31 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Menderes için ciğerim yanıyordu

Adnan Menderes’i mahkemeye getirip götürüp askerlerden biri olan Halil Yavuz, Menderes’in son günlerini anlattı. Kendisi CHP’li olduğu halde Menderes’e yapılan muameleden rahatsız olduğunu belirten Yavuz, “Ciğerimiz yanıyordu onun için” dedi.


Krize rağmen silâhlanmaya devam

BORÇ krizinden çıkmak için sert tasarruf tedbirleri alan Yunanistan, savunmaya milyarlarca avro ayırmaya devam ediyor.

DP’li gençlerden KIRKLI TAKRİR

Demokrat Parti’nin iktidara alternatif olma yolunda ilerlemesi gerektiğini düşünen “demokrat gençlerden” oluşan 40 kişilik grup, DP Genel Başkan’ı Cin


  Kemal Kılıçdaroğlu: Haramileri indireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Hep beraber gideceğiz, haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz’’ dedi. Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak üzere Çorum’a gelişinde Sungurlu ilçesinde çok sayıda partili tarafından karşılandı.


  Atalay’dan, Kurt’un ailesine taziye ziyareti

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Muğla’da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurularak ölen Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt’un Batman’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


  Türk-İş: TEKEL eylemleri provokatif

TÜRK-İŞ, son dönemde bölge binalarının işgali, işgal girişimleri ve genel merkeze yönelik eylemler sebebiyle tüm teşkilatını uyardı.


  Topçu: Bu ülkeye demokrasi lâzım

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, “Bu ülkeye doğusuna batısına kuzeyine güneyine 24 saat kesintisiz demokrasi lazım” dedi.


  Eker: Diyarbakır’ın sorunları demokratikleşmeyle çözülür

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte Diyarbakır’ın sorunlarının daha iyi ve kolay çözüleceğini söyledi.


  O kışla oradan gitmeli

AKP Van Milletvekili İkram Dinçer, Özalp ilçesindeki ‘Mustafa Muğlalı Kışlasının taşınması ile ilgili olarak ‘’O birliğin ilçe merkezinden kalkması için milletvekili arkadaşlarımızla bir çaba içerisine gireceğiz’’ dedi.


  OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Şırnak ve Siirt’te 5 şehit verilmesinin ardından bölgeye sevk edilen takviye birliklerle, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.


  Şehit korucu toprağa verildi

Bu arada Şırnak merkeze bağlı Güneyçam köyü Gevenli Tepeüs bölgesinden yol emniyeti için çıkan birliğe bir grup terörist tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Geçici Köy Korucusu Abdullah Bilir (42), Güneyçam köyünde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında defnedildi.


  Cenazeye gidenlere mayın tuzağı

Sİİrt’İn Pervari ilçesinde, şehit korucuların cenazesine gidenlerin içinde bulunduğu minibüsün geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayın patlatıldı.


  Kredi notunu siyasi riskler düşürüyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ‘’Bugün birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi ekonomik şartlara sahip olmamıza rağmen, kredi notumuzun daha düşük olmasının nedeni, ekonomik değil siyasi risklerdir’’ dedi.


  Seçim yasakları Resmi Gazete’de

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referanduma ilişkin yasakları belirledi.


  TBMM’de yoğun hafta

Meclİs, Haziran ayının ilk haftasında, yoğun mesai yapacak. TBMM Genel Kurulunda, geçen hafta gündemin ön sıralarına alınan tasarılar görüşülecek.


  Her kazada aynı acı

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında, 263 işçinin vefat ettiği grizu patlamasından kurtulan madenciler, yerin yüzlerce metre altında yaşadığı acıyı, facianın her yıl dönümünde yeniden hissediyorlar.


  Herkes Kur’ân-ı Kerim’le buluşmalı

Kur’Ân’In Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu’nca düzenlenen Kur'ân-ı Kerim’i ve Mealini Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye finali Sultanahmet Camii’nde yapıldı.


  Üniversiteler dış dünyaya açılamadı

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’Eğer bir üniversite rekabet edebiliyor, dış dünyadan öğrenci çekebiliyorsa, o üniversitenin dünyada bir yeri vardır demektir’’ dedi.


  Arabalarda ‘Çocuk koltuğu’ mecburiyeti yarın başlıyor

9 Hazıran 2008 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 150. maddesinde yapılan değişiklik ile 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren, boyu 135 santimetreden, kilosu 36 kilogramdan az çocuklar için ‘çocuk oto güvenlik koltuğu’ bulundurulması zorunluluğu getirildi.


  Eğitim ve tedavi bir arada

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzun ve kısa süreli tedavi gören ilköğretim çağındaki çocuklar, 9 yıldan bu yana hastanedeki okulda aldıkları eğitimle, eğitimden geri kalmıyor.


  Taş ocakları tarihî eserlere zarar veriyor

ANTALYA'NIN Elmalı ilçesine bağlı Çığlıkara Ormanları yakınındaki taş ocaklarının faaliyetleri sırasında bazı tarihî eser kalıntılarına zarar verildiği belirtildi.


  Orman yangınlarına karşı dumana hassas kamera

ORMAN Genel Müdürlüğünce, yangınlarla mücadele çalışmalara kapsamında, riski yüksek olan Akdeniz ve Ege hattındaki 60 noktaya dumana hassas kameralar yerleştirildi.


  Türk gönüllüler Nijer’in umudu

MÜSLÜMAN Nijer Afrika’nın en yoksul ve ilgiden uzak Müslüman ülkelerinden birisi. Türkiye Afrika gönüllüleri her yıl bu ülkeye yardım seferleri düzenleyerek, Nijer halkının en büyük umudu oluyorlar.


  Almanya’da namaz yasağına tepki


  Tarıma solucan desteği!


  Facebook, Bangladeş’te de yasaklandı




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.