22 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Çarşı'dan protesto yürüyüşü

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nu bugün düzenleyeceği yürüyüşle protesto edecek. Siyah-beyazlı taraftar grubu Çarşı, internet sitesinde ''Federasyona yürüyoruz'' başlığıyla duyuru yaptı.

Duyuruda, ''Türkiye Futbol Federasyonu'nda tezgahlanan oyunlara dikkat çekmek için Futbol Federasyonu'na yürüyoruz. Beşiktaşımız ile birlikte çarpan yüreklerin yan yana, omuz omuza, bir çığ gibi büyümesini ve protesto yürüyüşüne katılmasını bekliyoruz'' denildi. Siyah-beyazlı taraftarlar, protesto yürüyüşü için saat 12.00'de Beşiktaş Köyiçi'nde toplanacak. Beşiktaş camiası, Turkcell Süper Lig'in son 2 haftasında futbol takımlarının Trabzonspor ve Fenerbahçe ile yaptıkları maçlardaki hakem hatalarını öne sürerek, TFF ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) sert tepki göstermişti. Öte yandan Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Sivasspor arasında 24 Nisan Cumartesi günü yapılacak karşılaşmanın biletleri satışa çıkarıldı. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçın biletleri 200 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla Biletix'ten satışa çıkarıldı.

22.04.2010


 

Denizli: Benim oyuncum penaltı çukuru kazmaz

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulüple yaptığı sözleşmenin, camianın sevgisi sürdükçe devam edeceğini söyledi.

''Attığım imza yok değerindedir, hayatımın en değerli imzasıdır ve süresi yoktur'' diyen Denizli, teknik direktörlük kariyerinin siyah-beyazlı takımda biteceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:''Sözleşmem, bu camianın sevgisi devam ettikçe sürecektir. Ben Beşiktaş'a kontratla bağlı değilim. Geçen yıl 3 yıllık kontrat önerildi. Tazminatı ile önüme sürüldü ama 1 yıllık sözleşme imzaladık. Beşiktaş'ı bana karşı, beni Beşiktaş'a karşı bu imzayla bağlayan bir şey yok. Yaptığımız kontratı hala okumadım. Aldım katladım ve evime götürdüm, geçen sene de böyleydi.'' Denizli, son haftalardaki hakem hatalarıyla ilgili bir soruya da, ''Fair play tablosu vardı. Beşiktaş da bu tablonun zirvesindeydi. Bu gerçek bir tabloydu. Şimdi bu tablonun başında değilsek, bunun sebebi kesinlikle benim futbolcularım değildir'' diye cevap verdi. Fenerbahçe karşısında ilk yarıda istedikleri çizgide oynayamadıklarını anlatan Denizli, ''Ama ikinci yarının 5. dakikasından itibaren oyunun kontrolünü elimize almıştık. Ne yazık ki can yakıcı hatalar zirveyi birebir ilgilendiren maçlarda oldu'' dedi.

PENALTILARI YİNE BOBO ATACAK

Mustafa Denizli, Fenerbahçeli futbolcu Bilica'nın derbide penaltı noktasını kramponlarıyla kazmasıyla ilgili bir soru üzerine de, ''Bu pozisyona ne diyebilirim? Benim futbolcum kesinlikle böyle bir hareket yapmaz. Beşiktaşlı futbolcu bunu yapmaz, bu kesin ve nettir'' dedi. Bobo'nun, Fenerbahçeli Alex'in yakın arkadaşı olduğu, bu nedenle penaltı atışını yapmasının doğru olmadığı eleştirisinin hatırlatılması üzerine de Denizli, ''Benim futbolcularımın hepsi birer Bobo'dur. Bundan sonra da Bobo, Beşiktaş'ta kaldığı sürece penaltıları atmaya devam edecektir. Hatta Brezilya'dan daha yakın arkadaşları da gelse penaltı atacaktır'' ifadelerini kullandı.

22.04.2010


 

Kasımpaşa'dan fahiş bilet

TÜRKCELL Süper Lig'de Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında 25 Nisan Pazar günü yapılacak maçın bilet fiyatı 120 lira olarak belirlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 15.00'te başlayacak maç için ev sahibi Kasımpaşa Kulübü, bilet fiyatını iki takım taraftarları için de 120 lira olarak belirledi. Maç için VIP tribünü biletleri ise 500 liradan satılıyor. Kasımpaşa yönetimi, sahasında Galatasaray ile yapılan maçın bilet fiyatını 120 lira, Beşiktaş ile yapılan maçın bilet fiyatını ise 50 lira olarak belirlemişti.

FENERBAHÇE ORMANDA KOŞTU

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını bir günlük aranın ardından sürdürdü. Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1 saate yakın süren çalışmada futbolcular koşu yaptı. Kollarına polar saat takan futbolcular, yaklaşık 50 dakika süreyle tesislerin yanındaki ormanlık alanı da kullanarak koştu. Futbolcular, aslar ve yedekler şeklinde iki ayrı grup şeklinde koşarken, iki grupta farklı tempolarda koşular yaptı. Koşuyla geçen çalışma sırasında teknik direktör Christoph Daum'un tesislerdeki ofisinde çalışma yaptığı öğrenildi.

22.04.2010


 

TRABZON'DA UMUT BULUT SIKINTISI

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Kasımpaşa maçında Teofilo'ya uygun durumda pas atmayan Umut Bulut'a taraftarların tepkisini normal karşılamadıklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, Umut Bulut'un Trabzonspor'un oyuncusu olduğunu ve 2 sezondur takımı sırtlayacak goller attığını belirterek, ''Tepkileri normal karşılamıyoruz. Kasımpaşa maçında iyi performans göstermedi ama kendi futbolcumuzu seyircimiz böyle ıslıklarsa, moralini bozarsa takımın hayrına olmaz. Daha hoşgörülü, sakin olunmalı'' dedi. Türkiye Kupası'nda Şanlıurfa'da yapacakları karşılaşmaya da değinen Hacısalihoğlu, ''Finale kalan takımların görüşleri alınıp saha belirlenir. Ancak öyle yapılmadı. Bizim bu konuda biraz alınganlığımız oldu. Şık olanı, finale kalan takımların görüşleri alınarak stadın belirlenmesidir. Açılım politikası doğrultusunda böyle bir maçın Şanlıurfa'da oynanması daha uygun görüldü'' diye konuştu. Maçın Şanlıurfa'da oynanmasına karşı olmadıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Trabzonspor'un Güneydoğu'da da çok taraftarı var. Onların desteği ile Trabzonspor, orada gerekli gücü, seyirci desteğini yanında bulacaktır'' ifadelerini kullandı.

22.04.2010


 

Tanjevic: Kendimi çok iyi hissediyorum

YAKLAŞIK bir ay önce bağırsağındaki rahatsızlık nedeniyle cerrahi operasyon geçiren Fenerbahçe Ülker ve (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic, kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Tanjevic'in, sağlık durumu hakkında BosnaHersek medyasına röportaj verdiği bildirildi. Sağlığının iyiye gittiğini dile getiren Tanjevic'in ''Türkiye'de oynanacak olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda takımın başında olmayı planlıyorum. Tekrar işimin başında olacağıma inanıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Kuvvetim yerine geliyor. Her gün bir saat yürüyorum. Doktorlar durumum nedeniyle mutlu. Ameliyat çok başarılı geçti. Elbette, iyimser olmam gerekiyor ve ben de çok iyimserim'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

22.04.2010


 

Mehmet Okur ABD'de ameliyat oldu

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, ABD'de aşil tendonundan ameliyat oldu.

Batı Konferansı play-off ilk maçında Denver Nuggets ile oynanan mücadelenin ikinci çeyreğinde sakatlanan Mehmet Okur, sol aşil tendonunun kopması üzerine Utah Üniversitesi Health Care Ortopetik Merkezi'nde 1,5 saat süren bir cerrahi operasyon geçirdi. Bacağında, dizinin arkasına bağlı bir tüple ayağı sürekli olarak uyuşturulan Mehmet Okur'un, ihtiyaçları dışında ayağını hiçbir şekilde kıpırdatmayacağı belirtildi.

22.04.2010


 

Beşiktaş, F.Bahçe derbisinin iptâli için resmen başvurdu

BEŞİKTAŞ Kulübü, Fenerbahçe ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında kural hataları yapıldığını savunarak, müsabakanın iptali ve Beşiktaş'ın hükmen galip ilan edilmesi talebiyle Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

TFF Yönetim Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu'na gönderilen yazıda, maçın 64. dakikasındaki penaltıda, Uluslararası Oyun Kuralları'nda yazılı kurallara aykırı davranılarak kural hatası yapıldığı vurgulanırken, Fenerbahçeli oyuncu Bilica'nın, maçın sonucunu etkileyecek şekilde centilmenliğe ve sportmenlik ruhuna aykırı olarak, sağlıklı şekilde penaltı vuruşu yapılamaması için penaltı noktasını tasarlayarak, bilerek ve isteyerek bozduğu, penaltı noktasındaki saha çimlerini ayağıyla kaldırdığı, penaltı noktasını kazarak, çukurlaştırılmış, penaltı noktasına dikilecek topun penaltı noktasında zeminin yüzeyinde durmasını engellediği ifade edildi.

22.04.2010


 

Valencia'nın Mehmet Topal'ı transfer edeceği ileri sürüldü

İSPANYA La Liga ekiplerinden Valencia'nın, Galatasaraylı futbolcu Mehmet Topal'la anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.

Superdeporte gazetesi, ligde 3. sırada bulunan Valencia'nın, Topal'a göz diktiğini ve takibe aldığı futbolcuyla imzaya yakın olduğunu ileri sürdü. Haberde, Valencialı yetkililerin, Topal'ı bu sezon oynadığı bazı maçlarda izlediği, 24 yaşındaki futbolcuyla şartlarda uzlaşıldığı, ancak takımıyla henüz bir anlaşmaya varılamadığı belirtildi. Gazete, Valencia ile Galatasaraylı yetkililerin olası transferi sonlandırmak için yakın zamanda tekrar biraraya geleceklerini kaydetti.

22.04.2010


 

Özel Olimpiyatlar 2010 futbol turnuvası Silivri'de başlıyor

DÜNYADA ilk kez Türkiye'de yapılacak Uluslararası Özel Olimpiyatlar 2010 Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası, bugün Silivri'de başlayacak.

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen ve Futbol Federasyonu'nun desteklediği turnuvada Türkiye iki takımla temsil edilecek. Turnuvaya, Azerbaycan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Karadağ, Yunanistan ve Macaristan olmak üzere 9 ülkeden toplam 10 takım katılacak. 16–25 yaş aralığındaki 120 sporcu, 7'şerli ekipler halinde karma futbol mücadelesi yapacak. Turnuva bugün saat 13.00'de Silivri Şehir Stadı'nda Galatasaray- Beşiktaş-Fenerbahçe veteran şöhretler karması gösteri maçıyla başlayacak. Turnuvanın açılışına UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de katılacağı öğrenildi.

22.04.2010


 

Barcelona'da Portekizli hakeme büyük tepki var

AVRUPA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İnter'in Barcelona'yı 3-1 yenmesinin ardından, İspanyol basınında yapılan yorumlarda Portekizli hakem Benquerença sert dille eleştirilirken, Nou Camp'ta oynanacak rövanş maçında turu geçecek skorun yakalanacağına güvenildiği görüldü.

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, "Soygun!" başlığını atarak, Milito'nun attığı 3. golün ofsayt olduğunu, Alves ve Pique'nin pozisyonlarında Barcelona lehine iki penaltının verilmediğini, Messi'ye doğrudan temasların görülmediğini ve Barcelona aleyhine gereksiz sarı kartlar çıkarıldığını savundu. Gazete, Portekizli hakemin İnter teknik direktörü olan Portekizli Mourinho'nun yakın arkadaşı olduğunu da ileri sürdü.

22.04.2010


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

24 Nisan Cumartesi:

19.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor: Barış Şimşek

19.00 Denizlispor-Ankaragücü: Yunus Yıldırım

19.00 Kayserispor-Manisaspor: Fırat Aydınus

19.00 Beşiktaş-Sivasspor: Kuddusi Müftüoğlu

25 Nisan Pazar:

15.00 Kasımpaşa-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır

15.00 Gaziantepspor-İstanbul B. B.: Bülent Yıldırım

19.00 Galatasaray-Bursaspor: Bünyamin Gezer

26 Nisan Pazartesi:

20.00 Eskişehirspor-Trabzonspor: Serkan Çınar

22.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım