29 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Emrinizdeyim paşam” diyorlar

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, hiçbir hukuk metninde 28 Şubatçıların yargılanamayacağına ilişkin düzenleme bulunmadığını belirterek, ‘’Neden yargılanamıyor biliyor musunuz? Çünkü darbe olduğunda Pakistan’da yüksek mahkemenin yargıçları cübbelerini çıkararak darbecilerin önüne atıyorlar, bizde ise yüksek mahkemenin yargıçları darbecilerin önünde ‘Emrinizdeyiz paşam’ diyorlar’’ dedi.


BİR UZMAN ÇAVUŞLA BİR ER ŞEHİT

Giresun'da mayınla şehit edilen Astsubayın ardından, dün de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince açıldığı belirtilen ateşte Uzm

Darbeci generaller yargılansın

‘Darbeye karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu’ üyesi yaklaşık 200 kişilik grup Taksim’de Genel Kurmay Başkanlığı’nın hükümeti uyarı niteliğini taşıyan 27 N


  TPAO’dan yatırımcıya dâvet

Türkİye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, petrol ve doğal gaz konusunda Güneydoğu Anadolu’da hala aranmamış birçok saha bulunduğunu belirterek, ‘’Türk yatırımcılarını Güneydoğu Anadolu’da arama yatırımlarına dâvet ediyorum’’ dedi.


  39 BDP’li hakkında suç duyurusu

Kars Emniyet Müdürlüğünün 39 BDP’li hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.


  DMO’nun arsaları 1 yıl içinde satılacak

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlar da özelleştirme kapsam ve programına alındı.


  Bakan Gönül: Tek tip askerlik çalışması sürüyor

MİLLî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘’tek tip’’ askerlik uygulamasına ilişkin, ‘’Genelkurmayda çalışma var, ama henüz kanunlaşma aşamasına gelmedi’’ dedi.


  Üniversiteli işsizler için Meclis araştırması teklifi

CHP, üniversite mezunu işsizlerin sorunlarının belirlenmesi ve iş imkânları meydana getirecek politikaların tesbit edilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Erzincan dâvâsı 4 Mayıs’ta başlayacak

3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in, Erzincan Ergenekon dâvâsıyla ilgili olarak kendisine sanık sıfatıyla gönderilen mahkeme tebligatını bizzat aldığı bildirildi.


  Barzani Türkiye’yi ziyaret edecek

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani’yi Türkiye’ye dâvet eden bir mektup gönderdiğini belirterek, “Uygun bir vakitte kendileri Türkiye’yi ziyaret edecekler” dedi.


  Üretimsiz istihdam olmaz

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ‘’Üretim olmadan istihdam olmaz, kalkınma olmaz, refah ve huzur olmaz, istikrar da olmaz’’ dedi.


  TÜRSAB’dan hac ve umre için acenta uyarısı

Türkıye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, hac ve umre ziyaretlerine gideceklerin rezervasyon yaptırırken bağlantı kurdukları seyahat firmasının belgeli olup olmadıklarını araştırmasını istedi.


  Gençlerin muhteşem buluşması

24- 25 Nİsan tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Gençlik Kongresi için Ankara’daki Ayaş Yeni Asya Tesislerinde bulunduk.


  Sincan’da şölenli gece

Ankara Sincan Yeni Asya Temsilciliği’nin düzenlediği Can Kardeş ve Genç Yaklaşım Gençlik Şöleni geçtiğimiz gün Sincan Lâle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


  İstanbullu hanımlar hayır yarışında

İstanbul’da bir araya gelen Yeni Asya Hanım okuyucuları, öğrencilere destek olmak için kermes düzenledi.


  Gurbetçilerin emekliliği kolaylaştIrIlacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yurt Dışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanı Ataman Yılmaz, Türkiye’de, yüzde 80’i Almanya’dan olmak üzere yaklaşık 250 bin ‘’emekli gurbetçi’’ olduğunu belirterek, ‘’Bu vatandaşlarımızın 1-2 yıl süren emeklilik işlemlerini birkaç aya düşürme çabasındayız’’ dedi.


  Havalar ısınacak

PoyrazIn hafta sonunda etkisini yitireceği Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 6-8 derece artacağı bildirildi.


  Vize kalktı yabancı dile rağbet arttı

Türkİye ve Suriye arasında vizenin kalkması yabancı dil kurslarına da ilgiyi arttırdı.


  Diyanet’e en fazla soru üniversite mezunlarından

Dİyanet İşleri Başkanlığı Dini Sorular Cevaplandırma Komisyonu’na her gün yüzlerce soru geliyor.


  Malatya’da beyin fırtınası

Malatya’da 24 Nisan'da tam anlamıyla bir beyin fırtınası esti. Gazetemiz Genel Yayın Müdürü ve yılların Tahlil yazarı Kâzım Güleçyüz ile Bizim Aile Dergisi Yayın Koordinatörü ve gazetemiz yazarı Yasemin Güleçyüz bir günlük Malatya ziyaretlerinde ayrı ayrı verdikleri seminerler ve sonrasındaki soruların cevaplarıyla katılanlara güzel bir fikir ziyafeti sundular.


  Kahvehanelerde sigara yasağına destek yüzde 70

İstanbul’da yapılan bir araştırmaya göre, kahvehane müşterilerinin yüzde 70,7’si sigara yasağını destekliyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım