30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

En pahalı eti Türkiye yiyor

ATB Başkanı Faik Yavuz, dünyanın en pahalı etini Türk tüketicisinin yediğini söyledi. Almanya’da karkas gövde etin fiyatının 3,5 euro, yani 7 lira olduğuna dikkat çeken Yavuz, Türkiye’de ise bu fiyatın iki katı olduğunu kaydetti. Yavuz, et fiyatlarında istikrar sağlanması için maliyetlerin aşağı çekilmesi gerektiğini söyledi.



SİLÂHA HER YIL 14 MİLYAR EURO HARCIYOR

Yunanistan'ın batma durumuna gelmesinde, bilhassa Türkiye'ye karşı silâhlanma yarışının etkili olduğu belirtildi. Ekonomistlere göre, Türkiye'ye karşı silâhlanma bütçesi her yıl artış gösteren Yunanistan, AB içinde en yüksek savunma bütçesine sahip ülke olarak gösteriliyor, Yunanistan'ın silâhlanmaya yıllık ortalama 14 milyar euroluk harcama yaptığına dikkat çekiliyor.



IRAK'TAN, İŞ ADAMLARINA YATIRIM DÂVETİ

Irak’in petrol ve doğalgaz rezervleri Türkiye’nin en büyük yurtdışı fuar organizasyonu şirketlerinden Expotim aracılığıyla bütün dünyaya tanıtılacak.



Bütün sektörlerin kalifiye elemana ihtiyacı var

İklımlendırme ve tesisat fuarı ISK-SODEX’in tanıtımını yapmak için bir araya gelen sektör temsilcileri, kalifiye elemanların az olmasından şikâyetçi.



BİM’in önceki CEO’su Jos Simons’a ödül

Jos Simons, Hollanda perakendesinde gösterdiği üstün başarısı için “What’s going on in Retailing?!” (Perakendede neler oluyor?) Ödülünü aldı.



Esnaf can çekişiyor

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, hükümetin hazırladığı “Esnaf ve sanatkârlar Değişim ve Destek Planı”nın, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini savunarak, piyasaları hareketlendirecek daha ciddî ve gerçekçi tedbirlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.



SETBİR’in yeni başkanı Ali Güler

Türkiye, Süt, Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) seçimli Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.



Kredi derecelendirme kuruluşlarına inanmayın

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarına çok da inanmamak gerektiğini söyledi. Kredi derecelendirme kuruluşları ve notlarına ilişkin görüşleri sorulan Strauss-Kahn, kuruluşların piyasadan topladıkları bilgileri yansıttıklarını belirterek, söyledikleri şeye çok da inanmamak gerektiğini ifade etti.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım