31 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

59 yıllık matbaasını Koç Müzesi’ne bağışladı

Çanakkale’nİn Gelibolu ilçesinde yaşayan basın şeref kartı sahibi gazeteci Süleyman Tokgöz, 59 yıl önce aldığı matbaa makinesini Rahmi Koç Müzesi’ne bağışladı.

Gazetecilikten bahsedildiği zaman gözleri dolan 85 yaşındaki Tokgöz, yaptığı açıklamada, 56 yıl boyunca sürdürdüğü gazetecilik mesleğine 2007 yılının Ağustos ayında ekonomik sıkıntılar dolayısıyla veda ettiğini ve matbaa işlerini de 2006 yılında sonlandırdığı söyledi.

Almanya’dan 20 Ağustos 1951 tarihinde satın aldığı matbaa makinesini geçen yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) bağışlamak istediğini belirten Tokgöz, ‘’Makineyi yer sıkıntısı nedeniyle alamadılar. Ben de yaklaşık 6 ay önce Rahmi Koç Müzesi yetkilileriyle iletişime geçtim ve makinemi ücretsiz olarak bağışladım’’ dedi. Müze yetkililerinin kısa bir süre sonra matbaa makinesini alacağını ifade eden Tokgöz, şöyle konuştu: ‘’Makineyi satın almak isteyen çok kişi oldu. Fakat ben satmak yerine, bir müzede sergilenmesini istedim’’ dedi.

Rahmi Koç Müzesi’nin makineye sahip çıkmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Tokgöz, şunları söyledi: ‘’Bu makineyi o dönemde taksitle zor şartlarda almıştım. Daha sonra kullanmayı ve hurufat dizmeyi öğrendim. Ardından da Çanakkale bölgesinin ilk gazetesi olan Yeni Gelibolu Gazetesi’ni çıkartmaya başladım. Bir dönem her gün çıkan gazetenin basımını, dağıtımını ve haber işlerini hep kendim yaptım. İlânımın kesilmesinin ardından, gazeteyi haftada 2 gün ve daha sonra da 1 gün yayımlamaya başladım. Bir süre sonra da masraflar dolayısıyla kapatmak zorunda kaldım.’’

31.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Maden işçilerine hain saldırı

  59 yıllık matbaasını Koç Müzesi’ne bağışladı

  Sağlığa zararlı gıdalar imha edildi

  Anıt çınar ile ilgili inceleme başlatılacak

  Bayraklılı arıcılar sertifikalarını aldı

  Kimliği belirsiz kişiler otobüs taşladı

  Anne-kız aynı huzurevinde

  Vatandaş çıkma lastiğe yöneldi

  Horoz dövüştüren 26 kişi gözaltına alındı

  Tunceli’de üniversite şenliklerinde kavga çıktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.