02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

KARAKOL KOMUTANI DA ŞEHİT OLDU

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 4 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Bir yıllığına oraya atandığı belirtilen Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40) ile, beş yıldır bölgede görev yapan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28) de şehitler arasında.


TÜRK-İŞ BAŞKANINI KONUŞTURMADILAR

Kutlamalarda Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'ya yönelik protesto gösterisinin ardından itiş-kakış oldu. Kumlu kürsüye çıktığında bir grup protesto göste

“Kara siteler” asker işiymiş

Mahkemenin kabul ettiği dördüncü Ergenekon iddianamesine göre, kara propaganda yapmak amacıyla kurulan bazı internet sitelerinin IP numaralarının Gene


  Kutan: Anayasa’da değişiklikler yeterli değil

Saadet Partisi eski Genel Başkanı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa değişikliği konusunda atılan adımların yetersiz olduğu nu kaydetti.


  Türker: AB’den hiçbir zaman vazgeçilmesin

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) üye olma fikrinden hiçbir zaman vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.


  Otomobil Zap Suyu’na uçtu

HakkÂrİ’de bir otomobilin Zap Suyu’na düşmesi sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3’ü çocuk 5 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Hakkâri’den Şırnak’a giden Sıddık Bilen yönetimindeki otomobil, Hakkâri-Çukurca kara yolunun 50. kilometresindeki Taşbaşı Köyü yakınlarında Zap Suyu’na düştü.


  Trafik canavarıyla mücadelenin tek yolu, kurallara uymak

KARAYOLU Güvenliği ve Trafik Haftası münasebetiyle 01–07 Mayıs tarihleri arasında çeşitli faaliyetler düzenlenerek vatandaşlar bilinçlendirilecek.


  Hastalıklar önceden tahmin edilebilecek

Stanford Üniversitesi uzmanları bir insana ait gen haritasını tamamıyla deşifre ederek kişinin hangi hastalıklara yakalanma riski taşıdığını belirlemeyi başardı.


  Han Çadırı, Temmuz’da açılıyor

Kazakİstan’In yeni sembolü Han Çadırı Alışveriş ve Eğlence Merkezi, dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


  Pirinç kabuğundan su geçirmez kumaş

skerİ hava lisesi öğrencileri, pirinç kabuğunda saklı ‘’prolamin’’ adlı maddeyi kullanarak su geçirmez kumaş üretti. Burak Aslan ve Mehmet Çiçek adlı öğrencilerin ürettiği kumaş, askerî üniformalarda ya da cerrahlar tarafından ameliyathanelerde kullanılabilecek.


  18 asırlık kapıyı koruma çabası

Anadolu’da 20 asırdır çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti’nin sembolü olan ve yıkılma tehlikesi altındaki ‘’Ala Kapı’’nın kurtarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


  Fatih Üniversitesi'nde 7 kıt'a 7 renk buluşuyor

7 kIt'anIn kültürü Fatih Üniversitesi’nde buluşuyor. 7 Kıt'a 7 Renk Kültür Festivali kapsamında kendi kültürlerini, hayat tarzlarını ve yemeklerini tanıtacak yabancı uyruklu öğrenciler festival boyunca, barış ve dostluk köprülerini güçlendirecek.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım