14 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Aile-Sağlık

Sürekli azarlanan çocuk topluma adapte olamıyor

UZMANLAR sürekli aşağılan ve suçlanan çocukların büyüyünce topluma adapte olmada güçlük çektiğini vurguladı.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Özel Sema İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Arif Özutku, çocuklarda karakter oluşumunun 0-6 yaş arasında şekillendiğini belirtti. Sürekli anne ve babasından azar işiten, alay konusu olan çocuklarda kendine öz güven duygusunun eksik olacağına dikkat çeken Arif Özutku, ailelerin çocuklarını terbiye etmede kesinlikle baskıcı yöntemlere başvurmaması gerektiğini kaydetti. Özutku, ebeveyninden sürekli azar işiten, alay konusu olan ve baskı gören çocukların içe dönük, pasif ve kendini ifade etmede zorluk çekeceğini söyledi. Özutku, “Bazı aileler çocuk yetiştirme ve terbiyesinde ölçüyü kaçırıyor. Uslu ve sessiz çocuk ‘sevilir’ düşüncesi yanlış. Anne ve babalar çocukları basit bir nesneyi ellerinden düşürerek kırdığında ‘beceriksiz’ diye baskı kurmasın. Aileler, sosyalleşme ortamını küçük yaşta hazırlamalı. Toplum içinde sürekli azar işiten çocuk içine kapanık ve pasif olur. Topluma adapte olamaz” diye konuştu. Özutku, kendine özgüveni tam çocuklar yetiştirmek için Avrupa ülkelerinde olduğu gibi okul öncesi eğitime özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.

14.04.2010


Sütün çocuk gelişimindeki ehemmiyeti tartışılmaz

TETRA Pak sponsorluğunda “Sağlıklı Hayat için Süt İçin” kampanyası Atatürk İlköğretim Okulunda Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz öncülüğünde başlatıldı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Millî Eğitim Müdürü Şenol Genç, Sağlık İl Müdürü Bayram Kerkez başta olmak üzere kampanyaya katılan bütün kurum amirleri ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıttıktan sonra kendileri de birer paket süt içerek kampanyaya destek verdiler. Tetra Pak Süt Kategorisi Pazarlama Yöneticisi Nevra Özbakım, bu kampanya ile amaçlarını çocukları süt içmeye teşvik etmenin yanında sokakta satılan sütlerin yerine kapalı kutu süt kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Sütün özellikle çocukların bedenlerindeki yararlarından bahseden İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez ise “Çocuklarımızın sağlıklı ve üretken bir yaşam geçirebilmeleri için dengeli beslenmenin önemi büyüktür. Bu beslenme şeklinde ise süt ve ürünlerinin katkısı çocuklarımızın ileriki yaşlarında daha sağlıklı olmalarını sağlayacaktır” dedi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de Türkiye’de kişi başı 5 litre olan süt tüketiminin gelişmiş ülkelerde 100 litre ve üzeri olduğunu hatırlatarak, “Dengeli ve yeterli beslenmede sütün önemi büyüktür. Çocuklarımız başta olmak üzere her birey günlük süt tüketimini arttırmalı” şeklinde konuştu.

14.04.2010


Saç dökülmesine karşı sarımsaklı şampuan

UZUN laboratuvar çalışmalarının sonucunda firma uzmanları sarımsak, ısırgan otu, avokado, menekşe, papatya, buğday, çinko provitamin B5’i bir araya getirerek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan şampuan ürettiklerini ileri sürdüler.

Garlex şapuan üreticileri, sarımsağın insan metabolizmasına verdiği katkının büyük olduğunu ifade ederek, ürettikleri kokusuz sarımsak şampuanı ile insanoğluna sunulan nimeti gözler önüne serdiklerini kaydettiler. Garlex sarımsaklı şapuan dökülen, kırılgan, zayıf ve kepekli saçlar için geliştirilmiş zengin bitki muhtevalı özel bir formül içerdiği ifade ediliyor.

14.04.2010


Sertifikalı güneş gözlüklerini tercih edin

Uzmanlar, kalitesiz güneş gözlüklerinin filtre edici özelliği bulunmadığından göze daha çok zararlı ışınları yansıttığını, bunun da görme hücrelerini bozduğunu vurguladı.

Sakarya İnci Göz Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Hakan Yüzer, baharın gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü satışının arttığını söyledi. Katarakttan korumak ve genel göz sağlığı için mutlaka güneş gözlüğü kullanılmasını öneren Yüzer, güneş gözlüğü alırken ultraviyole ve mor ötesi ışınları kestiğine dair bir sertifikasının olup olmadığına bakılması gerektiğine dikkat çekti. Yüzer, kalitesiz güneş gözlüklerinin körlüğe kadar varabilen vahim sonuçlar doğurabileceğinin altını çizdi. “Gözle oyun olmaz, ihmale gelmez.” diyen Yüzer, “Sadece renkli olan, ultraviyole filtre edici özelliği bulunmayan, genelde saydam plastik olan camlar göz bebeğinin fazla büyümesine neden oluyor. Böylece zararlı ışınlar daha çok göze yansıyor. Bu da retinada görmeyi sağlayan hücrelerde bozulmaya yol açıyor. Bu durum körlüğe kadar gidebiliyor” uyarısında bulundu.

14.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım