26 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Askerî hastanede intihar

İzmır’de vatanî görevini yapan bir er, görev yaptığı askerî hastanede tüfekle intihar etti.


VESAYET REJİMİNİN DEVAMI İÇİN, GÜÇLÜ ORDU İSTENİYOR

Bugün yazarı Gülay Göktürk, zorunlu askerlikte ısrarın ideolojik ve siyasî olduğunu belirterek, güçlü ordunun güçlü bir askerî vesayet rejimi için ger

Özdemir Özok vefat etti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok (65), 6 aydır kanser tedavisi gördüğü ABD’de vefat etti. Houston’daki MD Anderson Hastanesinde cilt kanse


  Romanya, 35 Türk vatandaşını iade etti

Romanya’ya yasa dışı yollardan girdiği tesbit edilen 35 Türk, Dereköy Sınır Kapısı’nda Türk makamlarına teslim edildi.


  Maratona devam

Meclıs, ‘’Anayasa’’ mesaisine bu hafta da devam edecek. TBMM Genel Kurulu, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri için mesai yapmayı sürdürecek.


  Kriz, dünyayı yuttu

2009’da yaşanan küresel kriz, dünya gayri safi yurtiçi hasılasını dolar cinsinden carî fiyatlarla 3 trilyon 283,5 milyar dolar azalttı. Bu rakam, 2009 yılında 615,3 milyar dolara inen Türkiye GSYH’sine göre, 5,34 katlık bir büyüklüğe karşılık geliyor.182 ülkeden 133’ünün GSYH’si carî fiyatlarla, dolar cinsinden, 2009 yılında 2008 yılına göre gerilerken, 49 ülkede GSYH artışı oldu.


  Kapatma dâvâsının maliyeti 20 milyar dolar

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, yapılan hesaplara göre, AKP’ye karşı açılan kapatma dâvâsının Türkiye’ye maliyetinin 20 milyar dolar olduğunu söyledi.


  Şüpheli işlem bildirimlerinde patlama yaşandı

KARAPARA aklamayla mücadeleye dönük şüpheli işlem bildirimlerinde geçen yıl patlama yaşandı.


  İşçiler 1 Mayıs’ı ortak kutlayacak

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK’ten oluşan işçi ve memur sendikaları bütün Türkiye’de ve Taksim Meydanı’nın 33 yıl aradan sonra kutlamalara açılmasıyla gerilimden uzak, ortak ve geniş kapsamlı 1 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyor.


  BAŞBAKAN ERDOĞAN HAKKINDA GENSORU

CHP’lı milletvekillerinin ‘’3 şirketin Türkiye’de rüşvet dağıttığı tesbit edilmesine rağmen gereğinin yapılmadığı’’ iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerin 29 Nisan Perşembe günü yapılması planlanıyor.


  Ergin: Bahçeli Samast için söylememiştir

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ogün Samast ve Cem Garipoğlu’nu ‘’çocuk affı önerisi’’ kapsamında düşündüğünü zannetmediğini söyledi.


  Trafikte, her yıl bir ilçe kaybediyoruz

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Osman Karakuş, Türkiye’de her yıl trafik kazalarıyla bir ilçe nüfusu kadar olan yaklaşık 10 bin kişinin öldüğünü, bir il nüfusu olan 200 bine yakın kişinin yaralandığını veya sakat kaldığını, 10-12 milyar lira millî servetin heba olduğunu söyledi.


  Meslekî kurslar, iş sahibi yapmıyor

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) araştırmasına göre, meslekî kurslara bir yılda 3,5 milyar lira harcanırken, 2 milyon kişiden sadece 22 bini işe kavuştu.


  Bedelli soruları


  Bedelli ve cinayet


  1. Risale-i Nur Gençlik Kongresi sona erdi

ANKARA Yeni Asya Ayaş Sosyal Tesisleri’nde yapılan, I. Risale-i Nur Gençlik Kongresi sona erdi. İki gün süren çalışmalar sonucunda, 10 ayrı masada müzakereler yapılarak, sonuç bildirileri ve deklarasyonlar hazırlandı.


  Çöp toplayan eller zeki çıktı

Van’da şehir çöplüğünün bulunduğu mahallede eğitim veren Beyüzümü İlköğretim Okulunun idareci ve öğretmenleri, zamanlarının büyük bölümünü çöplükten topladıkları malzemeleri satarak geçiren çocukları okula kazandırmayı başardı.


  Öğrenciler SBS’ye ‘hayır’ dedi

Türk Eğitim-Sen’in Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) ilişkin yaptığı anket sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 58.7’si ‘’SBS kaldırılmalı mı?’’ sorusunda ‘’Evet’’, yüzde ‘’41.3’ü ‘’Hayır’’ cevabını verdi.


  Dar gelirli öğrencilerin ücretsiz ulaşım isteği

KÜLTÜRPARK'TAKİ kitap fuarının girişinde açıklama yapan bir grup ilköğretim öğrencisi, dar gelirli ailelerin çocukları olduklarını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden, kültürel etkinliklerin yapıldığı alanlara ücretsiz ulaşmalarının sağlanmasını istedi.


  Et ithalatı en çok üreticiyi etkiler

DOĞU Anadolu Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının et ithalatı için çalışma yapmasıyla ilgili olarak, ‘’Et ithalatı spekülatörlerden çok üreticiyi etkileyecektir’’ dedi.


  Coğrafî işareti keşfediyoruz

BELLİ bir coğrafyadan kaynaklanarak belirgin nitelikleriyle ün kazanmış ürünlerin ‘gerçek üreticileri’ adına kayıt altına alınması anlamına gelen coğrafi işaretin önemi son dönemde Anadolu topraklarında anlaşılmaya başlandı.


  AB’DE 15 MİLYON EURO’LUK PAZAR

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde coğrafî işaret konusunda 15 milyon Avroluk ticaret hacmi bulunduğunu kaydetti.


  Rekabet için ekmeğin içine altın koydu

İZMİR’İN Tire ilçesinde 12 yıldır fırın işleten Nihat Tosun (45), her gün iki ekmeğin içine 1’er gramlık altın koyuyor.


  Bebekleri bu şekilde taşımak yasaklandı

TÜRKİYE’DE kullanımı giderek yaygınlaşan ‘askılı bebek taşıyıcıları’ ABD’de yasaklandı.


  Bir batında 4 buzağı

BURDUR’A bağlı Büğdüz beldesinde Holstein cinsi inek dördüz doğurdu.


  Kadın dilenci, kılıktan kılığa giriyor

TAKSİM’DE dilencilik yapan bir kadın, insanları kandırıp duygu sömürüsü yapabilmek için birbirinden ilginç kılıklara giriyor.


  Çocuklar çikolata ustası oldu

23 Nisan 2010 “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla Elite World İstanbul Otel bünyesindeki Coffee Company’de düzenlenen “Çikolata ve Pasta Yapımı Kursu” faaliyetine katılan çocuklar renkli saatler yaşadı.


  Erguvan geleneğini sürdürüyorlar

BURSA’DA, 6 asır önce kutlanmaya başlanan, ancak zamanla unutulan Erguvan geleneği, düzenlenen farklı faaliyetlerle yaşatılıyor.


  Doktorlar gazete çıkardı

ANKARA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin ismiyle gazete çıkardı. Mevsimsel ve kronik hastalıkları işleyen hekimler, gazetenin 4. sayısını çıkarmaya hazırlanıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım