09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Vize gittikçe zorlaşıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, vizenin aslanın ağzında olduğunu belirterek, bazı ülkelerin, Türk vatandaşlarına vize vermemek için işi yokuşa sürdüklerini bildirdi. ATO’nun vize araştırmasına göre elçilikler, vize başvurusunda bulunanlardan 40’a yakın belge istiyor.


HER ŞEHİT HABERİ AĞLATIYOR

21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın 82 yaş

Kozan, şehidine gözyaşı döküyor

Hakkarİ’nİn Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can’ın (23) memleketi Adana’nın Koz


  Cihan Haber Ajansı 18 yaşında

Cİhan Haber Ajansı (Cihan) 18. yaş gününü geniş katılımlı bir resepsiyonla kutladı. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın da konuk olarak katıldığı geceye, çok sayıda gazete ve ajansın üst düzey yöneticileri, medya camiasının seçkin kalemleri ve gazeteciler katıldı.


  Bulanık dâvâsı Ankara’ya alındı

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009’da meydana gelen olayın dâvâsı, avukatların başvurusu üzerine Ankara’ya alındı.


  Baykal’a suikast iddiası

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesine e-posta yoluyla gelen ihbarda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ‘Baykal’ı iki dizinden vurun’ yazdığını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ihbarı doğruladı.


  AB sürecinin neresindeyiz?

DP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ülgen, hükümetin ilk yıllarında AB yolunda bazı reformlar yaptığını ifade ederek, ancak özellikle 2005’ten sonra bu reformlara son verildiğini kaydetti. Avrupa’nın 2030 yılına kadar nasıl şekillenmesi gerektiğine ilişkin bir rapor hazırlayan 12 kişilik Avrupalı “Akil Adamlar” grubu ise, AB ile Türkiye arasındaki üyelik müzakerelerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.


  Cindoruk: AB’nin sınavı, Türkiye’nin tam üyeliği

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Avrupa Birliği (AB) açısından verilecek tarihî sınavın, Türkiye’nin tam üyeliği olduğunu söyledi.


  Piknik alanında 6 adet tüfek bombası bulundu

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde 6 adet patlamamış tüfek bombası bulundu.


  Müzakereler devam etmeli

Avrupa’nIn 2030 yılına kadar nasıl şekillenmesi gerektiğine ilişkin rapor hazırlayan 12 kişilik Avrupalı “Akil Adamlar” grubu, “üyelik müzakerelerinin devam etmesi gerektiğini” belirtti.


  AB, taahhütlerine sadık kalmalı

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ‘’Avrupa Birliği’nin (AB) taahhütlerine sadık kalarak, yapıcı tutumunu sürdürmesini ve ülkemizin katılımı konusunda kararlılık göstermesini bekliyoruz’’ dedi.


  GÜL, ESAD İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, bakanların da katılımıyla İstanbul’da bir ara geldi.


  Şahin: Referandum süresi tartışması gereksiz

TBMM başkanı Mehmet Ali Şahin, referandum süresi ile ilgili tartışmalar konusunda ‘’Bu tartışmayı gereksiz görüyorum’’ dedi.


  Medvedev’in ziyaretinde 12 anlaşma imzalanacak

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in 11-12 Mayısta yapacağı resmî Türkiye ziyareti sırasında 12 anlaşma imzalanmasının öngörüldüğünü söyledi. Büyükelçi Akıncı, Medvedev’in Türkiye ziyareti öncesinde verdiği demeçte, Medvedev’in ziyaretinin ön hazırlığının Ankara’da Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin başkanlığındaki heyetin katıldığı Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısında yapıldığını belirterek, bütün meselelerin bu toplantıda ele alındığını söyledi.


  Tanzimat’tan beri halk anayasasını yapamıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, anayasanın Tanzimat’tan beri elitler tarafından yapıldığını ve elitlerin halka anayasayı üretme izni vermediğini söyledi Kanal 5 Televizyon’unda “Gündem Türkiye” programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa için yapılacak referandumda partisinin yeni anayasaya destek vereceklerini ifade etti.


  Susurluk Raporu incelenecek

İkinci ‘’Ergenekon’’ davasında mahkeme heyeti, Susurluk Raporu’nun aslının, Başbakanlık’tan ve eski Başbakan Mesut Yılmaz’dan, incelenmek üzere istenmesine karar verdi.


  Eğitim dünyayı değiştirir

VAN’DA Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu önünde bekleyen ve çevreye rahatsızlık veren gençler, okulda açılan internet merkezi sayesinde eğitimin parçası haline getirildi.


  Kayıt parası problemi bitecek

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, “Millî Eğitim’e yeni idare şekli geliyor.


  Kız öğrenci sayısı 7’den 5 bine çıktı

BİTLİS’İN Güroymak ilçesinde, kız çocuklarının okula kazandırılması için yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2000 yılında sadece 7 kız öğrencinin liseye devam ettiği ilçede, Kaymakamlık ve Millî Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları ve halkın bilinçlenmesiyle, artık ilköğretim ve lisede olmak üzere 5 893 kız öğrenci, eğitimine devam edebiliyor.


  Kutuplar biyolojik tür zengini

TÜRK bilim adamının da bulunduğu bir ekip, Norveç’in kuzeyindeki Svalbard adasında yaptığı çalışmada, bdelloid rotiferlere ait 52 tür tespit ederken, bu çalışmayla kutupların bilinenin aksine mikroskobik açıdan tür zengini olduğu belirtildi.


  Gelişmişlik anneleri de etkiliyor

DÜNYA bugün Anneler Günü’nü kutlarken, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) 2009 raporu, kadınların ülkeler arası eşitsizliğini ortaya koyuyor.


  Ellerini yıka, vicdanın rahatlasın!

AMERİKA’DA yapılan bir araştırmaya göre el yıkamak hayatta temiz bir sayfa açma hissi uyandırıyor. Michigan Üniversitesi psikologlarına göre vicdanı rahatlatmak için suya sabuna dokunmak yeterli.


  Hastalar müzikle sakinleşecek

DANİMARKA’DA yeni başlatılacak bir uygulamada, ambülânslarda hastalara müzik dinletilecek.


  Silâha hayır, kitaba evet

BALÇOVA Belediyesi bireysel silâhlanmaya karşı bilinçlendirme kampanyası başlattı.


  Yaşlılar için camiye asansör

RİZE’DEKİ üç katlı bir camide, yaşlıların rahat inip çıkması için vatandaşların yardımlarıyla asansör sistemi yapıldı. Rize merkeze bağlı Çaykent Beldesi Çaykent Camii’nde, vatandaşların yardımlarıyla inşa edilen asansör sistemi ile yaşlılar rahatlıkla ibadetlerini yapıyor.


  Safranbolu atölye gibi

KARABÜK’ÜN Safranbolu ilçesinde öğrencileriyle karma resim sergisi açan İranlı ressam Nasır Dashti, ilçenin tarihî ve kültürel havasının ressamlar için bulunmaz bir tabiî atölye olduğunu söyledi. 26 yıldır İstanbul’daki atölyesinde sanatsal faaliyetlerini sürdüren İranlı ressam Nasır Dashti Safranbolu eski çarşı bölgesinde bulunan 349 yıllık Yemenciler Arastası’nda öğrencileriyle ilk defa karma resim sergisi açtı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım