30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dursun Çiçek için yakalama emri çıkarıldı

ISLAK İMZA iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarıldı.


Anayasada ikinci tur Pazar günü

Anayasa değişikliğinde ilk tur tamam. Maddelerin yanı sıra teklifin tümüyle birlikte 31 gizli oylamanın yapılacağı ikinci tur 2 Mayıs Pazar günü başla

Engin Alan da cezaevinde

‘’Balyoz Planı’’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında çıkarılan yakalama emri yüzüne okunan emekli Korgeneral Engin Alan tutuklandı.


  TİB Hukuk Müşaviri hakkında dâvâ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) keşfi sırasında Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin’e ‘’fiili engellemede bulunduğu’’ iddia edilen TİB Hukuk Müşaviri hakkında dava açtı.


  Türkiye AB’ye üye olmalı

İsveç’İn Ankara Büyükelçisi Christer Asp, ‘’Türkiye, Avrupa’ya dahil olan bir ülke ve Avrupa Birliği’ne üye olmalıdır’’ dedi.


  İSTANBUL 1 MAYIS’A HAZIRLANIYOR

1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da alınacak güvenlik tedbirleri ile kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 1 Mayısta saat 08.00’den itibaren Mecidiyeköy Metro’dan başlayarak Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri, Taksim Alanı’na girişe kadar olan güzergâh araç trafiğine kapatılırken, alternatif güzergah olarak E-5 Karayolu ile Piyalepaşa Bulvarı, Fişekhane Deresi Caddesi-Kasımpaşa belirlendi. Fatih Unkapanı Köprüsü’nden, Tarlabaşı Bulvarı’nı takiben Taksim Alanı’na kadar olan güzergah trafiğe kapatılacak.


  Şehitler dualarla

HAKKARİ'NİN Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayas, Amasya’nın Suluova ilçesinde Er Selman Özay’ın cenazesi ise memleketi Samsun’da toprağa verildi.


  3. KÖPRÜ AÇIKLANDI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü geçişinin de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin Garipçe ve Poyraz mevkileri arasında olduğunu bildirdi. Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü de dahil Kuzey Marmara Otoyolunun maliyetinin kamulaştırma bedelleri dahil olmak üzere 6 milyar dolar civarında olacağını kaydetti.


  Polatlı’da kaza: 25 yaralı

ANKARA'NIN Polatlı ilçesinde E-90 kara yolunun 12. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2’si ağır 25 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Antalya’dan Ankara’ya gitmekte olan İsmail Arıer yönetimindeki 06 CCU 11 plakalı yolcu otobüsü, aynı istikamette giden Hamdi Cügen idaresindeki 06 ARR 76 plakalı kamyona arkadan çarptı.


  4 terörist teslim oldu

BÖLÜCÜ terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan dört teröristin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  569 kişiye ifade özgürlüğü kapsamında ceza verildi

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 2009’da düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında 569 kişinin ceza aldığını, 36 gazetecinin tutuklu yargılandığını bildirdi.


  Özdemir Özok, son yolculuğuna uğurlandı

KANSER tedavisi gördüğü Amerika’da vefat eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı avukat Özdemir Özok, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özok için TBB önündeki törenin ardından Kocatepe Camisi’nde tören yapıldı.


  AB’de el bagajlarına sıvı yasağı kalkıyor

AB, uçak yolcularının el bagajlarında sıvı maddeler bulundurmaları konusundaki kısıtlamaları 2013 yılında kaldıracak.


   Havalar 8 derece ısınacak

POYRAZIN hafta sonunda etkisini yitireceği Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 6-8 derece artacağı bildirildi.


  Suya 2,5 yılda yüzde 175 zam

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, iki buçuk yılda enflasyon oranı yüzde 24 olarak gerçekleşmişken, İstanbul'da su fiyatlarının yüzde 175’e varan oranlarda zamlandığını bildirdi. 2007'deki kuraklık sebebiyle su fiyatlarına zam yapıldığını hatırlatan Kaya, bu yıl barajların doluluk oranının yüzde 98,5’e ulaştığını hatırlattı.


  Atina’ya 500 kişilik cami

YUNANİSTAN Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis, başşehir Atina’da 500 kişi kapasiteli bir cami yapımının kararlaştırıldığını söyledi.


  YGS sonuçları bugün 10.30’da açıklanıyor

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını bugün açıklayacak.


  Artan çalışma süreleri işsizliği büyütüyor

Türkiye’de son yıllarda giderek uzayan çalışma saatleri işsizlik sorununun daha da büyümesine sebep oluyor. DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, Türkiye’de fiili çalışma sürelerinin uzaması, sebepleri ve sonuçlarını içeren bir rapor hazırladı. Raporda, Türkiye’de yasal düzenlemelere rağmen çalışma sürelerinin aşılmasının sık sık yaşanan bir uygulama olduğu ifade edildi.


  Taksim’de öğrenci buluşması

TÜRKİYE'DE okuyan yabancı öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti sunan dernek, hem öğrencilere organizasyon kabiliyeti kazandırmak adına hem de ülkemizde okuyan yabancı öğrencilerle ülkemiz insanı arasında kültür alış verişine zemin oluşturmak adına 2007’den beri bu organizasyonu düzenliyor.


  AB’de alkol endişesi

AB dönem başkanlığını yürüten İspanya’nın organize ettiği Avrupa Birliği Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Koordinasyon toplantısına katılan yetkililer, gençlerde alkol kullanımının endişe verici boyutta olduğuna dikkati çekti.


  Gösteri havuzları ömürlerini kısaltıyor

Birçok ülkede kanunî düzenlemelerle faaliyetleri yasaklanan veya kısıtlanan gösteri merkezlerindeki yunusların tabiattaki hemcinslerine göre daha kısa yaşadıkları ve bu merkezlerin Türkiye’deki sayısının ise her geçen yıl arttığı bildirildi.


  Uzay yelkenlisi güneş enerjisiyle yol alacak

Japonya, yakıt kullanmadan güneş ışınlarının itici gücüyle hareket edecek IKAROS uzay yelkenlisinin 18 Mayıs’ta fırlatılacağını duyurdu.


  Türkiye din özgürlüklerini ihlâl konusunda izleniyor

Amerİkan Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu, “ciddi din ihlallerinin” yapıldığı 13 ülkeyi ve izlemeye aldığı 12 ülkeyi açıkladı.


  Çiftçi, bir tıkla bahçe sulayacak

Afyonkarahİsar’In Sultandağı ilçesinde modern sulama sistemine geçen çiftçiler, meyve bahçelerinin sulamasını internet üzerinden bir tuşla yapabilecek.


  Annene kalbini gönder

PTT Genel Müdürlüğü, Anneler Günü dolayısıyla ‘’Ona Kalbini Gönder’’ mektup kampanyası başlattı.


  72 milyon salâvat

Anadolu Gençlik Derneği Beylikdüzü Şubesi tarafından Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in (asm), Kutlu Doğumu vesilesiyle başlatılan salâvat okuma kampanyasına halk yoğun bir katılım gerçekleştirdi.


  Bayan sürücüye 50 bin $ ceza

Bİrleşİk Arap Emirlikleri’nde yaşayan bir bayan sürücüye kesilen trafik cezalarının toplamının 50 bin 640 dolara ulaştığı bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım