28 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Erzurum 2011'e sponsor aranıyor

Türkiye sporda giderek artan gücüyle tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken ve uluslararası alanda saygı gören bir ülke haline geldi. Özellikle son yıllarda inşa edilen tesis yatırımları, uluslararası organizasyonlara yapılan ev sahiplikleri Türkiye'yi dünya spor haritasında seçkin bir yere yerleştirdi. Dünyada sadece büyük ekonomik ve sosyal güce sahip ülkelerin bile zorlukla gerçekleştirebildiği organizasyonları kolayca hayata geçirmesini biliyoruz. Son 10 yılda katılımcıların bile takdirlerini kazanan dört dörtlük organizasyonlar Türkiye'yi dev bir ülke haline getirdi.

Türkiye, şimdi altından zorlukla kalkılacak yeni bir organizasyona imza atmak için kolları sıvamış durumda. Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları düzenlenecek. Bu büyük organizasyon hakkında İstanbul'da Pazartesi günü yapılan toplantıda oyunların sponsorlukları hakkında şirket temsilcilerine ve medyaya bilgi verildi. ''Anadolu'nun zirvesinde buluşalım. Markanızı zirveye taşıyın'' başlığıyla yapılan toplantı oldukça yoğun bir ilgi gördü.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, toplantıya katılan şirket yetkililerine Erzurum Universiade 2011'e sponsor olma çağrısı yaptı. Akgül, ''Bu organizasyonlar kazandığımız dünya, Avrupa ve olimpiyat madalyaları kadar değerlidir. Ev sahibi olduğumuz her yeni organizasyonla olimpiyatları düzenlemeye bir adım daha yaklaşıyoruz '' dedi. Akgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın kış oyunlarının başarılı olması için her türlü desteği verdiğini söyledi.

Erzurum 2011 Pazarlama ve Sponsorluk Direktörü Murat Sancar ise kış oyunlarının dünyanın 60 ülkesinden 3 bine yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşeceğini ve olimpiyatlardan sonra gerçekleşen en büyük organizasyon olduğunu anlattı. Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımının Erzurum'a yapıldığını belirten Sancar, Atlama Kulesi, 3 bin kişilik buz hokeyi salonu, 2 bin kişilik buz pateni salonu ve Türkiye'de Curling için yapılan ilk salonu olmak üzere bu 4 tesisin 5 yıllığına isim hakkının verileceğini kaydetti.

Erzurum 2011, dünyanın 60 ülkesinden 3 binden fazla sporcu ve antrenöre ev sahipliği yapacak. Oyunların logosunda bütün kış oyunlarında kullanılan "U" harfi Erzurum'un ünlü Çifte Minareli Medrese'nin de şeklini çağrıştırır hale getirildi. Erzurum 2011'in maskotu ise eski medeniyetlerde gücü sembolize eden ve çift başıyla doğu ve batıyı birleştirdiğine inanılan çift başlı kartal motifi illüstre edildi.

EROL DOYRAN [email protected]

28.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erzurum 2011'e sponsor aranıyor

  Avrupa'da en az golü Fener attı

  Gökhan Zan 5 aydır kayıp

  Kovalama sırası Bursa'da

  Gözler bugün Barcelona-İnter maçında

  Trabzon'da Umut'a öfke, Onur'a alkış

  Ankaragücü ipleri geriyor

  Yeni yapılanma şart

  Ersanlı Bucks yarı final için umutlandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım