildi. Konferansta konuşan Yard. Doç. Dr. Abdulcelil Candan, “İslâm insana çok değer verir. Özgürlükler dinimizde ibadet şartıdır. Özgürlük olmadan insan ibadet yapamaz. Özgürlük, ekmek ve sudan daha önemlidir” dedi.


  “Gazze” gemisi de hazır

İHH İnsanî Yardım Vakfı, bin 80 kişilik yolcu kapasitesine sahip “Mavi Marmara” gemisinden sonra Gazze’ye insanî yardım malzemelerini götürecek kuru yük gemisini de satın aldı.


  Kamuda 230 bin kişi güvencesiz çalışıyor

KESK Genel Başkanı Sami Evren, kamuda yaklaşık 230 bin kişinin güvencesiz şekilde istihdam edildiğini savundu.


  Ankara-Konya hızlı tren seferlerine ara verildi

Ankara-Konya hızlı tren hattındaki yol çalışması sebebiyle bazı tren seferlerine ara verildiği bildirildi. TCDD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara-Konya Hızlı Tren Kesim 2. altyapı ikmal inşaatı, Horozluhan-Pınarbaşı istasyonları arasındaki mevcut konvansiyonel hattın 3 kilometrelik bölümünde yapılacak çalışmalar dolayısıyla hat, bir süre tren trafiğine kapatılacak.


  Gazeteciler güvende değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, bugün Türkiye’de gazetecilerin güvenlik sorununun devam ettiğini belirterek, şu anda yaklaşık 20 gazetecinin, devletin ya da kurumlarının sağladığı korumalar eşliğinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.


  CEZAEVLERİNDEKİ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU SAYISI 118 BİNİ GEÇTİ

Kamuoyunda “Rahşan Affı” olarak bilinen Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası sayesinde 72 binden 49 bine düşen cezaevlerindeki hükümlü, hükmen tutuklu ve tutuklu sayısı 118 bini geçti.


   Büyükelçi Tan ABD’ye gitti

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni iddialarının kabul edilmesinin ardından istişareler için çağrılan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD’ye gitti.


  Çöplükte patlamamış top mermisi bulundu

Edırne’nın Keşan ilçesinde bulunan şehir çöplüğünde vatandaşlar tarafından patlamamış top mermisi bulundu.


  ‘’Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’’ kuruldu

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek, soydaş ve akraba topluluklar ile sosyal kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bu topluluklara yönelik faaliyetler yürütmek amacıyla ‘’Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’’ kuruldu.


  Bu yasağı sevdik!

SİGARA İle Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Türkiye’nin büyük kısmının kapalı alanlarda sigara yasağını benimsediğini belirterek, “Her geçen gün de bu oran artıyor’’ diye konuştu.


  DEMOKRAT İZMİR’DE SAİD NURSî RÜZGÂRI

Geçtİğİmİz hafta sonu İzmir Körfezine bakan Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda Said Nursî ve Demokratik Açılım konulu bir toplantı gerçekleştirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl