29 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BİR UZMAN ÇAVUŞLA BİR ER ŞEHİT

Giresun'da mayınla şehit edilen Astsubayın ardından, dün de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince açıldığı belirtilen ateşte Uzman Çavuş Erkan Ayaz'la, er Selman Özay şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehitlerden, evli ve bir çocuk babası Erkan Ayaz'ın (33) Hakkari'ye geçici görevle gittiği, Özay'ın ise (22) 5,5 aylık asker olduğu öğrenildi.

BABA: ŞEHİTLİK OĞLUMA NASİPMİŞ

Şehit er Özay'ın Samsun'daki babası Rahim Özay, “Ben de 1985'te Şemdinli'deydim. Ben de orada askerlik yaptım. Nasip bana değil, onaymış, takdir-i İlâhî. Bu ülke bizim ülkemiz, kendi insanımızı kendi insanımızla çatıştırıyoruz. Böyle dışardan bir sürü güçler var ki bunları yönlendiriyor. Bu yönlendirme neticesinde de gördüğünüz gibi bu evlere ateş düşüyor” dedi.

Teröre iki şehit daha

HakkÂrı’nın Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince açılan ateşte 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Alınan bilgiye göre, Şemdinli’nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açıldı. İlk ateşte, kimliği henüz belirlenemeyen 1 asker şehit oldu. Yaralanan 3 asker de helikopterle Asker Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 1 uzman çavuş, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralı 2 askerin tedavisinin devam ettiği, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi. Bu arada Şehit uzman çavuşun Amasya’nın Suluova ilçesi nüfusuna kayıtlı Erkan Ayan olduğu öğrenilirken, şehit erin ise Samsunlu Selman Özay olduğu belirtildi.

Acılı baba: “Ben de orada askerlik yaptım, nasip onaymış”

HakkÂrı’nın Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince açılan ateşte şehit olan askerlerden Samsunlu er Selman Özay’ın (22) 5,5 aylık asker olduğu öğrenildi. Şemdinli’nin dağlık arazi kesiminde terör ateşi sonucu şehit olan er Selman Özay’ın Samsun’daki baba evinde büyük acı yaşanıyor. Aileye acı haberi askeri yetkililerin vermesinin ardından evde bulunanları yakınları teskin etmeye çalışırken, baba Rahim Özay, ’’Önceki akşam telefonla görüştük. Ben de 1985 yılında Şemdinli’deydim. Ben de orada askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış, takdir-i İlâhî. Bu ülke bizim ülkemiz, kendi insanımızı kendi insanımızla çatıştırıyoruz. Böyle dışardan bir sürü güçler var ki bunları yönlendiriyor. Bu yönlendirme neticesinde de gördüğünüz gibi bu evlere ateş düşüyor. Barış ve demokrasiye inanmış gibi görünen insanların vicdanları rahat uyuyabiliyorsa ne mutlu onlara. Ben inanıyorum ki, onların vicdanı rahat olmayacak. Devletimiz sağ olsun’’ diye konuştu. Anne Kadriye ve kardeşi Ahmet şehidin ardından gözyaşı dökerken, aile şehit eri son olarak 2,5 ay önce dağıtım iznine geldiğinde gördüklerini belirten aile kendisiyle 2 gün önce telefonla görüştüklerini anlattı.

Uzman Çavuş’un baba ocağı bayraklarla donatıldı

Şemdınlı’de teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Erkan Ayas’ın (33) Amasya’nın Suluova ilçesindeki baba ocağı ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit uzman çavuşun geçen Pazar günü Suluova’da kardeşi Emre Ayas’ın düğününe katıldığı öğrenildi. 4 yaşında bir kız çocuğu olan uzman çavuş Erkan Ayas’ın Malatya’da görev yaptığı, geçici görev için Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine gittiği bildirildi. Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayas’ın Amasya’nın Suluova ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Anne ve babasına kızına bakması için Malatya’ya götüren uzman çavuşunun şehadet haberinin ardından Şeker Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Erkan Ayas’ın baba ocağına ziyaretçi akını sürüyor. Şehit uzman çavuşun cenazesinin bugün Hacı Mustafa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Suluova Şehitliği’nde toprağa verileceği açıklandı.

29.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Emrinizdeyim paşam” diyorlar

  BİR UZMAN ÇAVUŞLA BİR ER ŞEHİT

  Darbeci generaller yargılansın

  Erdoğan hakkındaki gensoru bugün görüşülecek

  TPAO’dan yatırımcıya dâvet

  39 BDP’li hakkında suç duyurusu

  DMO’nun arsaları 1 yıl içinde satılacak

  Bakan Gönül: Tek tip askerlik çalışması sürüyor

  Üniversiteli işsizler için Meclis araştırması teklifi

  Erzincan dâvâsı 4 Mayıs’ta başlayacak

  Barzani Türkiye’yi ziyaret edecek

  Üretimsiz istihdam olmaz

  TÜRSAB’dan hac ve umre için acenta uyarısı

  Gençlerin muhteşem buluşması

  Sincan’da şölenli gece

  İstanbullu hanımlar hayır yarışında

  Gurbetçilerin emekliliği kolaylaştIrIlacak

  Havalar ısınacak

  Vize kalktı yabancı dile rağbet arttı

  Diyanet’e en fazla soru üniversite mezunlarından

  Malatya’da beyin fırtınası

  Kahvehanelerde sigara yasağına destek yüzde 70

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım