18 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Said Nursî de hürriyet hasretinden prangalar eksitti

Başbakan: “Bu ülkenin Kemal Tahir’i, Orhan Kemal’i, Mehmet Uzun’u, Said Nursî’si, Musa Anter’i, Ahmet Arif’i, Rıfat Ilgaz’ı, Nihal Atsız’ı sadece ve sadece yazdıkları için, sadece ve sadece düşündükleri için adeta hürriyet hasretinden prangalar eskiterek göçüp gittiler.”


DEĞİŞTİREREK DÜZELTİLEMEZ

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, ''Bu anayasa kalkmak zorundadır, değişmek değil. Kimse kendisini aldatmasın. Orasını, burasını düzelte

1 Mayıs katliâmı aydınlatılsın

TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, ‘’Hükümet, 1 Mayıs 1977’de Taksim katliâmı dosyasını da yeniden açmalı ve bu olayın failleri gün ışığına çıkarılmalıdır


  Kurtulmuş: Referandumda oyumuz “evet” olacak

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi durumunda ‘’evet’ oyu vereceklerini yineleyerek, AKP’ye ‘’oluşabilecek Anayasa Mahkemesi iptalleri konusunda hazırlıklı olması’’ tavsiyesinde bulundu.


  Başoğlu: Başörtüsü yasağıyla insan haklarına dayalı bir düzen kurulamaz

TÜRKİYE Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ülkenin demokratikleşmesinde ve barış ortamının sağlanmasında başörtüsü yasağının kaldırılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.


  Kayıp çocukların ailelerine ziyaret

“KAYIP Çocuklar Komisyonu’’ olarak bilinen Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, Kayseri’de geçen yıl Ramazan Bayramı’nda kaybolan üç çocuğun ailelerini ziyaret etti.


  AB’de en çok küçülen ülkeyiz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ekonomik krizde AB ülkeleri arasında ekonomisi en çok küçülen ülke biz olduk. Hiçbir bankamız batmamasına rağmen’’ dedi.


  MİT Müsteşar Yardımcılığına Hakan Fidan getirildi

MİllÎ İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Müsteşar Yardımcılığına, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan atandı.


  Özal, mezarı başında anıldı

Sekİzİncİ Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 17. yılında Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldı.


  Yanardağ patlaması toplantı erteletti

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi’nin (Türkiye-AB KİK) 19-20 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak 28. Toplantısının, İzlanda’daki yanardağ patlaması sonucu Avrupa hava sahasının büyük bölümünün uçuşlara kapatılması sebebiyle ertelendiğini bildirdi.


  “Ergenekon”da 2 tahliye

İkİncİ ‘’Ergenekon’’ dâvâsının tutuklu sanıklarından Teğmen Cihan Arık ve Hüseyin Keskin tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.


  Dünya, Gazze’deki mağduriyeti görsün

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 17 Nisan Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Günü dolayasıyla yaptığı açıklamada, İsrail’in, Filistinlilere uyguladığı haksız tutuklamalara derhal son vermesini istedi.


  Gümrüklerdeki sorunlar ihracatı olumsuz etkiliyor

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, gümrüklerde yaşanan sorunların ihracatı olumsuz etkilediğini bildirdi.


  İnternet medyası da 'Resmî İlan'dan yararlanacak

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, internet medyasının Basın İlân Kurumunun ilânlarından faydalanamamasının ciddî bir sorun olduğunu, bu konuda başlatılan çalışmanın devam ettiğini söyledi.


  ‘Mevlânâ ve Yunus Haftası’ okullarda kutlanacak

İlk ve ortaöğretim kurumlarının belirli gün ve haftalar çizelgesine ‘’Mevlana’’ ve ‘’Yunus Emre’’ haftaları da alındı.


  65 bin kişiye 1 kütüphane, 95 kişiye ise 1 kahvehane

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahru Pilten, kitap okumaya Türk insanına oranla Norveçlinin 300, Amerikalının 210 ve İngiliz’in 87 kat fazla zaman ayırdığını belirterek, ‘’Türkiye’de nüfusa oranla 65 bin kişiye bir kütüphane, 95 kişiye 1 kahvehane düşmektedir’’ dedi.


  Her gün bir uçak dolusu insan, sigaradan ölüyor

SİGARA ve Sağlık Ulusal Komitesi Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, ‘’Türkiye’de her gün bir uçak dolusu insan sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor’’ dedi. Prof. Dr. Dağlı, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘’Sigara ve Sağlık’’ panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de sigara tüketiminin azaltılması için itici güç oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.


  Esnaftan”kriz”e karşı mevlit

ÇANAKKALE'NİN Bayramiç ilçesinde, bir grup esnaf, ekonomik krizden kurtulabilmek mevlit okuttu.


  Kül bulutu sağlık açısından bizi etkilemez

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, İzlanda’daki yanardağda meydana gelen patlamalar sonucu oluşan kül bulutuna ilişkin, ‘’Bu patlamanın etkilerinin Türkiye’yi teğet geçeceğini düşünüyorum’’ dedi.


  Dini, çocuklara sevgiyle öğretin

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Aydın, insan beyninin temel ihtiyaçların yanı sıra manevî yaşantılar için de uygun bir donanıma sahip olduğunu söyledi.


  iPAD Türkiye’ye gelmeden satılıyor



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım