18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Ali Adnan Menderes

Büyük lider ve değerli bir devlet adamı. Anadolu insanının içinden çıkmış bir lider. Haksızlığa ve zulme uğramış bir hakperest. Ezanı aslına çeviren ‘dine saygılı’ siyasetçi. Londra ve Zürih Antlaşmaları ile, savaşmadan, Türkiye’ye Kıbrıs’ta garantörlük hakkı elde eden gerçek komutan. Çarık, çamur ve çırayı yok eden yoksul insan dostu. Gerçek yönetici. Bağdat Paktı’nın mimarı. Karasabanı traktörle değiştiren çiftçi dostu. Tozlu stabilize yolları, asfaltla kısaltan halk dostu.

Maneviyât lideri Bediüzzaman Said Nursî’nin manevî destek ve himmetini alan devlet adamı. Hırka-ı Saadet ve diğer kutsal emanetleri, tozlu depolardan gün ışığına çıkarıp vatandaşın ziyaretine açan hakperest insan. Vatan için, vatandaşı için darağacına yürüyen gerçek demokrat. Adalet timsâli. Sağlığında bilinmeyen, takdir edilmeyen, öldükten sonra kıymeti anlaşılan insan. Milyonları meydanlara toplayan lider.

Çarıklı erkân-ı harp dediğimiz, Anadolu’nun kasketli insanına, insan olduğunu hatırlatan, onları siyasette söz sahibi yapan bir lider. Milletimizin, sevgisini, doğan çocuk ve torunlarına onun ismini vererek de gösterdiği, yaşattığı, tarihe mâl olmuş insan. Yüzü insana güven veren; nazik, kibar, beyefendi ve de gerçek devlet adamı.

Devlet adamı vakar ve ciddiyetini hizmetle birleştiren bir isim. Özü sözü bir. Hile bilmez. Dalavereye tenezzül etmez, hakikî siyasetçi. Vatandaşla arasına mesafe koymayan, onlarla kucaklaşan, bütünleşen içimizden biri.

Seni haksız yere yargılayıp, suçsuz olduğunu bile bile asanları da görüyoruz. Seni de...

Biriniz âlâ-yı illiyyînde, diğeriniz ise esfel-i sâfilinde. Onlar yerin dibinde iken, sen ise omuzlardasın. Gönüllerdesin. Hâlâ sana duacıyız.

İkinci ismin Ali gibi yücesin. Mekânın cennet olsun. Liderlik koltuğuna oturanlar seni rehber edinsin. Amaçları senin gibi vatandaşa hizmet olsun.

Traji komik Yassıada duruşmaları seni yüceltmiştir. Suçluyacak konu bulamayanlar, tarih önünde gülünç durumlara düşmüşlerdir. Peşin hükümlü kararlar. “Sizi buraya gönderenler, böyle istiyor” sözleri. Fakat senin, o kadar olumsuzluk ve haksızlıklara rağmen, beyefendiliğini kaybetmemen seni millete mal etmiş.

Milletinin kalbinde yer edinmene sebep olmuştur. İşte gerçek büyüklük budur. Zorla büyüklük veya sevgi olmaz.

Seni unutturmak isteyenler unutuldu. Maskeleri düştü. Sen ise hâlâ gönüllerde yaşıyorsun. Allah’ın rahmeti üzerine olsun.

CİHAT ERDOĞ [email protected]




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

***************************************************************************************

18.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım