02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Beyaz intifada giderek yayılıyor

Batı Şeria’da topraklarına gerek duvar inşaatı ile, gerekse yerleşimciler tarafından el konulan, duvar ve çitler sebebiyle tarlalarına ulaşamayan, hareketleri kısıtlanan Filistinlilerin ‘’beyaz intifada’’ olarak tanımlanan, şiddet içermeyen gösterileri giderek genişliyor. Bu intifadaya yabancı eylemciler ile İsrailli barış yanlıları da destek verirken, İsrail askerlerinin eylemcileri gözaltına aldığı bildirildi.


ABD: Dolaylı görüşmeler haftaya

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD’nin arabuluculuk yaptığı İsrail ve Filistin arasındaki dolaylı görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyle

İsrail, İHH temsilcisini gözaltına aldı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Batı Şeria’daki bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, İsrail tarafından 27 Nisan 2010 tarihinde gözaltına a


  Putin’den Kiev’e yeni teklif

Sİvastopol deniz üssü anlaşmasından sonra Moskova, Ukrayna ile ilişkileri geliştirmeye devam ediyor.


  Cidde’de bina çöktü

Suudİ Arabistan’ın Cidde şehrinde 3 katlı bir binanın çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.


  Arnavutluk’ta siyasî gerginlik

Arnavutluk’ta ana muhalefet Sosyalist Parti’nin 28 Haziran 2009’da düzenlenen genel seçimde oy sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek parlamentoyu boykot etmesiyle başlayan siyasî gerginlik, giderek tırmanıyor.


  MAHKûMLAR TEMİZLEYECEK

Petrol tabakasının Perşembe akşamı kıyılarına ulaştığı Louisiana eyaletinin valisi Bobby Jindal, kıyıların temizlenmesi için mahkûmların çalıştırılmasını kararlaştırdı.


  Meksika’daki çevre felâketi ciddî boyutlara ulaşabilir

AmerİkalI yetkililer, her gün milyonlarca litre hampetrolün denize karıştığı Meksika Körfezi’ndeki çevre kirliliğinin çok daha ciddî boyutlara ulaşmasından endişe ediyor.


  Rusya ve Yunanistan’da 1 Mayıs’a ilgi az oldu

Rusya’nIn başkenti Moskova’da 1 Mayıs, Emek ve Bahar Bayramı olarak 3 ayrı yerde kutlanırken, bu yılki faaliyetlere 40 bin dolayında kişi katıldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım