31 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Aziz Yıldırım akıllı yatırımlar yapıyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün yapılan Mali Genel Kurul toplantısında yine iddialı konuşarak, bir takım vaadlerde bulundu. Yıldırım, üyelerin eleştirelerine cevap verirken, bu defa futbol için şampiyonluk sözü vermedi ama kız ve erkek basketbol ve voleybol takımlarının gelecek yıl mutlaka Avrupa'da final-four oynayacaklarını çok inanarak söyledi. Buna örnek olarak geçen hafta üst üste yapılan yıldız oyuncu transferlerini gösterdi.

Aziz Yıldırım enteresan bir başkan. İddialı ol mayı seviyor. Bu yüzden camiada seveni da var, tepki gösterini de. Geçmiş dönemlerde kendi başkanlığı altında yöneticilik yapan çok sayıda isim bugün onun en büyük muhalifi. Bu durumdan gücenmiyor, bilakis gurur duyuyor. "Çok iyi talebeler yetiştirmişim" şeklinde ifadelerle onların eleştirilerinden şikayetçi olmadığını söylüyor. Yıldırım'ın iddialı hedefler koymasının altındaki sebep, camiaya bir ivme kazandırmak, motivasyon kazandırmak mantığıyla izah edebiliriz.

Fenerbahçe son maçta şampiyon olmadı diye başarısız mı oldu, hayır. Bu sezon yarışılan her branşta Fenerbahçe daima final oynadı. Diğer büyükler amatör branşlarda adeta nal topladı. Voleybolda hem kızlar, hem erkeklerde şampiyonluk geldi. Basketbolda yine kız takımı yenilgisiz şampiyonluğa imzasını attı. Erkekler basketbolda Türkiye Kupası'nı kulübe kazandırdı. Erkekler Efes'le play-oof mücadelerini sürdürerek, şampiyonluk için avantajlı bir duruma geldi. Yine yüzme, boks masa tenisi, atletizm ve kürekte Fenerbahçeli sporcular başarılı bir sezonu geride bıraktı. Bunları üst üste toplarsak Fenerbahçe'nin sadece futbolda şampiyonluğu kaçırdığı için başarısız bir sezon geçirdiğini söylemek, insafsızlık olmaz mı? Bu branşlarda elde edilen şampiyonluk ve kupaları görmezden mi gelelim?

Mali Genel Kurulda 2010 yılı için hazırlanan 345 milyon liralık bütçe de kabul edildi. Bu rakam Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım başkanlığında 12 yılda nereden, nereye geldiğini göstermesi açısından güzel bir örnek teşkil ediyor. Yıldırım ve ekibinin yaptığı isabetli yatırımlar Fenerbahçe'yi diğer rakiplerinden çok ileriye götürdü. Fenerbahçe Kulübü bu sezon sadece Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan maçlardan 50 milyon dolara yakın seyirci hasılatı elde etti. Galatasaray ve Beşiktaş'a bakın, bu rakamın yarısını bile kasasına koyamadı. Aziz Yıldırım'ın 12 yıldır başkanlık koltuğunda oturmasının en büyük sırrı da bu. Sessiz, sedasız Fenerbahçe'yi bir dünya kulübü seviyesine çıkaracak akıllı yatırımlar yapıyor.

EROL DOYRAN [email protected]

31.05.2010


 

Hiddink ‘reçete’ hazırlıyor

AMERİKA Milli Takımı ile yaptığı hazırlık maçında 2 -1 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nın teknik heyeti maçı kaybetmenin üzüntüsü içinde.

Teknik Direktör Guus Hiddink, maçın ilk 20 dakikası çok iyi oynadıklarını, bunu devam ettiremediklerini söyledi. 55 bin 407 kişinin seyrettiği ve Amerikan televizyonu ESPN'in de canlı verdiği maçla ilgili konuşan Hiddink son 12 günde 3 maç ve birçok antreman görmenin iyi olduğunu belirterek; "Bu tecrübe benim için iyiydi. Gördüğünüz gibi ilk 20 dakika çok iyi oynadık. Ancak daha sonra takım dağınık oynadı. Aynı zamanda gelecekte ne üzerinde çalışacağımızı da görmek açısından da iyi oldu. Görmek istediğim takım, oldukça modern, atletik ve yetenekli bir takım görmek" dedi.

AĞUSTOS AYINDA ROMANYA İLE OYNAYACAĞIZ

Teknik Direktör Yardımcısı Oğuz Çetin de Dünya Kupasına katılacak bir takımın son hazırlık maçına çıktıklarını belirterek; "Amerika'nın ortaya koyduğu istek arzu neticeyi de değiştirdi. Bizden daha fazla istediler. Durumları da onu gerekiyordu. Buna direnemedik. Bir milli maçı kaybetmek üzücü. Bunun üzüntüsü içindeyiz" diye konuştu. Amerika'da geçirdikleri süreden çok memnun olduklarını bildiren Oğuz Çetin, Romanya ile Ağustos'ta oynayacakları maç öncesi birçok şeyin netleştiğini ifade ederek şunları söyledi; ''Sezonun yorgunluğunu taşıyan oyuncular çok mutlu şekilde milli takıma gelip iyi konsantre oldular ve kendilerinden bekleneni sahaya koydular. Ne kadar motive olursanız olun tempo yapan rakibe karşı fiziksel düşüş ortaya çıkabiliyor. Her mevkinin konsantrasyon kaybına neden vermeden taktiksel disiplinini ortaya koyması gerekiyor. İkinci yarıda bunu kaybettik maalesef.''

EMRE VE ARDA: HATALARIMIZI GÖRDÜK

Takım kaptanı Emre Belözoğlu da maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını, çok olumlu bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Bizden beklenenin yüzde 60'ını verecek şekilde oynadık, ama ikinci yarıda bizden iyiydiler. Bize destek veren taraftarlarımızdan onları üzdüğümüz için özür diliyoruz'' dedi. Maç sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan, tek golün sahibi Arda ise maçın gayet keyifli olduğunu ifade ederek, "Hazırlık maçıydı. Tabii, milli maçın hazırlığı olmaz ama. Hatalarımızı gördük" dedi.

31.05.2010


 

Arda ve Emre

MİLLİ Takımda Arda Turan ve Emre Belözoğlu olmak üzere bazı oyuncuların kafile ile İstanbul'a dönmeyeceği ve ABD'de tatil yapacakları kaydedildi.

Kaptan Emre Belözoğlu, tatilini New York'ta geçireceğini belirtirken, Galatasaray'ın yıldızı Arda Turan da kız arkadaşıyla beraber Los Angeles'a geçeceğini ve bir hafta kalacağını söyledi.

31.05.2010


 

Millîler bugün dönüyor

ABD'DEKİ kamp çalışmaları kapsamında n Philadelphia kentinde ev sahibi ABD'ye karşı mücadele eden (A) Milli Futbol Takımı, New York'a döndü.

Otobüsle New York'a gelen (A) Milli Takım kafilesi, Manhattan'daki Four Seasons Hoteli'ne yerleşti. ABD'deki çalışmalarını ve hazırlık maçlarını tamamlayan (A) Milli Takım kafilesi, bugün Türk Hava Yolları'ndan (THY) kiralanan özel uçakla TSİ 21.00'de Türkiye'ye hareket edecek. Milllier, ABD kampındaki 3 özel karşılaşmadan ikisinden galibiyetle ayrıldı. Son hazırlık maçında ise ev sahibi ABD'ye ikinci yarıda yediği gollerle 2-1 yenilen (A) Milli Takım'da, oyuncuların üzgün oldukları gözlendi. Milli takımla ilk mağlubiyetini yaşayan teknik direktör Guus Hiddink'in futbolculara izin verdiği ve aday kadrodaki oyuncuların dünü Manhattan'da dinlenerek ve gezerek geçirdiği öğrenildi.

31.05.2010


 

Gökçek, Vassell'i suçladı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basında yer alan Vassell'in başbakana yazdığı mektupla ilgili olarak, ''Bunların, Vassell'in açıklamaları olduğuna inanmıyorum'' dedi.

Gökçek, Ankara Arena'nın tanıtımıyla ilgili olarak basın mensuplarıyla biraraya gelirken, Ankaragücü'nün İngiliz futbolcusu Darius Vassell'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Vassell'in Türkiye'ye geldiğinden beri, birkaç kişinin kendisiyle oyuncak gibi oynadığını ifade eden Gökçek, ''Daha önce de hatırlarsınız, bir otel hikayesi vardı. Onun da tamamen düzmece olduğu bütün delilleriyle birlikte ortaya çıktı. Ankaragücü'nde daha önce yöneticilik yapan ve Vassell'i Türkiye'ye getiren bazı kişiler, devamlı olarak kendisini yönlendirmek suretiyle beyanatlar veriyor. Şimdiye kadar kime zor kullanılmış ki, Vassell'e kullanılsın. Böyle bir saçmalığı kabul etmek mümkün değil. Geçen sene Ankaragücü'nden aşağı yukarı 40 civarında sporcu geldi geçti. Hangisine böyle bir şey yapıldı'' diye konuştu.Bu tür olayları kimlerin yaptırdığını çok iyi bildiklerini belirten Gökçek, şunları söyledi:

''Bizim tarafımızdan, bu 'şahsiyetsiz' kişiler çok iyi biliniyor. Vassell'in adına bir takım hareketler yapıyorlar. Vassell'in parasının son taksitinin ödenmesi konusunda yönetimin parayı yatırmak istediği gün, Vassell'in avukatı Cem Papilla'nın, (Bir gün geçti, bu parayı yatırmanıza gerek yok. Zaten biz mukaveleyi feshedeceğiz) diye konuşması olmuş. Feshetmek istiyorlarsa biz de oynamak istemeyenin yolu açık olsun diye düşünürüm. Ama bu benim kişisel kanaatim. Yönetim ne der bilemem. Bu yapılan hareketlerden Türkiye de zarar görüyor. Bunlar Ankaragücü düşmanı, hasbelkader yöneticilik yapmış birkaç şahsın uydurduğu laflar.''

31.05.2010


 

Ankara Arena tamamlandı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı tamamlanan çok amaçlı spor salonu Ankara Arena'da, basın mensuplarına tesisle ilgili bilgi verdi.

Melih Gökçek, salonu gezdirirken yaptığı açıklamada, Ankara Arena'yı 8 ayda bitirmeyi planladıklarını, ancak müteahhidin bazı konularda yavaş davranması nedeniyle 10 ay içinde salonu hizmete sunmuş olduklarınıbelirtti.

31.05.2010


 

NBA'de finalin adı: Lakers-Celtics

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Batı Konferansı finalinin 6. maçında deplasmanda Phoenix Suns'ı 111-103 yenen Los Angeles Lakers, seriyi 4-2 kazanarak NBA finaline yükseldi.

Phoenix'deki US Airways Center'da oynanan maçta, Lakers'dan Kobe Bryant 37 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. Lakers'da Ron Artest 25 sayı, Derek Fisher 11 sayı, Andrew Bynum 190 sayı ile oynadı. Son şampiyon Lakers, böylece 3 yıl üst üste NBA finaline yükselmiş oldu. Lakers, finalde Doğu Konferansı'nın şampiyonu Boston Celtics ile karşılaşacak. Lakers ve Celtics, NBA'de en çok şampiyon olan 2 takım durumunda. NBA'De Boston Celtics'in 17, Los Angeles Lakers'ın 15 şampiyonluğu var. İki takım 11. kez NBA finalinde karşılaşacak.

31.05.2010


 

Türk kimliğiyle pistte ilk birinciliğini aldı

REKORTMEN milli atlet Elvan Abeylegesse'nin başarılarını hedef alarak Türkiye'deki atletizm yaşantısına başlayan Etiyopya asıllı Meryem Erdoğan (Mariam Tanga), Türk kimliğiyle katıldığı ilk uluslararası yarışından birincilikle ayrıldı.

Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen EAA Permit Yarışları'nda 1500 metrede mücadele eden Meryem Erdoğan, Etiyopyalı rakiplerini geride bırakarak, 4.16.87'lik derecesiyle rahat bir birincilik elde etti.

31.05.2010


 

Harun Erdenay ve Engin Atsüt çocuklarla oynadı

(A) Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ile milli basketbolcu Engin Atsür, 1. Dünya Meyve Suyu Günü kutlamaları etkinliğinde İstanbul'da çocuklarlar bir araya geldi.

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği'nin (MEYED) Bebek Parkı'ndaki düzenlediği etkinlikte, Harun Erdenay ve Engin Atsür, çocuklara parkta kurulan potaya basket attırdı. Etkinliğe 6 yaşındaki oğlu Alihan ile birlikte katılan Harun, Alihan'ın üzerine giydiği özel giysiyle yaptığı sumo güreşini ilgiyle izleyerek, oğluna destek verdi.

31.05.2010


 

Dünya Kupası topunu kaleciler beğenmiyor

GÜNEY Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen İspanya Milli Futbol Takımı'nın kalecisi İker Casillas da kupada kullanılacak topu beğenmeyen kaleciler kervanına katıldı.

Real Madrid'de forma giyen Casillas, Suudi Arabistan'ı dün 3-2 yendikleri, 2 gol yediği hazırlık maçının ardından yaptığı açıklamada, ''Dünya Kupası gibi önemli bir turnuvada top gibi önemli bir unsurun berbat olması üzücü'' dedi. Casillas, topu beğenmeyenlerin sadece kaleciler olmadığını belirtti.

31.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.