09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Euro bölgesi faize direnecek

Yunanistan’da başlayarak Portekiz, İrlanda ve İspanya gibi yüksek bütçe açığına sahip ülkelere yayılma belirtileri gösteren borç krizinden alınacak dersleri konuşmak için toplanan Euro Bölgesi liderleri, borçlanma faizini yükselten piyasalara direnme kararı aldı.



Özel günler fırsata çevriliyor

Küçük esnaf ve sanatkâr, özel günleri fırsat bilerek, satışlarını arttırmanın yollarını arıyor. Özellikle büyük şehirlerde, esnafın iş yerlerinin bulunduğu satış merkezleri ve imalatçılar, ‘’Dinî ve Millî Bayramlar’’, ‘’Tatil Günleri’’, ‘’Önemli Spor Müsabakaları’’, ‘’Yılbaşı’’ ve son olarak da bugün kutlanacak olan ‘’Anneler Günü’’ gibi özel günleri fırsat bilerek, vitrinlerini süslüyor, fiyat indirimine gidiyor.



Kuru soğanın ‘fiyat saltanatı’ bitti

Nisan ayında yüzde 47.05 artışla zam şampiyonu olarak, kilosu 3,5 liraya kadar çıkan kuru soğan, üretim merkezlerindeki hasadın yoğunlaşmasıyla birlikte tarlada 45 kuruşa, pazar yerlerinde ise 1,5 TL’ye kadar geriledi. Kuru soğanın kilosunun önümüzdeki haftalarda tüketiciye de daha ucuz yansıyacağı tahmin ediliyor.



Doğalgaz yatırım ve satışında artış

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, doğal gazda bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre, yatırımlarda, bütün satış kalemlerinde ve ithalatta bir canlanmanın ve artışın söz konusu olduğunu bildirdi.



EBK, 20 Mayıs’ta yeni ihaleye çıkacak

Et ve Balık Kurumu (EBK), rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilen kasaplık canlı hayvan ithalatı ihalesini, 20 Mayıs’ta yeniden düzenleyecek.



Noter’deki yoğunluk, ikinci el oto talebini erteletti

İkİncİ el araçların noter kanalıyla satışına ilişkin yönetmelikte düzenlenen, yeni sistemin henüz oturmaması yüzünden hareketliliğin yavaşladığı bildirildi.



En büyük sorun 60 yıllık yasalar

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, inşaat sektörünü, 200 farklı sektörü besleyen ‘istihdam deposu’na benzeterek, “İstihdam deposu ne yazık ki 1954 yılından kalma yasalarla yönatilemiyor” dedi.



Kocaeli, AB projelerinde ilk sırada yer aldı

Avrupa Birliği (AB) Kocaeli Projeler Koordinasyon Merkezi’nin 281 projeyle, ülke genelinde nüfusuna göre AB fonlarından en fazla yararlanan il olduğu, yaklaşık 20 milyon avronun kullanıldığı bildirildi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım