27 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Günde 215 litre su kullanıyoruz

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kişi başı içme ve kullanma suyu miktarı günde 215 litre. Tüm belediyelere uygulanan 2008 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre 3 bin 225 belediyeden 3 bin 190’ında içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet veriyor.

Belediyeler tarafından içme ve kullanma suyu şebekesi ile dağıtılmak üzere 2008 yılı itibariyle 4,56 milyar m3 su çekildi. Çekilen suyun yüzde 40’ı barajlardan, yüzde 28’i kuyulardan, yüzde 23’ü kaynaklardan, yüzde 4’ü akarsulardan ve yüzde 5’i göl ve göletlerden karşılanıyor. 2008 yılı itibariyle belediyelere ait 170 içmesuyu arıtma tesisi bulunmakta ve bu tesisler ile 434 belediyeye hizmet veriliyor. İçme ve kullanma suyu şebekesi ile dağıtılmak üzere çekilen toplam 4,56 milyar m3 suyun 2,13 milyar m3’ü içme ve kullanma suyu arıtma tesislerinde arıtıldı. Arıtılan suyun yüzde 2,5’ine fiziksel, yüzde 95,3’üne konvansiyonel, yüzde 2,2’sine ise gelişmiş arıtma uygulandı. İçme ve kullanma suyu şebekeleri ile 20 milyon aboneye 2,40 milyar m3 içme ve kullanma suyu dağıtıldı. Sudan 4,8 milyar lira gelir elde edildi. 2008 yılında içmesuyu şebekesi ile hizmet edilen belediye nüfusunun Türkiye nüfusu içindeki payı yüzde 82, toplam belediye nüfusu içindeki payı ise yüzde 99 olarak tespit edildi. İçmesuyu arıtma tesisleri ile hizmet edilen belediye nüfusunun oranı Türkiye nüfusu içinde yüzde 41, toplam belediye nüfusu içinde yüzde 50 olarak hesaplandı.

27.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Günde 215 litre su kullanıyoruz

  ‘Zeytin gen bahçesi’ Hatay’da kuruldu

  Senirkentli köylüler imar sıkıntısından dert yandı

  İlk defa fidan diktiler

  Antik İzmir’in kuruluş surları ortaya çıkarıldı

  Sivas’ta vatandaşların ‘VIP WC’ şaşkınlığı

  Akyazı’da hafif şiddetli deprem

  Şahinbey’e sosyal tesis yapılıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım