30 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İTALYA'DA İNTER COŞKUSU

İTALYAN spor gazeteleri, Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı finalinin rövanşında Barcelona'ya 1-0 yenilen FC İnter'in ilk maçı 3-1 almış olmanın avantajıyla 38 yıl aradan sonra finale yükselmesini manşete çekti.

İtalya'nın en yüksek tirajlı gazetesi La Gazzetta dello Sport, dün, "İnter: Gurur duvarı" manşetiyle çıktı. Manşetin altındaki spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verildi: "68 dakika boyunca Barça'ya 10 kişi direnen İnter, 38 yıl aradan sonra finalde Bayern Münih'le mücadele edecek. Siyah-mavililer 1-0'lık yenilgiye karşın Madrid biletini almayı başardılar. Mourinho: Kahramanlarım kan döktüler." "Kahraman İnter" biçiminde iki kelimelik bir manşet atan Corriere dello Sport, spottaki değerlendirmelerinde bir İtalyan takımının finale yükselmesinin ülke açısından gurur vesilesi olduğuna işaretle, şu cümleleri kullandı: "Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir İtalyan takımı finalde. 22 Mayıs'ta Bayern'le karşılaşacak. İnter, 10 kişi kalsa da dizlerinin bağı çözülmeksizin direnerek büyük Barcelona'yı eledi. Mourinho coştu ve 'Ekibim sahada adeta kan döktü' dedi. Thiago Motta 27. dakikada kırmızı kart gördü. Siyah-mavililer 38 yıllık aradan sonra finale yükseldi. Finalde Almanların Ribery'si olmayacak."

Tuttosport ise Siyah-mavililerin başarısını, ikinci manşetten, "Kahraman İnter finalde" cümlesiyle duyurdu. "Mou Camp'da Barça'ya güle güle" başlıklı yorum yazısında ise Jose Mourinho'nun bu önemli başarıyla Nou Camp Stadı'nın adını adeta "Mou Camp" haline getirdiğine işaretle, şu değerlendirmelere yer verildi: "Thiago Motta'nın oyundan çıkarılmasıyla sahada 10 kişi kalan İnter, kahramanca ve de müthiş bir sınav verdi. Bir kişi herkes için, herkes bir kişi için mücadele etti: Jose Mourinho. Barcelona'ya sadece 1-0 yenilmek, Camp Neo'yu Camp Mou'ya dönüştürürken, İnter'i de 38 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı. Siyah-mavililer 22 Mayıs'ta Madrid'de Bayern Münih'le final oynayacak."

30.04.2010


 

Mourinho: Barcelona'yı hiçbir zaman çalıştırmam

İSPANYOL basını, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'nın İnter'e elenmesine neredeyse sevindi. Katalonya ile Madrid arasındaki tarihi çekişme bir kez daha kendisini sporda gösterdi.

AS gazetesi, Real Madrid'in kupa kazandığında kutlamalarını yaptığı Cibeles meydanına atfen ''Cibeles rahat uyuyor'' başlığını kullanırken, Marca gazetesi de ''Mou, bunu hak ettin'' manşetini attı. Finalin Real Madrid'in stadı olan Santiago Bernabeu'da oynanacak olmasından dolayı Barcelona'nın burada Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmasını istemeyen Madridliler, İnter'in finale kalmasıyla memnun oldu. İnter Teknik Direktörü Jose Mourinho, açıklamalarında yine polemik meydana getirdi. ''Çok fazla kazanan kaybetmesini bilmez. Bu çok zor ve ben bunu daha önceden söylemiştim. Ben çok kötü bir kaybedenim ama bu sefer kaybetme sırası onlarda'' dedi. ''Barcelona'yı gelecekte çalıştırmayı düşünürmüsünüz?'' şeklindeki bir soruya ise Portekizli teknik adam ''hiçbir zaman'' diyerek cevap verdi ve ''Bu kinin sevgiye dönüşeceğine inanacak kadar salak değilim'' diye konuştu. Maç için yapılan yorumlarda, Motta'nın kırmızı kartla atıldığı pozisyonda Busqutes'in hakemi aldattığı, Pique'nin golünde ofsayt olduğu belirtilerek, ''Uzun bir süre 10 kişi oynayan İnter, Barcelona'ya boş yer bırakmadı. Barça, İnter duvarını aşamadı'' denildi.

30.04.2010


 

Kewell 110 gün sonra dönüyor

GALATASARAY'DA sakatlığı büyük sorun probleme sebep olan Avustralyalı futbolcu Harry Kewell, 110 gün sonra yeşil sahalara dönme şansını yakaladı.

Orduspor ile 10 Ocak'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası grup maçında forma giyen ve ilk yarı sonunda oyundan çıkan Kewell, sakatlığı nedeniyle formasından 110 gün ayrı kaldı. Uzun süren tedavisinin ardından hafta başından beri kontrollü olarak takım idmanlarına çıkmaya başlayan ve son iki gün takımla birlikte çalışan Kewell, oynayacak duruma geldi. Kewell, teknik direktör Frank Rijkaard'ın kararı doğrultusunda, sarı-kırmızılıların 1 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmada maç kadrosuna alınabilecek. Kewell, böylece yaklaşık 4 ay sonra yeniden yeşil sahalara dönecek. Harry Kewell'ın, bu sezon oynadığı 27 resmi maçta 14 golü bulunuyor. Öte yandan Galatasaray, 1 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü. Sakatlıkları geçen Mehmet Topal ve Emre Aşık'ın takımla birlikte çalıştırıldıkları açıklandı.

BELEDİYE G.SARAY'I YENEMİYOR

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu karşılaşacağı Galatasaray karşısında galibiyet elde edemedi. İstanbul ekibi, 3 sezondur mücadele ettiği ligde, Galatasaray ile yaptığı 5 maçın, 3'ünü yitirdi, 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ligdeki ilk sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile 22 berabere kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında ise rakibine 30 yenildi. İstanbul temsilcisi, geçen sezon ise deplasmanda 20, kendi sahasında ise 10'lık skorlarla rakibine mağlup oldu.

30.04.2010


 

ALİ SAMİ YEN İHALESİ İPTAL EDİLDİ

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), Ali Sami Yen Stadyumu arsası için verilen 416,5 milyon liralık teklifi, ''iyi ama yetersiz'' buldu.

Seyrantepe Spor Kompleksi'nin maliyetinin öngörülenin üzerine çıkması nedeniyle daha fazla kaynak ihtiyacında olan TOKİ, Ali Sami Yen arsası için düzenlenen ihaleyi iptal etti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, ''Aslında arsa için değerine göre çok iyi fiyat verildi. Ama bizim Seyrantepe kompleksi bizim öngördüğümüzden daha pahalıya mal olacağından daha çok gelir sağlamak amacıyla ihaleyi iptal ettik. Hasılat paylaşımını denemek zorundayız. İyi bir ihaleydi, üzgünüm'' dedi. Ali Sami Yen için Açşıoğlu-Nurol tarafından verilen fiyatı ''arsa değeri'' olarak iyi bulduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: ''Eren Talu'nun daha önceki ihalede verdiği teklifle hemen hemen aynı hatta üzerinde. Ancak Seyrantepe için öngördüğümüz maliyet 270 milyon liradan 310 milyon liraya çıktı. Bize para kalmıyor. Açıkları kapatmamız için daha fazla gelir elde etmeliyiz, bunun için hâsılat paylaşımı yöntemini deneyeceğiz. En kısa sürede hâsılat paylaşımı yöntemiyle yeniden ihaleye çıkıyoruz.''

Hasılat paylaşımı yönteminde daha iyi bir teklifin geleceğine inandığını belirten Bayraktar, ''Bir malın değerini alıcı belirler. Beklediğimiz rakama ulaşıncaya kadar ihaleye devam edeceğiz'' dedi. Hasılat paylaşımı yönteminde yatırımcı açısından bir takım avantajlar olduğunu anlatan Bayraktar, özellikle devletin ortaklığının devam etmesi nedeniyle imar ve ruhsatla ilgili sorunların daha kolay çözülebildiğine işaret etti.

30.04.2010


 

Şöhretler kanser hastaları için sahaya çıktı

GAZİANTEP'TE kanser hastaları ve yakınlarına barınma hizmeti verilmesi amacıyla yürütülen 'Umut Evi' projesine destek amacıyla düzenlenen gösteri maçında, şöhretler forma giydi.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan ve Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada, Rıdvan Dilmen'in kaptanlığını üstlendiği ''beyaz'' formalı takım ile kaleci Yaşar Duran'ın kaptanlığını üstlendiği ''Kırmızı'' formalı takım mücadele etti. 30'ar dakikalık 2 devre halinde oynanan karşılaşmada Yaşar Duran ve arkadaşları Rıdvan Dilmen'in takımını 3-2 mağlup etmeyi başardı. ''Kırmızı'' formalı takımın gollerinin 2'sini Mehmet Gönülaçar, birini İsmet Savcılı atarken, ''beyazlı'' takımın gollerinin 2'sini de Metin Uzun kaydetti.

30.04.2010


 

"Sinan Erdem Ödülü" M. Ali Yılmaz'a verildi

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) eski başkanı Sinan Erdem anısına düzenlenen olimpik hizmet ödülü, sahiplerini buldu.

Akil Adamlar Olimpik Hareketi ile Türk Spor Ajansı'nın birlikte organize ettiği törende, 1992 yılında ilk olimpiyat kanununu çıkaran TBMM ile o dönemin spordan sorumlu bakanı Mehmet Ali Yılmaz, ödüle layık görüldü. Bu arada, Akşam Gazetesi'nden Bahri Havadır'a da ''Türkiye'nin Spor Yazarı'' ödülü verildi. Mehmet Ali Yılmaz, aldığı ödülün kendisini gururlandırdığını ve onurlandırdığını belirterek, ''Sinan Erdem ile arkadaştık. Olimpiyat ruhunun Türkiye'de çalışması için Sinan Erdem'in çok çabası vardı, kanunun çıkışında da büyük emek verdi'' dedi.

30.04.2010


 

25 ülkeden 156 golfçü Antalya'da mücadele ediyor

GOLFTE European Challenge Tour'un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Challenge 2010, Antalya Belek'te başladı.

Carya Golf Club ve Türk Havayolları sponsorluğunda gerçekleştirilen şampiyonaya 25 ülkeden 156 profesyonel golfçünün katıldığı bildirildi. Carya Golf Club Genel Müdürü Erkan Gürgöze, yaptığı açıklamada, kulübün Avrupa'nın en iyi 100 sahasından biri seçildiğini kaydetti. Gürgöze, ''Kulübümüz European Challenge Tour'a evsahipliği yaparak kalitesini kanıtladı'' dedi. Yabancı basın mensuplarının da takip ettiği şampiyona 2 Mayıs'ta sona erecek.

30.04.2010


 

Türkiye Kupası finalinin biletleri satışa sunuldu

FUTBOLDA Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 5 Mayıs Çarşamba günü Şanlıurfa'da yapılacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin biletleri dün satışa çıkarıldı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, biletler bugünden itibaren Biletix gişelerinde, internet sitesinde ve (0216) 556 98 00 numaralı çağrı merkezinden satışa sunuldu. Şanlıurfa GAP Arena'da yapılacak final maçının biletleri ayrıca, bugün saat 13.00'ten itibaren Şanlıurfa 11 Nisan Stadı gişelerinden de satılacak. 11 Nisan Stadı'nın bilet gişeleri, 1 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazartesi günleri de saat 10.0018.00 arasında hizmet verecek. Biletler kale arkası 10 TL, maraton 20 TL, numaralı da 30 TL olarak satılacak. Trabzonspor taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları da güney tarafındaki tribünlerden yer alacak.

30.04.2010


 

ABD'de "USA Trabzonspor Derneği" kuruldu

AMERİKA'NIN New York kentinde, 'Trabzonspor USA Derneği' kurulduğu bildirildi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Trabzonspor taraftarları tarafından kurulan derneğin resmi açılışının 21 Mayıs'ta, New York'un Brooklyn bölgesinde, kulüp başkanı Sadri Şener, asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve teknik direktör Şenol Güneş'in katılımıyla yapılmasının planlandığı belirtildi. Dernek üyelerinin ayrıca, New York'ta her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Türk Günü Yürüyüşü'ne 23 Mayıs tarihinde Trabzonspor formaları ve bayraklarıyla katılacakları kaydedildi.

30.04.2010


 

Voleybolda final serisinin ilk maçı yarın oynanacak

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Fenerbahçe Acıbadem ile Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom arasındaki pla-yoff final serisi 1 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

Voleybol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, toplamda 3 galibiyet alacak takımın 2009-2010 sezonu şampiyonluğuna ulaşacağı serideki bütün maçlar Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda oynanacak. Serinin ilk maçı 1 Mayıs Cumartesi günü saat 18.30'da, ikinci maçı 4 Mayıs Salı günü saat 19.30'da, üçüncü maçı da 6 Mayıs Perşembe günü saat 18.30'da oynanacak. İlk 3 maçta sonuç alınamazsa, şampiyonu belirleyecek gerekirse dördüncü maç 9 Mayıs Pazar günü, beşinci maç ise 11 Mayıs Salı günü oynanacak.

30.04.2010


 

Tottenham Hamit Altıntop'u yakın takibe aldı

PREMİER League ekiplerinden Tottenham Hotspur'un, Bayern Münih formasını giyen Hamit Altıntop'u takibe aldığı ileri sürüldü.

The Mirror gazetesi, Tottenham'ın, Alman ekiple sözleşmesi bu yıl sona erecek olan futbolcuyu kadrosuna katmak istediğini yazdı. Hamit Altıntop ile Atletico Madrid ile Galatasaray'ın da ilgilendiğini belirten gazete, Bayern Münih'in, futbolcusuyla yeni bir anlaşma yapmak istediğini, ancak bu konuda şimdiye kadar bir adım atılmadığını kaydetti. Tottenham, Premier League'in bitimine 3 hafta kala 4. sırada bulunuyor. İngiliz ekibin, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etmesi halinde Altıntop transferinde avantajlı duruma geçebileceği belirtiliyor.

30.04.2010


 

F.Bahçe-Bornova önünde

BEKO Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Bornova Belediyesi arasındaki play-off çeyrek final serisinde ikinci maç bugün İstanbul'da yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. İstanbul'da Çarşamba günü yapılan serinin ilk maçını 83-58'lik skorla kazanan Fenerbahçe Ülker 1-0 öne geçti.

30.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım