26 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Denizli: Canımız çok yandı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, zor günlerinde yanlarında olan taraftarlarına Sivasspor maçında galibiyet yaşatmak istediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Sonuç haricinde güzel bir akşam geçirdiklerinin altını çizen Denizli, ''İkinci yarıda çok iyi mücadele eden, gol bulan, goller kaçıran bir durumla karşılaştık, ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı'' dedi. Beşiktaş'ın gelecek haftalardaki tüm maçlarının önemli olduğunu ifade eden Denizli, ''Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor ile karşılaşacağız. Bunlar Beşiktaş'ın düşündüğü şekilde sezonu kapatacağı maçlar olacaktır'' diye konuştu.

DIŞIMIZDA GELİŞEN OLAYLAR

Siyah-beyazlı taraftarların maç boyunca Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdiklerinin hatırlatılması üzerine Denizli, ''Bunlar tamamen bizim dışımızda gelişen olaylar. Futbolun içinde olan herkes bu tabloların oluşmadığı bir ortam ister. Fakat bir yerde toplum psikolojisini kontrol etmek zorlaşıyor. Bizim taraftarımızdan beklediğimiz tek şey, takımını desteklemesi ve rakibi gündeme getirmemesidir'' ifadelerini kullandı. Zaman zaman haksızlıklarla karşı karşıya kalındığında nasıl bir tepki verileceğini kestirmenin zor olduğunu kaydeden Denizli, şöyle devam etti: ''Yanlışlıklar olacaktır, ama hedefe giderken olursa, bazı şeyler üst üste gelince işimiz zorlaşıyor. Hak etmediğimiz durumlar karşısında hem sayı olarak, hem psikolojik olarak düşüyoruz. İlk yarıda rakip takım oyuncuları penaltı itirazı yaptı. Benim aleyhime hak edip de verilmemişse, benim lehime hak edip de verilmediği kadar üzülürüm. Kimseden takımımıza farklı yaklaşmasını istemiyoruz. Adil bir durumun ortaya çıkmasını istiyoruz. İnsanlar tepkilerini adaletsizlik karşısında ortaya çıkarırlar. Bu Türkiye'nin her tarafında yaşanıyor. Beşiktaş'ın yaşadıklar canını çok yaktı. Belki şimdi çok farklı bir yerde olurduk.''

TARAFTARIN SEVGİSİ

Siyah-beyazlı taraftarların geldiği günden bu yana ilk kez kendisini hep birlikte tribünlere çağırdığının hatırlatılması üzerine de Denizli, şunları söyledi: ''Bu benim şahsımda, bu takıma yapılan haksızlıkların tepki görmesinin tezahürüydü. Şartlar ne olursa olsun bu taraftar, takıma ve takımın başındakine güvendiğini gösterdi. Kaybederken bu tabloları yaşamak, taraftarın bu takımın mücadelesine verdiği puandır. 3 haftadır maç kazanamıyoruz, ama taraftarımız hangi şartlarda kazanamadığımızı görüyor. Koşmayı biraz abarttım. Taraftar, ruh halini, düşüncelerini ve isteklerini takımın her ferdiyle paylaşmak istiyor. Öyle kritik haftalarda, öyle kritik şeyler yaşadık ki biz dahi konuşma isteği duyuyorsak, o pozisyonu yaşayan futbolcuların durumunu düşünün. Beşiktaş camiası ve taraftarları 'Biz bu takıma inanıyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu mücadeleyi verip hak etmediği sonuçlar olsa bile arkasındayız' mesajını verdi.''

BOBO KENDİ GOL REKORUNU KIRDI

SİVASSPOR karşısında fileleri 1 kez havalandıran Beşiktaşlı Bobo, ligde bu sezonki gol sayısını 12'ye yükselterek, Türkiye kariyerindeki gol rekorunu kırdı. Gol sıkıntısı çeken siyah-beyazlı takımın bu sezon 12 golle en skorer ismi olan 25 yaşındaki Brezilyalı forvet oyuncusu Bobo, Sivasspor maçında attığı golle 5. sezonunu geçirdiği Türkiye kariyerinde en fazla gole ulaştı. Bobo, Beşiktaş'ın bu sezon ligde 28 maçta attığı toplam 35 golden (Ankaraspor'a karşı alınan hükmen galibiyetler hariç) tek başına 12'sini kaydetti. Bobo, Türkiye kariyerinde şimdiye dek çıktığı 121 lig maçında toplam 49 gol attı.

26.04.2010


 

Basketbol normal sezon bitti, sırada ‘play-off’ heyecanı var

BEKO Basketbol Ligi'nde normal sezon tamamlanırken, play-off çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. Ligde 2009-2010 sezonunu Efes Pilsen lider olarak tamamladı, son iki sırada yer alan Darüşşafaka Cooper Tires ve Kepez Belediye ligden düşen takımlar oldu.

Efes Pilsen, 57 puanla ilk sırada yer alırken, Fenerbahçe Ülker 52 puanla ikinci oldu. Banvit 50 puanla üçüncü, Beşiktaş Cola Turka 48 puanla dördüncü ve aynı puana sahip Türk Telekom ise beşinci olarak sezonu tamamladı. Bu ekiplerin ardından sıralamada yer alan Erdemir, Bornova Belediyesi ve Pınar Karşıyaka play-off'ta mücadele etme hakkı kazanan diğer takımlar oldu. Sıralamanın netleşmesinin ardından play-off eşleşmeleri Efes Pilsen-Erdemir, Fenerbahçe Ülker-Bornova Belediyesi, Banvit-Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom şeklinde oluştu. Play-off mücadelesinde rakiplerini normal sezonda iki defa yenen Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka, seriye 1-0 önde başlayacak. Diğer eşleşmelerde rakip olan takımlar ise normal sezonda birbirlerine birer defa üstünlük sağladıkları için seriye 0-0 eşitlikle başlayıp bu şekilde mücadele edecekler.

BORNOVA İLK SEZONUNDA BAŞARDI

Öte yandan Beko Basketbol Ligi'nde bu yıl ilk sezonunu geçiren Bornova Belediyesi, normal sezonu 7. sırada tamamlayarak, play-off ilk turunda Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu. Kurulduğu yıl, 2007-2008 Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde oynayan ve 2008-2009 sezonunda Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde yer almaya hak kazanan Bornova Belediyesi, geçen yıl da Beko Basketbol Ligi'ne yükselmek için oynadığı final grubunu TOFAŞ'ın arkasından ikinci sırada tamamladı. Ligin üçüncü İzmirli takımı olarak mücadele eden Bornova Belediyesi, normal sezonu 14 galibiyet ve 16 mağlubiyetle kapatarak, play-off 1. turunda Fenerbahçe Ülker ile eşleşti. Yeşil beyazlı ekip, rakibi ile sezon içinde oynadığı maçlarda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldığı için eşleşme 0-0 başlayacak. Kazanılmış 5 maç üzerinden oynanacak serinin ilk iki maçı İstanbul'da, üçüncü müsabakasıysa İzmir'de oynanacak. Seride gerekirse dördüncü maç yine İzmir'de ve beşinci müsabakaysa İstanbul'da yapılacak.

26.04.2010


 

Manisaspor Süper Lig'e tutundu

TÜRKCELL Süper Lig'de Kayserispor'u yenerek, deplasmandaki 174 günlük hasretine son veren Manisaspor, ligde kalmayı garantiledi. Ligde 31. haftayı Kayserispor galibiyetiyle kapatan Manisaspor, puanını 33'e yükseltti.

Düşme hattındaki rakibi Diyarbakırspor ile arasındaki puan farkı 6 olan Ege temsilcisi, gelecek haftayı Ankaraspor maçı nedeniyle 3 puanla kapatacağı için rakibinin olası galibiyetinde aradaki puan farkını koruyabilecek. Manisaspor, sezon sonunda olası bir puan eşitliğinde rakibiyle yaptığı maçlarda üstün taraf olduğu için rakibini sıralamada geçebilecek. Ligde olası Manisaspor, Sivassspor ve Diyarbakırspor puan eşitliğindeyse Manisaspor, iki rakibini geride bırakacağı için Ege temsilcisi bitime 3 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

DEPLASMANDA KAZANMAYI HATIRLADI

Ligde 4 hafta aradan soran 3 puanla tanışan Manisaspor, en son deplasman galibiyetini 11. haftada Gençlerbirliği karşısında elde etmişti. 174 gün sonra deplasmanda galibiyet elde eden Manisaspor, bu sezon Ankaraspor maçı hariç deplasmandaki 2. galibiyetini aldı. Kariyerinde Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 15 gole imza atan Mehmet Nas, son golünü, Gençlerbirliği formasıyla 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası finalinde Kayserispor'a atmıştı. Tecrübeli oyuncu 7 Mayıs 2008'deki finalde normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten karşılaşmada, seri penaltı atışlarında takımının bir golüne imza atmıştı. Bu sezon Manisaspor formasıyla Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde her iki maçta da Fenerbahçe'ye birer gol atan Güven Varol, bu yıl ligdeki ilk golünü Kayserispor'a attı. Gelecek hafta Ankaraspor ile karşılaşacağı için haftayı maç yapmadan geçecek olan Manisaspor, Beşiktaş ile deplasmanda karşılaştıktan sonra son hafta Manisa'da Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

26.04.2010


 

Holosko: Ağrım var,özveriyle oynuyorum

BEŞİKTAŞ'IN Slovak futbolcusu Filip Holosko ise Sivasspor maçında kaçırdığı goller için taraftarlardan özür diledi.

Kazanmayı çok istediklerini ifade eden Holosko, ''Taraftarın maça gelirken bize verdiği destekten sonra, kazanmak istiyorduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendi adıma taraftarlarımızdan özür diliyorum. Yüzde yüzlük gol pozisyonlarını talihsizce kaçırdım. Atsaydım kazanırdık'' dedi. Maçın ilk yarısının dengeli geçtiğini belirten Holosko, ''Ancak ikinci yarıya fena başlamadık, ama ilk golü yedik. Bobo'nun golüyle maç dengeye geldi. Çok kötü pozisyonlar kaçırdım. 3-4 pozisyon vardı. Öne geçiren golü attım, ama golün sahibi Bobo'dur. O hem takımımızın, hem de bu ülkenin en iyi golcülerinden biridir'' ifadelerini kullandı. Slovakya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gideceği için kendisini riske atmadığı yönünde eleştiriler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Holosko, ''Bu yorumları duymadım ve katılmıyorum. 1 hafta boyunca antrenmanlara bile çıkamadım. Ayağımda ağrı vardı. Ancak iğneyle çıkıp oynamak zorunda kaldım. Tam tersine özveriyle takıma katkıda bulunmaya çalışıyorum'' diye konuştu.

26.04.2010


 

Bobo'dan penaltı tepkisi

BEŞİKTAŞ'IN Brezilyalı oyuncusu Bobo, 'Sivasspor maçında 'yüzde yüz bir penaltılarının'' verilmediğini iddia etti. Siyah-beyazlı oyuncu, geçen hafta Fenerbahçe ile yapılan derbi maçında kaçırdığı penaltı konusunda, ''Fenerbahçe'nin defans oyuncusunun penaltı noktasını açmasından dolayı ben topu öne koymak istedim.

Ancak hakem daha arkaya koymamı istedi. O sırada konsantrasyon bozukluğu oldu'' derken, kendisinin kaçırdığı penaltı konusundaki yorumlar ile ilgili olarak ise ''Bu kötü düşünmek isteyen insanların çıkardığı komplo teorisidir. Nedense geçen sezon attığım iki gol ve bu sezon rakibimize attığım gol için kimse bir şey demedi'' diye konuştu.

26.04.2010


 

Beşiktaş için bitti

Biri geçen yılın şampiyonu, diğeri lig ikincisiydi. Bu yıl ise biri, şampiyonluk şansını ve motivasyonunu kaybetmiş, prestij maçlarına çıkan, diğeri ligde kalma mücadelesi veren iki takım. Kendi sahalarında galip gelemeyen ama deplasmanlarda rakibini yenen Beşiktaş ve Sivasspor arasındaki 31. hafta mücadelesi Sivasspor’un istediği puanı almasıyla neticelendi. Hedefini kaybetmiş takımlar için böyle maçlar oynamak zordur.

Nitekim Beşiktaş için Sivas karşılaşması da zor oldu. Rıdvan ve Necip’li kadrosu ile maça başlayan Beşiktaş, Sivasspor golü gelene kadar ne maça asıldı ne de pozisyon bulabildi. Tatsız tuzsuz, pozisyonsuz bir ilk yarıdan sonra yenilen gol, o zamana kadar uyuyan Beşiktaşlı futbolcuları uyandırdı ve az bir gayretle pozisyonlar ve goller geldi. Beşiktaş, Sivasspor’a karşı İnönü de ilk galibiyete yaklaştı derken istatistik gerçeği kendini hatırlattı. Sivasspor son 3 maçında yenik durumda girdiği son dakikalarda bulduğu gollerle 3 puan toplamıştı, gelenek Beşiktaş maçında da değişmedi.

Beşiktaş’ın galip durumdayken son dakikalarda gol yeme alışkanlığı, bu maçta da tekrarlandı. Sonuçta Beşiktaş Sivasspor’u yine yenemedi. 2 yıl öncede aynısı olmuş yine bir Fenerbahçe maçı sonrası (Hakem kararlarını protesto için) PAF takımı tartışmaları arasında çıkılan Sivas maçı kaybedilmişti. O maçta taraftar hem takımı hem yönetimi hem de federasyonu protesto etmişti. Cumartesi günkü maçta ise Beşiktaş taraftarı, 3 haftadır kazanamayan futbolculara, penaltı kaçıran Bobo’ya ve Mustafa Denizli’ye destek olurken, alınan kötü sonuçlarda etkisi olduğu düşünülen kişi ve kurumlara ise tepki gösterdiler. Ancak bu tepki ne yazık ki küfür şeklinde oldu. Şu bilinmeli ki, hangi sebeple ve kime karşı olursa olsun, küfür asla tasvip edilemez. Hele hele çok sayıda küçük çocuğun da bulunduğu İnönü Stadına küfür hiş yakışmadı.

Tezahüratları ile, zekice buldukları sloganlar ile sosyal konulardaki duyarlılıkları ile övgüyü hak eden Beşiktaş taraftarı, yapılan haksızlıklara karşı tepki göstermekte haklı olabilirler, ama bu tepki asla küfürle olmamalı. Sonuçta küfürle kazanılacak bir şey yoktur. Haklıyken haksız duruma düşeceğiniz gibi, alacağınız cezalarla da kulübünüze zarar verirsiniz.

Beşiktaş’ın bu sezonu başarısızlıkla kapatmasının birden çok sebebi olabilir. Yanlış taransferler, sakat ve cezalı futbolcular, hakem kararları vs. Ama unutulmamalı ki Beşiktaş bu yıl (birkaç istisna maç dışında) taraftarını umutlandıracak, göze hoş gelen, mücadeleci bir oyun ortaya koyamadı. İşte bu yüzden taraftarlar “iyisiyle kötüsüyle bu sezon bitti, canın sağolsun Denizli, bu taraftar hep arkanda, seneye korkak oynatma” diye seslendiler.

NADİ AKSOY [email protected].

26.04.2010


 

Denizli: Batuhan isterse Beşiktaş'a hizmet eder

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, genç futbolcu Batuhan konusundaki soruyu şu şekilde cevapladı: ''Beşiktaş'a geldiğim günden beri benim ve camianın sıkça karşılaştığı bir soru.

Beşiktaş camiasının ne kadar büyük olduğunu her futbolcunun bilmesi lazım. Geldiğim günden beri en azından benim tarafımdan bir sorun yaşanmadı. Ben sadece ona yardım ettim. Batuhan'ın diğerlerinden bir farkı yok. Varsa benden kaynaklanmadı. Beşiktaş'ın büyüklüğüyle hareket etmeyen futbolcuların burada kalma şansı yok. Batuhan'ın önümüzdeki sezon her futbolcu kadar şansı vardır. Batuhan bu kadronun dışında kendi isteğiyle kaldı. Kendisi bu camianın evladı. Kendini düzeltmesi için çevresinin ve arkadaşlarının yardımı olacaktır. Eğer istiyorsa Beşiktaş'a hizmet edecektir. Karşılığını görecektir. Beşiktaş hiçbir futbolcuya muhtaç değildir. Herkes önce Beşiktaş çizgisini yakalayacaktır.''

26.04.2010


 

SERDAR PATLADI

"Futbol hayatımla oynamak istiyorlar"

Beşiktaşlı futbolcu Serdar Özkan, Sivasspor maçının devre arasında bir taraftarla yaşadığı diyaloğun yanlış aksettirildiğini söyledi. Serdar Özkan, yaptığı açıklamada, devre arasında ısınmadan dönüp kulübeye doğru dönerken bir taraftarın kendisine çok ağır bir küfür ettiğini belirterek, ''Ben de (Üstümde Beşiktaş forması var bana neden küfür ediyorsun?) dedim ve durumu polislere söyledim. Aramızda başka da bir diyalog geçmedi. Ancak bugün hiç ağzımdan çıkmayan şeyler yazılmış. Benim üstüme mi oynuyorlar? Futbol hayatımla mı oynanmak isteniyor anlamıyorum. Ben Beşiktaş kulübünden ekmek parası kazanıyorum, niye öyle bir şey diyeyim. Bu konuda her türlü kanuni haklarımı kullanacağım'' ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda sözleşmesinin biteceği ve henüz Beşiktaş ile anlaşmaya varmadığının hatırlatılması üzerine Serdar, ''Yöneticilerimizle geçen hafta görüşecektik. Yurt dışındaydılar ve uçaklar kalkamadığı için dönemediler. Bu hafta içi oturup konuşacağız'' dedi. ''Beşiktaş ile 4 kez sözleşme imzaladım. 4'ünde de Beşiktaş kulübü ne dediyse ona imza attım'' diyen Serdar, ağzından para kelimesinin hiç çıkmadığını kaydetti.

26.04.2010


 

Haliç'te 17 yıl sonra maraton koşuldu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'nin, Atletizm Federasyonu ile birlikte organize ettiği 8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu, İstanbul'da koşuldu.

İlki 1987 yılında yapılan ve 1993 yılına kadar kesintisiz olarak 7 yıl düzenlenen Haliç Yarı Maratonu, 17 yıl aradan sonra yeniden düzenlenirken, erkeklerde Abdülkadir Türk, bayanlarda ise Tuğba Merve Çavdar birinci oldu. 22 farklı ülkeden 380'i yabancı olmak üzere, toplam 911 sporcu katıldığı yarış, Eyüp Belediye Başkanlığı'nın önünden Eminönü istikametine doğru verilen startla başladı. Yarı maratonun startını İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin verdi. Atletler, Ayvansaray Caddesi, Ayadimitri Kilisesi, Balat Parkı, Şair Nedim Parkı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi önünden geçerek, Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne, oradan sahil şeridini takip ederek Sarayburnu üzerinden Yenikapı'ya ulaştıktan sonra, Yenikapı Meydanı'ndan yapılan dönüşle, aynı güzergahı izleyerek, yarışı, başlanılan noktada tamamladı. Maratonda erkeklerde Abdülkadir Türk, 1.06.54'lük derecesiyle birinci olurken, Ramazan İşmel 1.14.40 ile ikinciliği, Murat Kaya da 1.15.29 ile üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise Tuğba Merve Çavdar, 1.33.03'lük derecesiyle yarışı ilk sırada tamamlarken, İsveçli Sussana Neill 1.36.41 ile ikinci, Bakiye Duran da 1.37.25 ile üçüncü oldu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞLARI

Yarı maraton kapsamında ayrıca, ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 39. Atletizm Yarışları da yapıldı. Küçükler kategorisinde 1400 metrelik parkurda yapılan yarışlarda erkeklerde Sultanbeyli Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu'ndan Murat Emektar, bayanlarda da Beykoz Paşabahçe İlköğretim Okulu'ndan Yaren Saraç birinci oldu. Bu kategoride takımlarda ise erkeklerde Sultanbeyli Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu, bayanlarda da Ümraniye Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu ilk sırada yer aldı. Yıldızlar kategorisinde 1800 metrede yapılan koşuda erkeklerde Sultanbeyli Mevlana İlköğretim Okulu'ndan Delil Kaya, bayanlarda da Zeytinburnu İlköğretim Okulu'ndan Fatma Arık, birinciliğe ulaştı. Yıldızlar kategorisinde takımlarda erkeklerde Sultanbeyli Mevlana İlköğretim Okulu, bayanda da Ümraniye Selçuk Ecza 50. Yıl İlköğretim Okulu birinci oldu. Gençler kategorisinde 3800 metrelik parkurda yapılan yarışta ise erkeklerde Kartal Hacı Hatice Bayraktar Lisesi'nden Hakan Yıldız, bayanlarda da Kadıköy Ahmet Sani Gezici Lisesi'nden Dilek Bal, birinciliği elde etti. Bu kategoride takımlarda hem erkek hem bayanlarda Sultanbeyli Hüsnü Özyeğin Lisesi birinciliğe ulaştı.

26.04.2010


 

Filede kupa Ziraat'ın

VOLEYBOLDA 2009-2010 sezonu Teledünya Erkekler Türkiye Kupası'nın sahibi Ziraat Bankası oldu.

Teledünya Türkiye Kupası finali ilk maçında Galatasaray'ı 3-1 yenen Ziraat Bankası, İstanbul'daki ikinci maçta da rakibini aynı sonuçla 3-1 mağlup etti ve tarihinde ilk kez Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamış oldu. Ziraat Bankası takımı, kupasını Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın elinden aldı. Karabıyık, şampiyon olan Ziraat Bankası ekibine madalyalarını takıp kupasını verirken, ayrıca şampiyonluk ödülü olan 20 bin TL'lik çeki de takdim etti. Ziraat Bankası takımı, şampiyonluk kupasıyla kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarına da giderek, elde edilen zaferi birlikte kutladı. Diğer yandan, Teledünya Erkekler Türkiye Kupası'nı ikinci sırada tamamlayan Galatasaray takımı ise madalya, şilt ve 10 bin TL'lik ödül çekini Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Akif Üstündağ'ın elinden aldı.

ADNAN POLAT MAÇI İZLEDİ

Galatasaray-Ziraat Bankası karşılaşmasını, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da izledi.Yöneticiler Yalçın Orhon, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'la birlikte TVF 50. Yıl Salonu'na gelen Adnan Polat, protokol tribününde mücadeleyi takip ederken, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk şansını değerlendirememesinin de üzüntüsü yaşadı. Polat ve beraberindekiler, son set öncesi salondan ayrıldı.

26.04.2010


 

Rooney: Dünyanın en iyi futbolcusu Messi

İNGİLTERE Premier ligi takımlarından Manchester United'ın forvet oyuncusu Wayne Rooney, Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu söyledi.

Kendisi de sezonun en iyileri arasında gösterilen Rooney, Manchester United'ın resmi dergisine yaptığı açıklamada, ''Beni en iyi oyuncular arasında göstermeleri çok hoş. Ancak Lionel Messi'nin dünyanin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Topla yaptıkları inanılmaz, ayrıca çok da gol atıyor'' ifadesini kullandı. Bu sezon lig ve kupa maçlarında Rooney'nin 34, Messi'nin 40 golü bulunuyor.

26.04.2010


 

Torres'e göre Premier Ligi oyuncuların canını çıkarıyor

LİVERPOLL ve İspanya Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Fernando Torres, İngiltere futbolunda fizik gücün çok ön planda olmasından yakındı.

News of the World gazetesine açıklamada bulunan Torres, İngiltere Premier liginde fizik gücünün yoğunluğunun ''oyuncuların canını çıkardığını'' söyledi. Torres, ''Burada oynamaya devam edersem, 5-6 yıl sonra ne durumda olacağımı düşünemiyorum. Bu, futbolu bıraktığımda bana sorun oluşturabilir. Fizik gücü yoğunluğu diğer ülkelerin liglerindekinden fazla'' dedi. Fernando Torres, ''Premier ligde mücadele çok zor. Bu ligi ve oyuncularını her zaman beğendim. Burada 3. yılım ve Gerrard, Rooney ve Lampard seviyesindeki oyunculara şaşırıyorum, çünkü Premier Lig oyuncuların canına okuyor'' ifadesini kullandı.

26.04.2010


 

Dünya Bocce Şampiyonası İzmir'de yapılacak

İZMİR, ekim ayında bayanlar Dünya Bocce (Volo) Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, "Bocce Branşı Şampiyonası İzmir'de yapılacak." dedi.

Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Konak Belediye Başakanı Hakan Tartan'ı ziyaret etti. Başkan Tekcan, Bocce branşının Türkiye'deki gelişimi konusunda Konak Belediye Başkanı Tartan'ı bilgilendirdi ve şampiyonanın İzmir'de yapılacağını açıkladı. Konak Belediyesi'nin hem bayanlarda hem erkeklerde çok başarılı olduğunu belirten Başkan Tartan, İtalya'da yapılan 16. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye Bocce Milli Takımı'na gümüş madalyayı, Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu İlke Kumartaşlıoğlu'nun kazandırdığını hatırlattı.

26.04.2010


 

Ersanlı Bucks evinde Hawks'ı 107-89 yendi

AMERİKAN basketbol ligi NBA'de play-off Doğu Konferansı'ndaki mücadelede, Milwaukee Bucks evinde Atlanta Hawks'ı 107-89 yenerek seride ilk maçını kazandı.

Atlanta'da oynanan ilk 2 maçı kazanan Hawks seride 2-1 önde bulunuyor. Bucks'da ilk 5'te başlamayan, ancak 21 dakika sahada kalan milli basketbolcu Ersan İlyasova, 11 sayı 5 ribauntla oynadı. Bucks'ın en skorer oyuncusu 22 sayı, 7 asistle oynayan John Salmons oldu. Milwaukee'de Jerry Stackhouse 16, Luc Mbah a Moute 12 sayı attı. Atlanta'da sahanın en skorer ismi olan Joe Johnson'ın 25 sayısı galibiyete yetmedi. Hawks'da Zaza Pachulia 16, Jamal Crawford da 11 sayı kaydetti.

26.04.2010


 

Denizli futbolu bu sezon küme düştü

TÜRKİYE Profesyonel Liglerinden mücadele eden Denizli'nin iki takımı Denizlispor ve Denizli Belediyespor, bu sezon bir alt lige düştüler.

Turkcell Süper Lig'de istediği sonuçları bir türlü alamayan Denizlispor, dün sahasında konuk ettiği Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Düşmeme mücadelesi yapan Sivasspor'un Beşiktaş karşısında aldığı bir puanla rakibini yakalama şansı kalmayan yeşil-siyahlı takım, üç takımın ligi aynı puanla bitirme olasılığında bile Diyarbakırspor ve Sivasspor'un gerisinde kalacağı için ligin bitimine üç hafta kala Süper Lig'e veda etti. Geçen sezon Bank Asya 1. Lig'e çıkma fırsatını Play-off'ta kaçıran diğer Denizli temsilcisi Denizli Belediyespor'un da bu sezon TFF 2. Lig'den düşmesi daha önce kesinleşmişti. Denizli Belediyespor, 2008-2009'da yükseldiği TFF 2. Lig'e iki sene aradan sonra veda etmişti. Böylelikle Denizli'yi profesyonel liglerde temsil eden iki takım, bu sezon küme düşme şanssızlığını aynı anda yaşadılar.

26.04.2010


 

Türkiye'nin ilk fair play müzesi Konya'da açılıyor

KONYA'NIN Merkez Karatay Belediyesi, 162 bin metrekare alanda oluşturduğu Olimpiyat Parkı'na Türkiye'nin ilk Fair Play Müzesi'ni kuruyor.

Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın, Konya'nın tarihi kent merkezinin büyük bölümünün yer aldığı ilçe olduğunu, burada ürettikleri 13 bin konutla Türkiye'ye örnek bir şehircilik hamlesi gerçekleştirdiklerini, Konya'ya TOKİ'den fazla konut kazandırdıklarını belirtti. Hançerli, Topkapı ve Ayasofya'dan sonra en fazla ziyaret edilen müze olan Mevlana Müzesi'nin de Karatay'da bulunduğunu, ilçeyi yurt içi ve yurt dışından yılda yaklaşık 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

26.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım