25 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

GDO’lu ürün yedirilen fareler üreme yeteneğini kaybetti

TÜRKİYE’YE girişine izin verilip verilmemesi uzun süre tartışılan GDO’lu ürünlerin kısırlığa sebep olduğu iddia edildi. Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Başkanı Bilge Ölmez, Rusya’da GDO’lu gıda yedirilen farelerin bir süre sonra üreme yeteneklerini kaybettiklerinin tesbit edildiğini açıkladı.

TÜYAP tarafından Bursa’da düzenlenen 9. Gıda ve Gıda Ürünleri Fuar’ında gerçekleştirilen ‘GDO ve Biyogüvenlik Yasası’ konulu seminere konuşmacı katılan Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Başkanı Bilge Ölmez çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’nin 1998 yılından itibaren ciddî bir GDO tehdidi altında olduğunu söyleyen Ölmez, geçtiğimiz aylarda Meclis’ten geçen Biyogüvenlik Yasası’nın eksik ve hatalı bazı maddelerinin olduğunu ileri sürdü. Yasayla marketlerde satılan ürünlerin üzerine GDO’ludur ibaresi yazma zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Ölmez, bunun devlet tarafından çok iyi takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Dünyada GDO’nun zararlarını kanıtlayan çok sayıda deney yapıldığını ifade eden Ölmez, bu konudaki son araştırmanın Rusya’da gerçekleştirildiğini bildirdi. Ölmez, kayıt altına alınan deneyde farelerin 3- 4 nesil sonra üreme yeteneklerini kaybettiklerini vurguladı. GDO’lu mısır yedirilen farelerin biyolojik olarak bir değişim yaşamadıklarını ancak yavrularının cinsel isteksizlik ve ürememe sorunu ile karşılaştığını belirten Ölmez, şöyle konuştu: "GDO’lu ürünler ile beslenen bir insanın hangi etkilere maruz kaldığı kanıtlanamamış olsa da farelerle yapılan bu deneyler ne gibi sonuçlarla karşı karşıya kalacağımızı gayet iyi özetliyor.” GDO’ya Hayır Platformu Sözcüsü Arca Atay ise bu ürünlerin insan hayatına etkilerini ya da zararlarını raporlamanın henüz mümkün olmadığını, ancak fareler üzerindeki etkilerinin ürkütücü olduğunu kaydetti.

25.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DOĞRU SANILAN YANLIŞ BİLGİ MAĞDUR EDİYOR

  GDO’lu ürün yedirilen fareler üreme yeteneğini kaybetti

  Ardahan’da kar yağışı ve tipi

  Elazığ’da deprem

  Klima hırsızları yakalandı

  Belde belediyesi Romanlara kucak açtı

  Atığını teslim etmeyen hastane ceza ödeyecek

  Sera Gölü, artık “Tabiat Parkı’’ oldu

  5 gün önce başladığı işte vefat etti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım