28 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasayı yeniledik AB’ye girdik

Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio, “Ülkemizdeki darbe sonrası çıkarılan yeni anayasa AB'ye başvuruda bize yardımcı oldu. Bu başvuru, ülkedeki demokratikleşmeyi sağlamlaştırmaktı bir anlamda. Ancak bundan sonra ekonomiyi tartışabilir hale geldik” dedi. Sampaio AB içinde Türkiye’nin varlığını görmek istediklerini söyledi.


Şehit astsubay Eryılmaz dualarla

Giresun’da askerî aracın geçişi sırasında meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Ahmet Eryılmaz’ın cenazesi, dün Ankara’dan

Taksim’de 1 Mayıs endişesi

1 Mayıs’a sayılı günler kala Beyoğlu’nda bazı bankaların camlarını film şeridi ile kaplayarak muhtemel saldırılara karşı tedbir aldıkları görüldü.


  ADALET YERİNİ BULDU

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde öldürülen 7’si çocuk 44 kişiden biri olan imam Kâmil Ozan’ın babası İzzet Ozan, sanıklara verilen cezanın idam olması gerektiğini söyledi, ama müebbet hapis cezasının da vicdanları rahatlattığını belirterek, ‘’Af çıkmazsa adalet yüzde 90 yerini buldu’’ dedi.


  Azerbaycan ile prensipte anlaşıldı

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, karşılıklı atılan adımlar ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir nevi hakem rolü oynaması ile doğal gaz konusunda Azerbaycan tarafı ile prensipte anlaştıklarını bildirdi.


  Bayan Gül ve Erdoğan’a takipsizlik

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında, ‘’kamu alanı sayılan yerlerde türban takarak, Anayasa’ya, Türk Ceza Kanunu’na, İnkılap kanunlarına, Anayasa Mahkemesi kararları ile AİHM kararlarına aykırı hareket ettikleri’’ iddiasıyla yürütülen soruşturmada, ‘’kovuşturmaya yer olmadığına’’ karar verildi.


  Memura il dışına çıkma izni

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapan 26 maddelik yasa tasarısı ile memurların bulunduğu yeri hafta sonunda izinsiz terk etmesinin disiplin suçu olmaktan çıkarılacağını söyledi.


  Babacan: Siyasî riskler azalacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, anayasa değişikliğiyle Türkiye’deki siyasî risklerin önemli ölçüde azalacağını belirtti.


  27 Nisan’ın yıldönümünde "e-demokrasi muhtırası"

Demokrasİ tarihine kara bir leke olarak yerleşen 27 Nisan e-muhtırasının yıldönümünde bir “e-Demokrasi Muhtırası” hazırlandı.


  HUKUKÇULAR, E-MUHTIRAYI LÂNETLEDİ

Adalet Platformu, Genelkurmay Başkanlığı’nın 2007 yılında internet sitesinde yayınlanan “27 Nisan bildirisi”ni 3. yıldönümünde protesto etti.


  Darbeciler yargılansın

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri, darbe ve darbe planlarını protesto etti.


  Siirt için yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Siirt’te bir ilköğretim okulunun öğrencilerine ‘’nitelikli cinsel istismarda’’ bulunulduğu iddialarına ilişkin yayın yasağı konulduğunu bildirdi.


  İzmir’de seri katil şüphesi

İzmİr’İn Konak ilçesinde, Fevzipaşa Bulvarı’nda, bir otomobilin içinde cesedi bulunan travestinin, Balçova’da bir gün arayla işlenen cinayetlerde olduğu gibi, 7.65 mm çapında tabanca kullanılarak öldürüldüğü belirlendi.


  Yedek subaylık kaldırılmasın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Sendika olarak üniversite mezunlarına yedek subay olarak askerlik yapma imkanı veren uygulamanın kaldırılmasına karşı olduklarını’’ bildirdi.


  İŞKUR’dan 10 bin işsize iş projesi

Türkİye İş Kurumunun (İŞKUR) ‘’10 Bin İşsize İş İmkânı Projesi’’ kapsamında İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu arasında sözleşme imzalandı.


  Engelliler dışlanmasın

Türkİye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Başkanı Saime Toptan, “Eğitim herkesin olduğu gibi engellinin de temel hakkıdır. Bu hak hiçbir şekilde engellenemez” dedi.


  TEB: Yeni eczacılık fakültesi açılmamalı

Türk Eczacıları Birliği, (TEB) ‘’Yeni eczacılık fakültesinin açılmaması gerektiği, var olanların kontenjanlarının azaltılması, yeterli öğretim üyesi bulunmayanların birleştirilmesi ve köklü fakültelerin ilâç araştırma-geliştirme çalışmalarına yoğunlaşması gerektiğini’’ bildirdi.


  Binalar depreme karşı amortisörle güçlenecek

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mühendislik Fakültesi’nde devam eden TÜBİTAK destekli bir projeyle yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesinde amortisör kullanılarak maliyetin önemli ölçüde azaltılabileceği belirtildi.


  Sahabe türbesi yeşilleniyor

AdIyaman’In Samsat ilçesindeki Sahabe Saffan Bin Muattal Türbesinin bulunduğu bölge dikilen fidanlarla yeşillenecek.


  Okuldan bilgisayar parçası hırsızlığı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde, bir ilköğretim okulu öğrencilerinin, okullarındaki bilgisayarların parçalarını çaldıkları iddia edildi.


  Kamera çantasında esrar sevkiyatı

AğrI’da bir otobüste yapılan aramada, kamera çantasına gizlenmiş 1 kilogram toz esrar ele geçirildi.


  10 kaçak büyükbaş hayvan ele geçirildi

Hatay’In Reyhanlı ilçesinde, Suriye’den yasa dışı yollardan getirildiği belirlenen 10 büyükbaş hayvan ele geçirildi.


  Sallanan Sandalye’ oyunuyla afet eğitimi

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneğinin (AHDER) hayata geçirdiği ‘’1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile’’ projesi kapsamında Düzce’de bin 300 ilköğretim öğrencisine ‘’Sallanan Sandalye’’ oyunuyla afete hazırlık eğitimi verildi.


  Şam’dan sonra Halep’e gidiyorlar

Bahçeşehİr Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen “Piri Reis’ten Kâtip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünya’ya Bakışı Harita Sergisi”, 2-9 Mayıs 2010 tarihleri arasında Halep Müzesi’nde sergilenmek üzere Halep’e gidiyor.


  Günümüzün sorunu ahlâk krizi

UluslararasI Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) tarafından periyodik olarak düzenlenen Beyin Fırtınası toplantıları devam ediyor. “Medeniyet ve Değerler II” konusunda 24 Nisan 2010 Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda, medeniyet ve değer kavramı ikinci kez ele alındı.


  Onlar da ölümün farkında!

İngiltere’nin Stirling Üniversitesi’nden James Anderson ve ekibinin yaptığı araştırma, şempanzelerin de yakınları öldüklerinde ya da onların son anlarında ölümün bilincinde olduklarını gösterdi.


  Titanik’in kâşifinden ‘Gelibolu’ belgeseli

Tİtanİk başta olmak üzere Bismarck, USS Yorktown gibi birçok tarihî gemi batığını bulan Amerikalı ünlü su altı araştırmacısı Robert Ballard, 1915’teki Çanakkale deniz savaşı sırasında Türk askerleri tarafından batırılan İngiliz gemilerini araştırdı.


  Depresyondakiler fazla çikolata yiyor

Depresyondakİ kadın ve erkeklerin daha fazla çikolata yediği ve yenen çikolata miktarının depresyonun şiddetine göre değiştiği bildirildi.


  Anılarını yayınlayacak

Eskİ ABD Başkanı George W. Bush, özellikle alkolik geçmişinden ve 11 Eylül 2001 saldırılarından bahsettiği anılarından oluşan kitabını Kasımda yayımlayacak.


  Ve New York’un “tuzu” kaçtı

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in gayretleri sonuç verdi ve New York şehrinin “tuzu” kaçtı. Başkan Bloomberg, New York’ta satış yapacak olan 16 büyük şirketten ürünlerindeki sodyum oranını düşürme sözü aldı.


  Başörtüsü ile okuyabileceği okul arıyor

İspanya’da, baş örtüsünden dolayı okuduğu liseye alınmayan kız öğrenci, başka bir okula gidecek.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım