14 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tahrikçiler işbaşında

Hakkari’de, Ahmet Türk’ün Samsun’da uğradığı saldırıyı protesto etmek isteyen grup, slogan atarak geldiği Bulvar Caddesindeki belediye binası önünde basın açıklaması yaparak, dağılmaya başladı. Bu sırada gruptan bazı kişiler, çevre güvenliğini sağlayan polise taşla saldırdı. Polis olaya, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Öte yandan, Hakkari Yüksekova ve Aydın Didim’de de slogan atan ve arbede çıkaran protestoculara polis müdahale etti ve tutuklananlar oldu.


PARTİLER VE STK’LAR KINADI

Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılan DTP'nin eski Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan yumruklu saldırı, bütün partilerden, STK'lardan ve her kesim

Tahrikçiler işbaşında

Hakkari’de, Ahmet Türk’ün Samsun’da uğradığı saldırıyı protesto etmek isteyen grup, slogan atarak geldiği Bulvar Caddesindeki belediye binası önünde b


  Özbek: Toplu istifa iması yapmadık

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, ‘’Pakistan’da Anayasa değişikliği üzerine yüksek yargı mensuplarının istifa ettiği’’ örneğini vermesinin ‘’bir istifa iması olmadığını’’ savundu.


  HSYK: İstifa iması yok

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, ‘’Pakistan’da anayasa değişikliği üzerine yüksek yargı mensuplarının istifa ettiği’’ örneğini vermesinin ‘’bir istifa iması olmadığını’’ söyledi.


  AÜ’de Ermenice eğitim verilecek

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, “Ankara Üniversitesinden gelen Ermenice dil eğitimi programı konusu YÖK’te değerlendirildi ve açılması kabul edildi” dedi.


  CHP’den BDP’ye Anayasa ziyareti

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifi konusundaki önerileriyle ilgili BDP grubunu ziyaret etti.


  Saldırgan özür diledi

KAPATILAN DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıda bulunan İsmail Ç’nin, polisteki ifadesinde, ‘’yaptığı eylemden dolayı pişman olduğunu ve Türk halkından özür dilediğini’’ söylediği öğrenildi.


  Anayasa değişikliği teklifi Komisyon’da kabul edildi

ANAYASA değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi. Komisyondan geçen teklifin yarın TBMM Genel Kurulu’nda ele alınması bekleniyor.


  CHP, Başbakan Erdoğan’ın dönüşünü bekliyor

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Anayasa değişikliği ile ilgi teklifiine ilişkin “Hep birlikte, Sayın Başbakan’ın ABD’den dönüşünü bekliyoruz” dedi.


  Erdoğan: Obama “soykırım” demeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan 24 Nisan öncesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanmayacağından emin olduğunu söyledi.


  Taksim’de 1 Mayıs uzlaşması

İstanbul Valisi Muammer Güler, işçi ve memur konfederasyonlarıyla yapılan toplantıda 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması konusunda mutabakat sağlandığını bildirdi.


  Bakan Yıldız: Nükleeri tasvip etmiyoruz

Enerjı ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bölgemizde adı hangi ülke olursa olsun, ister İsrail, ister İran, ister üçüncü bir ülke, biz nükleer gücün barışçıl amaçlar dışında kullanılmasını tasvip etmediğimizi söylüyoruz” dedi.


  Esnaf: Paket yetersiz

Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu ise paketin ilk bakışta güzel göründüğünü ama bir belirsizliğin söz konusu olduğunu söyledi.


  Bakan Şimşek: İşsizlik bir süre daha devam edecek

Malıye Bakanı Mehmet Şimşek, istihdam piyasasının ekonomik toparlanmayı geç takip ettiğini belirterek, ‘’İşsizlik ciddî bir sorun olarak bir süre daha karşımızda durmaya devam edecektir.


  Ergenekon sanığı: BÇG’nin intikamı alınıyor

İkıncı ‘’Ergenekon’’ davasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya tarafından yapıldığı belirtilen ‘’Batı Çalışma Grubu’’nun (BÇG) intikamını almak için sahte belgelerle deniz subaylarının üzerine gidildiğini savundu.


  ‘’İrtica Eylem Planı’’nda tahrifat

‘’İrtıca İle Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ‘’ıslak imzalı’’ belgenin parmak izi incelemesi sırasında ufak çapta tahrif olduğu bildirildi.


  Dalan hakkında yakalama emri

Yedıtepe Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan hakkında yakalama emri çıkarıldı. Alınan bilgiye göre, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturma yürüten Cumhuriyet savcıları, Bedrettin Dalan hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etti.


  Selim Sadak’a 10 ay hapis

Sıırt Belediye Başkanı Selim Sadak, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Para cezası öğrenciyi okula döndürdü

ŞANLIURFA’DA çeşitli sebeplerle okula gönde-rilmediği belirlenen 3 bin 541 öğrencinin velisine İl Millî Eğitim Müdürlüğünce devamsızlık yapılan gün başına 15 TL ceza verilmesinin ardından 600 öğrenci ders başı yaptı.


  İskenderun’da Kur’ân ve Peygamber sevgisi anlatılacak

İSKENDERUN Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kutlu Doğum Haftasının dolu dolu geçeceğini belirterek, insanlara Kur’ân ve Peygamber sevgisini anlatacaklarını söyledi.


  Din görevlileri, sıkıntıların giderilmesini bekliyor

TÜRK Diyanet Vakıf-Sen Ankara 2 ve 3 No’lu şubeleri üyelerinin katıldığı “Eğitim, Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı”nın sonuç bildirisinde, din görevlilerinin sıkıntılarının giderilmesi istendi.


  Yabancı gazetecilere Kapadokya tanıtılacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası faaliyetleri kapsamında, çeşitli ülkelerden 50 basın mensubunu Kapadokya’da ağırlayacak.


  Oyuncak Kütüphanesi: Gel Oyna, Al Oyna

İZMİR Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen, İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) finanse ettiği ‘’Gel Oyna, Al Oyna’’ adlı oyuncak kütüphanesi projesi kapsamında 9 ayda binden fazla çocuk ödünç oyuncak aldı.


  E-5’teki kaza metrobüs seferlerini aksattı

ZEYTİNBURNU’NDA aşırı hız yapan bir cipin metrobüs hattı yanındaki direğe çarpması sonucu bir kişi yaralandı.


  Sağlıkçılar nöbet ücretini zamanında alacak

SAĞLIK Bakanlığı, çalışanların nöbetlerinin zamanında ödenmesi konusunda genelge yayınladı.


  Sıcaklık batıda artacak, doğuda düşecek

METEOROLOJİ, sıcaklıkların, iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağını, doğu bölgelerde ise 2 ila 4 derece azalacağını bildirdi.


  Osmanlı sultanları Kremlin yolcusu

‘’İSTANBUL Topkapı Sarayı: Osmanlı Sultanlarının Hazineleri’’ sergisi, 26 Mayısta Kremlin Sarayı’nda açılacak.


  Bir ay boyunca Karadeniz mutfağı

TÜRK mutfağının geleneksel lezzetlerini kendine has modern sunumuyla ikram eden Kırkpınar Lokantası, bir ay boyunca Karadeniz mutfağının özgün tatlarını mönüsüne dahil edecek.


  Dev konteyner Çanakkale Boğazı’ndan geçti

LİBERYA bayraklı MSC Bilbao isimli dev konteyner, Çanakkale Boğazı’ndan geçti.


  Hz. Peygamber (asm) bugün karşınızda olsaydı, ona ne söylerdiniz?

Kutlu Doğum Haftası’na girmiş bulunmaktayız... Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (asm) dünyayı, hatta kâinatı şereflendirmesini kutluyoruz.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım