02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Korsan öğrenci servisine geçit yok

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde, korsan öğrenci taşıyan 164 araç belirlenerek trafikten men edilirken, sahte plakâlı 5 araca da el konuldu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenci taşıyan 4 bin 796 aracı denetledi. Bu araçlardan C plâkalı olmayan 164 araç tesbit edildi. Servis odasına kayıtlı olmayan ve hususî araçlara ait plâka bulunduran bu araçlar trafikten men edildi.

Denetimler sırasında 5 aracın sahte C plâkası olduğu tesbit edildi. Bu araçlara mahkeme kararıyla el konuldu. Servis araçlarından üzerinde icra kararı bulunan 6 araç da adlî emanete alındı. Emniyet yetkilileri halen Ankara’da 5 bin 337 kayıtlı öğrenci servis aracı bulunduğunu belirterek, kontrollerin okulların kapanmasına kadar aralıksız sürüdürüleceğini söylediler.

Bu arada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün sürücü kurslarına ait aday sürücülerin eğitiminde kullandıkları özel dizaynlı, eğitici sürücü bölümünde fren ve vites değiştirme pedalının yeraldığı modifiye araçlar üzerinde yaptıkları denetimlerde de araçların büyük bölümünün belgesiz olduğu belirlendi. Yapılan kontrollerde 41 ayrı sürücü kursuna ait 62 araç denetlendi. Bu araçlardan sadece 7’sinin yapılan değişiklikleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kontrolünde projelendirerek yaptıkları ve bu değişikliği ruhsata işlettikleri belirlendi. Araçlardan 55’nin bu değişiklikleri projelendirmeden yaptıkları ve ruhsatlarına işletmedikleri belirlendi. Araçlardan 29’unun üzerinde sürücü kursuna ait logo ve sürücü adayı yazısının bulunmadığı, 4 aracın sigortasız, 4 aracın muayenesiz olduğu tesbit edildi.

Ankara’da 200 sürücü kursu bulunduğu, bunlara ait yaklaşık 600 eğitim aracının yeraldığını belirten yetkililer, iki günde 62 aracın denetlenerek, 61’inin trafikten men edildiğini kaydettiler. Yetkililer, 15 gün içerisinde 600 sürücü kursu araçlarının tamamının denetleneceğini, kurallara aykırı araçların trafiğe çıkarılmayacağını bildirdiler.

02.05.2010


 

Solhan’da okuma seferberliği başlatıldı

Bİngöl’ün Solhan ilçesinde Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Kütüphanecilik Kulübü tarafından hazırlanan “Okuyalım Okutalım” projesi kapsamında, kahvehanelerde kitaplıklar oluşturulurken, gezici bir kütüphane kuruldu.

Hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleri ile bugüne kadar 61 öğretmen ve 102 öğrenciye yurtdışı deneyimi kazandıran Solhan METEM, sosyal muhtevalı gençlik projeleriyle de dikkat çekiyor. METEM şimdi de topluma okuma sevgisi aşılamak amacıyla ‘Okuyalım Okutalım’ adlı projeyi hayata geçirdi. Proje hakkında konuşan METEM Müdürü Ömer Cengiz, Solhan halkına okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan yaklaşık 2 bin 500 kitap toplandığını, konferanslar planlandığını, afiş tasarımları yapıldığını ve promosyon ürünler hazırlandığını söyledi. Cengiz, ayrıca çayevlerinde Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar önderliğinde ‘Okuma Etkinlikleri’ başlatıldığını kaydetti. Proje 5 ay sürecek.

02.05.2010


 

8 öğrenci tutuklandı

DİyarbakIr’da Dicle Üniversitesince (DÜ) düzenlenen ‘’Bahar Şenliği’’ni engellemek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 104 öğrenciden 8’i tutuklandı.

D.Ü’de 26 Nisan 2010 günü Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında gerçekleştirilen şenliği, görüşlerinin alınmadığını ileri sürerek engellemek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan üniversite öğrencileri, Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar süren ifade alma işleminin ardından öğrencilerden 8’i ‘’terör örgütü adına suç işlemek’’ ve ‘’örgütün propagandasını yapmak’’ suçlarından sevk edildikleri Özel Yetkili Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı, 96 öğrenci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

02.05.2010


 

Habur’da kaçak sigara operasyonu

ŞIrnak’In Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda 11 bin 910 paket kaçak sigara ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Habur Kaçakçılık ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Habur Gümrük Sahası’nda bir kamyonda arama yaptı.

Aramada, kamyon kasasının tabanına ve 4 lastiğe gizlenmiş 11 bin 910 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

02.05.2010


 

Yalova Temsilcilik binamız yükselmeye devam ediyor

Geçen aylarda Yalova’da yapımına başlanan temsilcilik binamız bütün hızıyla yükselmeye devam ediyor. Yalova Temsilcimiz Hasan Ürekli, Haziran ayında binanın açılışını yapmayı planladıklarını ifade etti.

Ürekli, “Yalova, üç büyük şehir arasında maalesef kültürel ve ticaret anlamında zayıf kalmış bir şehir. Bu noktada Yalova, son yıllarda bir atılım içerisinde. Böyle bir değişime ayak uydurmamamız söz konusu olamazdı. Yaşadığımız şehirde örnek olacağına inandığımız bu binada; haftalık periyotlarla düzenleyeceğimiz sohbetler, söyleşiler, paneller v.b. faaliyetler düzenlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bina hakkında da kısa bir bilgi veren Ürekli, "Şu an itibariyle mermerlerimiz döşendi. Pencerelerimiz takıldı. 130 metrekare toplantı salonumuzun kartonpiyer ve dış mantolama çalışması önümüzdeki günlerde başlayacak. Gönül dostlarımızın destekleriyle devam eden inşaatımıza maddî destek de bulunmak isteyen dostlarımız bizimle irtibata geçebilirler, ama manevî destek olan dualarını üzerlerimizden eksik etmemelerini istiyoruz” dedi.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım