29 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gençlerin muhteşem buluşması

24- 25 Nİsan tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Gençlik Kongresi için Ankara’daki Ayaş Yeni Asya Tesislerinde bulunduk.

Türkiye’nin her bir yanından gelen üniversiteli talebelerinin katılımıyla yapılan kongre tek kelimeyle muhteşem oldu. Kongrenin bitiminde katılımcıların memnuniyeti yüzlerinde okunuyordu. Hangi katılımcıya kongre hakkında fikrini sorduysam çok güzel, çok istifadeli olduğuna dair olumlu cevaplar aldım. Daha önce Risale-i Nur Enstitüsü tarafından ünlü fikir adamların katıldığı bu tarz çalışmalar yapılmıştı. Fakat bu kongre Türkiye’deki üniversitelerin farklı bölümlerinde okuyan gençlerin fikirlerini serbestçe sunması, ortak çözüm ve karara varmaları açısından bir ilk oldu. Gençler yılların suskunluğunu bu kongrede gür bir sadayla bozdular. Kongrede geçler konuştu, gençler tartıştı, gençler karar aldı.

Kongrenin gerçekleştirildiği Ayaş Yeni Asya Tesisleri Ankara’ya 60 km. uzaklıktaki Ayaş ilçesine bağlı Oltan kasabasında yer alıyor. Dinlenme yerleri, yemekhanesi, süit odaları, tabiî manzarası ile 5 yıldızlı otelleri aratmayacak kadar güzel planlanmış. Tesislerdeki her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Masa çalışmaları için bundan daha uygun bir yer olmazdı. Güneşin özgürce odalara girdiği, mis gibi bahar havasının hakim olduğu bir mekânda yapılan masa çalışmaları çok verimli oldu. Güzel tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kongre sırasında yürütülen masa çalışmaları büyük bir titizlikle yapıldı. “Kur’ân Medeniyeti ve Gençlik” çerçevesinde oluşturulan 10 masada üniversite öğrencileri tebliğlerini sunup fikirlerini paylaştı. Geleceğin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, yöneticileri konuştu, tartıştı ve ortak karara vardı. 25 Nisan Pazar günü bütün masaların sonuç bildirgesi katılımcılarla paylaşıldı. Sonuç bildirgelerinde o kadar güzel tesbitler vardı ki dakikalarca ayakta alkışlandı. Kendilerine söz verilen üniversite talebeleri, üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiler. Masa çalışmalarının eleğinden süzülen sonuç bildirileri 16 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Gençlik Şöleni’nde kamuoyuyla paylaşılacak.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Kongre Edirne’den Van’a, Isparta’dan İstanbul’a, Samsun’dan Adana’ya uzanan hemen hemen bütün illerden gelen katılımcılar için büyük bir buluşma merkezi oldu. Burada adeta Türkiye’nin nabzı tutuldu. Eskiden tanışanlar içim görüşme imkânı, yeni tanışanlar için kaynaşma fırsatı doğdu. Kongre boyunca o kadar samimî içten bir ortam oluştu ki, gerçekten tarifi mümkün değil. Ayaş’ta Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan çok güzel bir kardeşlik tablosu ortaya çıktı. Daha önce belki hiç görüşmemiş olan üniversite talebelerinin muhabbet ve kardeşlikleri Risâle- i Nur’un İslâm dünyasındaki birlik ve beraberliğin sağlanmasında çok önemli bir yerinin olduğunun adeta ispatı oldu. Ayaş’ta Risâle-i Nur hizmetine gönül veren üniversite talebelerinin tek yürek oldukları bir tablo ortaya çıktı. Bu kongre de gördük ki her şeyiyle donanımlı, Risâle-i Nur’a gönül vermiş, gençler gümbür gümbür geliyor. Gelecek Türkiyesi bu gençlerle İnşallah daha güzel ve aydınlık olacak. Risâle-i Nur u rehber edinen doktorlar, öğretmenler, mühendisler yarının Türkiye’sini yönetecek. Üstadın yıllar önce söylediği cennetasa baharlar bu gençlerle daha bir başka yaşanacak. Türkiye’deki ağabeylerimiz orada bulunup oradaki muhteşem gençliği görseydiler yerinde duramazdılar, diye düşündüm kongre boyunca. Temennimiz ruhu genç olan ağabeylerimizin bu gençliğe maddî ve manevî her yönden yardımcı olması yönünde. Gençlik kongresi ilk olmasına rağmen her şeyiyle çok mükemmel ve muhteşem oldu. Çok güzel meyveler alındı. Temennimiz gençlik kongresinin gelecek yılla içinde planlanıp düzenlenmesi yönünde. Kongre’nin düzenli ve sistemli işlemesi için canla başla çalışan İbrahim Hakkı Güntay ve Yasin Yapalak’a, kongrenin İstanbul ayağında büyük emekleri geçen İsmail Kartal ve Münir Şahin Ağaryılmaz Ağabeylerimize ve kongre müddetinde katılımcıların rahatı için maddî ve manevî yardımlarını esirgemeyen Ankaralı ağabey ve kardeşlerimize cânı gönülden teşekkür ediyoruz. Kongre boyunca katılımcıların ihtiyaçlarının eksiksiz yerine getirilmesinde emeği geçen, liseli talebelerden oluşan, katılımcıların tabiriyle “fırtına tayfası” bu gençler her hizmette ön planda oldular. Şık giyimleriyle, yıldırım hızlarıyla, güleryüzlü ve sempatik davranışlarıyla katılımcılardan büyük takdir aldılar. Kendilerine özel teşekkürlerimizi sunuyoruz.

MEHMET ALİ ERGENEKON

hakihamitoglu@hotmail. com

29.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Emrinizdeyim paşam” diyorlar

  BİR UZMAN ÇAVUŞLA BİR ER ŞEHİT

  Darbeci generaller yargılansın

  Erdoğan hakkındaki gensoru bugün görüşülecek

  TPAO’dan yatırımcıya dâvet

  39 BDP’li hakkında suç duyurusu

  DMO’nun arsaları 1 yıl içinde satılacak

  Bakan Gönül: Tek tip askerlik çalışması sürüyor

  Üniversiteli işsizler için Meclis araştırması teklifi

  Erzincan dâvâsı 4 Mayıs’ta başlayacak

  Barzani Türkiye’yi ziyaret edecek

  Üretimsiz istihdam olmaz

  TÜRSAB’dan hac ve umre için acenta uyarısı

  Gençlerin muhteşem buluşması

  Sincan’da şölenli gece

  İstanbullu hanımlar hayır yarışında

  Gurbetçilerin emekliliği kolaylaştIrIlacak

  Havalar ısınacak

  Vize kalktı yabancı dile rağbet arttı

  Diyanet’e en fazla soru üniversite mezunlarından

  Malatya’da beyin fırtınası

  Kahvehanelerde sigara yasağına destek yüzde 70

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım